NRK Meny
Normal

Angriper idrettstoppene: – Bytt ut hele røkla

Maratonløper Sondre Nordstad Moen vil bytte ut ledelsen i Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen.

Sondre Nordstad Moen

KRITISK TIL IDRETTSLEDERE: Maratonløper Sondre Nordstad Moen.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters

– Bytt ut hele røkla, for alle er kamerater! sier Nordstad Moen i et intervju med Adressa.

I intervjuet forteller maratonløperen at han ønsker store endringer i toppen av norsk idrett, men at dette blir vanskelig å gjennomføre om dagens ledelse blir sittende.

Overfor Adressa sier 25-åringen at «det er for mange som får stillingene sine fordi de er kompiser av tidligere ansatte».

Breivik

Assisterende toppidrettssjef Marit Breivik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Man kommer ikke noe lengre. I den tiden jeg har holdt på, så føler jeg at Olympiatoppen og de over (Norges Idrettsforbund) har kjørt seg helt fast, utdyper han overfor VG.

– Stor faglighet og glød

Assisterende toppidrettssjef Marit Breivik svarer på kritikken slik:

– Jeg vet hundre prosent at jeg ikke har fått jobben jeg har nå fordi jeg er kamerat med noen i Norges Idrettsforbund, men fordi jeg er kvalifisert. Vi jobber med og glød og det er lett å glemme at OLT har en liten rolle i den totale prestasjonsutviklingen, sier hun til avisen.

Hard kritikk etter OL

Toppidrettssjef Tore Øvrebø måtte tåle hard kritikk etter et skuffende sommer-OL i Rio. Profiler som Eirik Verås Larsen og Andreas Thorkildsen har begge engasjert seg i debatten om organiseringen av Olympiatoppen.

Men da Thorkildsen sa at organisasjonen er overadministrert og at pengene går til administrasjonen, ble han beskyldt for løgn av Tore Øvrebø.

Og da NRK ba OL-mester Eirik Verås Larsen og fagkonsulent ved Olympiatoppen utdype sin kritikk av Olympiatoppen, hadde han fått klar beskjed om å ikke uttale seg om slike spørsmål offentlig.

Avventer evaluering

Idretten avventer nå en evaluering av Olympiatoppens innsats, men også denne prosessen er det satt spørsmålstegn ved. Ifølge TV 2 er nemlig Sindre Bergan i utvalget en god venn av generalsekretær Inge Andersen i NIF.

Utvalgsmedlem Lars Tore Ronglan skal også ha vært ønsket av Øvrebø i en 20 prosents stilling ved Olympiatoppen. Han skal imidlertid ha takket nei til stillingen.

– Det er spesielt. Jeg mener det er helt bak mål, sier Nordstad Moen til VG.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street