NRK Meny
Normal

Angriper idrettstoppene: – Bytt ut hele røkla

Maratonløper Sondre Nordstad Moen vil bytte ut ledelsen i Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen.

Sondre Nordstad Moen

KRITISK TIL IDRETTSLEDERE: Maratonløper Sondre Nordstad Moen.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters

– Bytt ut hele røkla, for alle er kamerater! sier Nordstad Moen i et intervju med Adressa.

I intervjuet forteller maratonløperen at han ønsker store endringer i toppen av norsk idrett, men at dette blir vanskelig å gjennomføre om dagens ledelse blir sittende.

Overfor Adressa sier 25-åringen at «det er for mange som får stillingene sine fordi de er kompiser av tidligere ansatte».

Breivik

Assisterende toppidrettssjef Marit Breivik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Man kommer ikke noe lengre. I den tiden jeg har holdt på, så føler jeg at Olympiatoppen og de over (Norges Idrettsforbund) har kjørt seg helt fast, utdyper han overfor VG.

– Stor faglighet og glød

Assisterende toppidrettssjef Marit Breivik svarer på kritikken slik:

– Jeg vet hundre prosent at jeg ikke har fått jobben jeg har nå fordi jeg er kamerat med noen i Norges Idrettsforbund, men fordi jeg er kvalifisert. Vi jobber med og glød og det er lett å glemme at OLT har en liten rolle i den totale prestasjonsutviklingen, sier hun til avisen.

Hard kritikk etter OL

Toppidrettssjef Tore Øvrebø måtte tåle hard kritikk etter et skuffende sommer-OL i Rio. Profiler som Eirik Verås Larsen og Andreas Thorkildsen har begge engasjert seg i debatten om organiseringen av Olympiatoppen.

Men da Thorkildsen sa at organisasjonen er overadministrert og at pengene går til administrasjonen, ble han beskyldt for løgn av Tore Øvrebø.

Og da NRK ba OL-mester Eirik Verås Larsen og fagkonsulent ved Olympiatoppen utdype sin kritikk av Olympiatoppen, hadde han fått klar beskjed om å ikke uttale seg om slike spørsmål offentlig.

Avventer evaluering

Idretten avventer nå en evaluering av Olympiatoppens innsats, men også denne prosessen er det satt spørsmålstegn ved. Ifølge TV 2 er nemlig Sindre Bergan i utvalget en god venn av generalsekretær Inge Andersen i NIF.

Utvalgsmedlem Lars Tore Ronglan skal også ha vært ønsket av Øvrebø i en 20 prosents stilling ved Olympiatoppen. Han skal imidlertid ha takket nei til stillingen.

– Det er spesielt. Jeg mener det er helt bak mål, sier Nordstad Moen til VG.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag