NRK Meny
Normal

Angrer på lånet til Larvik håndballklubb

Ordfører Rune Høiseth sier Larvik kommune aldri ville lånt LHK penger om de hadde hatt kjennskap til det økonomiske rotet i klubben.

Rune Høiseth

OPPGITT: Ordfører i Larvik kommune, Rune Høiseth, sier kommunen ikke visste alt da de ga LHK lån.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– Hvis håndballklubben skulle gå konkurs, så må nok vi stille oss i køen sammen med andre kreditorer, sier ordfører Høiseth.

Larvik håndballklubb har havnet i et skikkelig økonomisk uføre. Den ledende klubben på kvinnesiden i Norge er truet av konkurs, og har de siste ukene vært på desperat pengejakt hos investorer og støttespillere.

– Hadde stilt seg annerledes

En av kreditorene er altså Larvik kommune, som lånte ut fire millioner kroner til håndballklubben i fjor høst. Et enstemmig kommunestyre gikk inn for å låne Larvik pengene.

Ordfører Rune Høiseth inrrømmer at kommunen neppe ville ha gitt dette lånet om de visste det de vet i dag.

– Nei, det kan jeg nok med hånden på hjertet si. Vi hadde nok hatt gode diskusjoner for viktigheten og merkevaren Larvik håndballklubb, men jeg tror nok at saken hadde stilt seg noe annerledes om vi hadde kjent til den reelle situasjonen, sier han til NRK.

– Kjente ikke til alt

Torsdag kunne NRK fortelle om en mystisk indisk forretningsmann som ville sponse klubben med hele 4,5 millioner kroner.

Pengene er fremdeles ikke kommet inn, men Larvik valgte å inntektsføre pengene i regnskapet for 2013.

Uten disse pengene kunne klubben risikert å ha blitt trukket to poeng av Håndballforbundet, og heller ikke fått godkjent utgiftsøkninger. Larvik har nektet å oppgi navnet på forretningsmannen overfor NRK.

I ettertid ble pengene tapsført, men ikke før det hadde gått nærmere et år.

– I ettertid kjente vi nok ikke til hele den reelle økonomiske situasjonen når vi gjorde den vurderingen, sier ordføreren om lånet til klubben.

Redningsaksjon

Fristen for redningsaksjonen av Larvik gikk ut fredag. Klubben hadde behov for fem millioner kroner i fersk kapital. Det er også sendt ut gjeldssanneringer til flere kreditorer for å forsøke å redusere gjelden.

Styret vil avgjøre om det er grunnlag for videre drift neste torsdag.

– Jeg håper at Larvik greier å gjennomføre den snuoperasjonen som de har begynt på, sier ordfører Høiseth.

Les også: Utsetter konkursfristen – mangler fortsatt to millioner

Les også: Fylkeskommunen prøver å redde Larvik Håndballklubb

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM