NRK Meny
Normal

Angrer ikke på Tour de Ski

Marit Bjørgen angrer ikke på å ha deltatt i Tour de Ski selv om hun gikk på en ny smell.

Marit Bjørgen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marit Bjørgen lå lenge an til en plass blant de tre beste, men hadde ikke krefter igjen da de kom til den bratte alpinbakken i Cavalese den siste dagen. Til slutt endte hun på en skuffende 10.plass.

Hun mener likevel at deltagelsen i Touren vil gi henne en formtopp i Liberec-VM om en måned.

- Målet mitt var å havne på pallen, men også å bruke det som trening frem mot VM, og det har jeg klart, sier Marit Bjørgen til NRK.

Rognes-jenta har ikke lykkes i Tour de ski de to siste sesongene. For ett år siden måtte hun til og med gi opp konkurransen og fikk sesongen ødelagt etterpå.

Neste år er det OL, og Bjørgen vil ikke gi seg med Tour de Ski. Hun vil også da bruke konkurransen som en gjennomkjøring for å komme i form til mesterskapet.

- Er man i form og går Tour de Ski, så er det lett å bli sliten og sjuk etterpå tror jeg. Men så lenge man går seg i form underveis, så tror jeg at man får det som en god trening fram mot OL, avslutter Marit Bjørgen.

Følg Bjørgen i sprint i NM på Gjøvik i dag på NRKsport.no.

Se: NRK1: Følg NM-sprinten fra kl. 11.45

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg