NRK Meny
Normal

Angrer ikke på Tour de Ski

Marit Bjørgen angrer ikke på å ha deltatt i Tour de Ski selv om hun gikk på en ny smell.

Marit Bjørgen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marit Bjørgen lå lenge an til en plass blant de tre beste, men hadde ikke krefter igjen da de kom til den bratte alpinbakken i Cavalese den siste dagen. Til slutt endte hun på en skuffende 10.plass.

Hun mener likevel at deltagelsen i Touren vil gi henne en formtopp i Liberec-VM om en måned.

- Målet mitt var å havne på pallen, men også å bruke det som trening frem mot VM, og det har jeg klart, sier Marit Bjørgen til NRK.

Rognes-jenta har ikke lykkes i Tour de ski de to siste sesongene. For ett år siden måtte hun til og med gi opp konkurransen og fikk sesongen ødelagt etterpå.

Neste år er det OL, og Bjørgen vil ikke gi seg med Tour de Ski. Hun vil også da bruke konkurransen som en gjennomkjøring for å komme i form til mesterskapet.

- Er man i form og går Tour de Ski, så er det lett å bli sliten og sjuk etterpå tror jeg. Men så lenge man går seg i form underveis, så tror jeg at man får det som en god trening fram mot OL, avslutter Marit Bjørgen.

Følg Bjørgen i sprint i NM på Gjøvik i dag på NRKsport.no.

Se: NRK1: Følg NM-sprinten fra kl. 11.45

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal