NRK Meny

Angrep på Borussia Dortmund-bussen

Oppsummert

Bussen til fotballaget Borussia Dortmund ble rammet av tre eksplosjoner rett før kvartfinalen i mesterligaen 11. april. En av spillerne ble skadd. Politiet har arrestert en 28-åring, som de mistenker spekulerte i at aksjeverdien ville synke.

 • Bartra trener igjen

  Marc Bartra var tilbake på trening med Borussia Dortmund onsdag, en måned etter at han brakk håndleddet i et bombeattentat mot spillerbussen.Den spanske 26-åringen brakk ikke bare håndleddet da tre bomber eksploderte ved bussen som skulle kjøre laget til mesterligakamp mot Monaco.

  Marc Bartra gir tommel opp etter bussdramaet i Dortmund.
  Foto: Privat
 • Kobler bombeangrep til aksjehandel

  Politiet mistenker at en mann utførte bombeangrepet mot bussen til spillerne fra Borussia Dortmund fordi han ville at Borussia Dortmunds aksjeverdi skulle synke. Dette fordi 28-åringen hadde gjort en såkalt shorthandel, der man tjener om verdien synker.

 • Mann arrestert for Dortmund-angrep

  Tysk politi har arrestert ein mistenkt i samband med angrepet mot spelarbussen til Borussia Dortmund tidlegare i april, melder fleire medium. Mannen er 28 år og er ikkje mistenkt for å vere ein ekstremist. Minst to vart såra i angrepet.

 • – Jeg hadde mange venner i bussen

  Liverpool-manager Jürgen Klopp trente Dortmund i sju år, og innrømmer at angrepet på Dortmunds spillerbuss gikk inn på ham. – Det var vanskelig for meg. Jeg hadde veldig mange venner på den bussen. Jeg var redd, og holdt kontakt, sier han ifølge BBC.

  Jurgen Klopp
  Foto: PAUL ELLIS / Afp
 • – Riktig avgjørelse av UEFA

  FIFAs påtroppende sikkerhetssjef, Helmut Spahn, mener UEFA gjorde rett i å la kampen mellom Borussia Dortmund og Monaco bli spilt dagen etter angrepet på Dormunds spillerbuss. – Hvis vi gir opp, gjør vi akkurat det de kriminelle ønsker, sier han.

Siste nytt

 • Curling-tap mot Sveits

  Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

  Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Langrenn: 15 km fri teknikk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner