NRK Meny

Angrep på Borussia Dortmund-bussen

Oppsummert

Bussen til fotballaget Borussia Dortmund ble rammet av tre eksplosjoner rett før kvartfinalen i mesterligaen 11. april. En av spillerne ble skadd. Politiet har arrestert en 28-åring, som de mistenker spekulerte i at aksjeverdien ville synke.

 • Bartra trener igjen

  Marc Bartra var tilbake på trening med Borussia Dortmund onsdag, en måned etter at han brakk håndleddet i et bombeattentat mot spillerbussen.Den spanske 26-åringen brakk ikke bare håndleddet da tre bomber eksploderte ved bussen som skulle kjøre laget til mesterligakamp mot Monaco.

  Marc Bartra gir tommel opp etter bussdramaet i Dortmund.
  Foto: Privat
 • Kobler bombeangrep til aksjehandel

  Politiet mistenker at en mann utførte bombeangrepet mot bussen til spillerne fra Borussia Dortmund fordi han ville at Borussia Dortmunds aksjeverdi skulle synke. Dette fordi 28-åringen hadde gjort en såkalt shorthandel, der man tjener om verdien synker.

 • Mann arrestert for Dortmund-angrep

  Tysk politi har arrestert ein mistenkt i samband med angrepet mot spelarbussen til Borussia Dortmund tidlegare i april, melder fleire medium. Mannen er 28 år og er ikkje mistenkt for å vere ein ekstremist. Minst to vart såra i angrepet.

 • – Jeg hadde mange venner i bussen

  Liverpool-manager Jürgen Klopp trente Dortmund i sju år, og innrømmer at angrepet på Dortmunds spillerbuss gikk inn på ham. – Det var vanskelig for meg. Jeg hadde veldig mange venner på den bussen. Jeg var redd, og holdt kontakt, sier han ifølge BBC.

  Jurgen Klopp
  Foto: PAUL ELLIS / Afp
 • – Riktig avgjørelse av UEFA

  FIFAs påtroppende sikkerhetssjef, Helmut Spahn, mener UEFA gjorde rett i å la kampen mellom Borussia Dortmund og Monaco bli spilt dagen etter angrepet på Dormunds spillerbuss. – Hvis vi gir opp, gjør vi akkurat det de kriminelle ønsker, sier han.

Siste nytt

 • Lillebror Pedersen til Godset

  Sebastian Pedersen (18) gjør som storebror Marcus (27) og blir Strømsgodset-spiller.

  18 år gamle Sebastian er spiss i likhet med broren, og han har skrevet under en kontrakt som binder ham til Strømsgodset ut 2019-sesongen.

  Sebastian Pedersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Aamodt Kilde rask på utfortrening

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest av de norske under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel med en 3.-plass. Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 7.-plass, mens Kjetil Jansrud endte på en 16.-plass i gjennomkjøringen. Christof Innerhofer var raskest.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Powell ny trener i Sandefjord

  Tidligere Egersund- og Levanger-trener Magnus Powell blir trener i eliteserieklubben Sandefjord. Powell har skrevet under på en toårig avtale. Han erstatter Lars Bohinen, som har tatt over Aalesund.

  Magnus Powell
  Foto: Torstein Bjørkås/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike