NRK Meny

Angrep på Borussia Dortmund-bussen

Oppsummert

Bussen til fotballaget Borussia Dortmund ble rammet av tre eksplosjoner rett før kvartfinalen i mesterligaen 11. april. En av spillerne ble skadd. Politiet har arrestert en 28-åring, som de mistenker spekulerte i at aksjeverdien ville synke.

 • Bartra trener igjen

  Marc Bartra var tilbake på trening med Borussia Dortmund onsdag, en måned etter at han brakk håndleddet i et bombeattentat mot spillerbussen.Den spanske 26-åringen brakk ikke bare håndleddet da tre bomber eksploderte ved bussen som skulle kjøre laget til mesterligakamp mot Monaco.

  Marc Bartra gir tommel opp etter bussdramaet i Dortmund.
  Foto: Privat
 • Kobler bombeangrep til aksjehandel

  Politiet mistenker at en mann utførte bombeangrepet mot bussen til spillerne fra Borussia Dortmund fordi han ville at Borussia Dortmunds aksjeverdi skulle synke. Dette fordi 28-åringen hadde gjort en såkalt shorthandel, der man tjener om verdien synker.

 • Mann arrestert for Dortmund-angrep

  Tysk politi har arrestert ein mistenkt i samband med angrepet mot spelarbussen til Borussia Dortmund tidlegare i april, melder fleire medium. Mannen er 28 år og er ikkje mistenkt for å vere ein ekstremist. Minst to vart såra i angrepet.

 • – Jeg hadde mange venner i bussen

  Liverpool-manager Jürgen Klopp trente Dortmund i sju år, og innrømmer at angrepet på Dortmunds spillerbuss gikk inn på ham. – Det var vanskelig for meg. Jeg hadde veldig mange venner på den bussen. Jeg var redd, og holdt kontakt, sier han ifølge BBC.

  Jurgen Klopp
  Foto: PAUL ELLIS / Afp
 • – Riktig avgjørelse av UEFA

  FIFAs påtroppende sikkerhetssjef, Helmut Spahn, mener UEFA gjorde rett i å la kampen mellom Borussia Dortmund og Monaco bli spilt dagen etter angrepet på Dormunds spillerbuss. – Hvis vi gir opp, gjør vi akkurat det de kriminelle ønsker, sier han.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale