Angelsen vant i Moskva

Tonje Angelsen vant høydekonkurransen i Znamenskij-minnestevnet i Moskva søndag. Den norske jenta gikk over 1,95 meter i første forsøk.

Tonje Angelsen

Tonje Angelsen, her under Bislett Games tidligere i juni, vant lørdag høydekonkurransen i et friidrettsstevne i Moskva.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Angelsen vant konkurransen da hun kom seg over 1,95 meter i første forsøk. Det holdt til å slå russiske Jirina Gordejeva, som også klarte den samme høyden. Den russiske utøveren måtte ha to forsøk på å komme over.

– Dette var gledelig. Flott hopping av Tonje Angelsen. Dette lover godt, sa Ronny Nilsen i en kommentar til NTB.

Har leget skade

Den EM- og OL-klare norske jenta gikk inn i konkurransen på 1,83. Den høyden tok hun i første forsøk. Hun gikk også over 1,86 og 1,89 uten problemer, men måtte ha tre forsøk på å komme over 1,92.

Angelsen var også med i Bislett Games, men i den konkurransen mislyktes hun fullstendig. Årsaken var en liten skade hun slet med i beinet, men nå er skaden leget og trønderjenta på rett spor igjen.

Gordejeva tok altså andreplassen i Moskva med 1,95, mens tredjeplassen gikk til bulgarske Mirela Demireva med 1,92.

Tomb på 7.-plass

Hekkløperen Stine Tomb konkurrerte også i Moskva søndag. Hun endte på 7.-plass på 400 meter hekk med skuffende 58,59. Seieren gikk til Jirina Davydova på 54,61.

Tomb har 57,78 fra Bislett Games som årsbeste denne sesongen.

EM-kravet er på 57,60, noe som betyr at Tomb etter all sannsynlighet ikke kommer med til EM siste uken i juni.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal