– Litt blandede følelser

Etter tre riv på høyden 1,94, var det over og ut for Tonje Angelsen i høydefinalen under EM i Zürich på søndag.

Angelsen

Tonje Angelsen under høydefinalen i EM i Zürich på søndag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I finalen i høydehopp for kvinner på søndag, hoppet Tonje Angelsen både høyden 1,90 og 1,85 på første forsøk, men på 1,94 var det stopp. Dermed ble det ikke en reprise på EM i Helsinki, der Angelsen tok med seg sølvmedaljen hjem i bagasjen.

Høydehopperen selv forsøker å se positivt på det.

– Det var mye bedre i dag enn i kvalifiseringen, så det betyr at jeg er på vei tilbake. Det har vært en langt og tung vei, sier Angelsen til NRK etter at resultatet var klart.

Angelsen endte til slutt på 9. plass sammenlagt.

På første forsøk

Angelsen har slitt med smerter i foten siden hun tok EM-medaljen i 2012, og var tydelig nervøs under fredagens kvalifisering. Da rev hun første gang på høyden 1,75, og måtte i tillegg ha tre forsøk på 1,89 før hun kom seg videre til finalen.

Slik var det ikke under søndagens konkurranse.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte både 1,85 og 1,90 på første forsøk, så derfor sitter jeg med litt blandede følelser akkurat nå, for jeg er jo også skuffa, sier Angelsen.

Manglet i satsen

Angelsen selv sier problemet under finalen var at hun ble for ivrig.

– Jeg tar i for mye de første stegene, og da blir det vanskelig i satsen. Jeg har prøvd å jobbe med det etter kvalifiseringen, men jeg har ikke hatt god nok tid på meg, sier trønderen.

Nå skal hun jobbe videre med akkurat det frem mot NM, og tror selv det skal lite til før alt sitter som det skal.

– Det er herlig å hoppe uten smerter, så hvis jeg klarer å slappe av litt mer og får på plass den siste finpussen på satsen kan det fort bli høyt, kanskje allerede i NM, avslutter Angelsen.

NM i friidrett starter 22. august og varer frem til 24. august.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal