– Litt blandede følelser

Etter tre riv på høyden 1,94, var det over og ut for Tonje Angelsen i høydefinalen under EM i Zürich på søndag.

Angelsen

Tonje Angelsen under høydefinalen i EM i Zürich på søndag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I finalen i høydehopp for kvinner på søndag, hoppet Tonje Angelsen både høyden 1,90 og 1,85 på første forsøk, men på 1,94 var det stopp. Dermed ble det ikke en reprise på EM i Helsinki, der Angelsen tok med seg sølvmedaljen hjem i bagasjen.

Høydehopperen selv forsøker å se positivt på det.

– Det var mye bedre i dag enn i kvalifiseringen, så det betyr at jeg er på vei tilbake. Det har vært en langt og tung vei, sier Angelsen til NRK etter at resultatet var klart.

Angelsen endte til slutt på 9. plass sammenlagt.

På første forsøk

Angelsen har slitt med smerter i foten siden hun tok EM-medaljen i 2012, og var tydelig nervøs under fredagens kvalifisering. Da rev hun første gang på høyden 1,75, og måtte i tillegg ha tre forsøk på 1,89 før hun kom seg videre til finalen.

Slik var det ikke under søndagens konkurranse.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte både 1,85 og 1,90 på første forsøk, så derfor sitter jeg med litt blandede følelser akkurat nå, for jeg er jo også skuffa, sier Angelsen.

Manglet i satsen

Angelsen selv sier problemet under finalen var at hun ble for ivrig.

– Jeg tar i for mye de første stegene, og da blir det vanskelig i satsen. Jeg har prøvd å jobbe med det etter kvalifiseringen, men jeg har ikke hatt god nok tid på meg, sier trønderen.

Nå skal hun jobbe videre med akkurat det frem mot NM, og tror selv det skal lite til før alt sitter som det skal.

– Det er herlig å hoppe uten smerter, så hvis jeg klarer å slappe av litt mer og får på plass den siste finpussen på satsen kan det fort bli høyt, kanskje allerede i NM, avslutter Angelsen.

NM i friidrett starter 22. august og varer frem til 24. august.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal