NRK Meny
Normal

– Litt blandede følelser

Etter tre riv på høyden 1,94, var det over og ut for Tonje Angelsen i høydefinalen under EM i Zürich på søndag.

Angelsen

Tonje Angelsen under høydefinalen i EM i Zürich på søndag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I finalen i høydehopp for kvinner på søndag, hoppet Tonje Angelsen både høyden 1,90 og 1,85 på første forsøk, men på 1,94 var det stopp. Dermed ble det ikke en reprise på EM i Helsinki, der Angelsen tok med seg sølvmedaljen hjem i bagasjen.

Høydehopperen selv forsøker å se positivt på det.

– Det var mye bedre i dag enn i kvalifiseringen, så det betyr at jeg er på vei tilbake. Det har vært en langt og tung vei, sier Angelsen til NRK etter at resultatet var klart.

Angelsen endte til slutt på 9. plass sammenlagt.

På første forsøk

Angelsen har slitt med smerter i foten siden hun tok EM-medaljen i 2012, og var tydelig nervøs under fredagens kvalifisering. Da rev hun første gang på høyden 1,75, og måtte i tillegg ha tre forsøk på 1,89 før hun kom seg videre til finalen.

Slik var det ikke under søndagens konkurranse.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte både 1,85 og 1,90 på første forsøk, så derfor sitter jeg med litt blandede følelser akkurat nå, for jeg er jo også skuffa, sier Angelsen.

Manglet i satsen

Angelsen selv sier problemet under finalen var at hun ble for ivrig.

– Jeg tar i for mye de første stegene, og da blir det vanskelig i satsen. Jeg har prøvd å jobbe med det etter kvalifiseringen, men jeg har ikke hatt god nok tid på meg, sier trønderen.

Nå skal hun jobbe videre med akkurat det frem mot NM, og tror selv det skal lite til før alt sitter som det skal.

– Det er herlig å hoppe uten smerter, så hvis jeg klarer å slappe av litt mer og får på plass den siste finpussen på satsen kan det fort bli høyt, kanskje allerede i NM, avslutter Angelsen.

NM i friidrett starter 22. august og varer frem til 24. august.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia