NRK Meny
Normal

Andy Murray vant høydramatisk OL-finale

Skotske Andy Murray sikret et nytt gull for Storbritannia etter at han vant mennenes tennisfinale i Rio-OL søndag kveld.

TENNIS-OLY-2016-RIO

JUBEL: Som førstemann i historien tok Andy Murray å forsvarte OL-gullet i tennis fra London for fire år siden.

Foto: MARTIN BERNETTI / Afp

Murray møtte Juan Martin del Potro fra Argentina i finalen. Skotten vant første sett 7-5, mens argentineren kom tilbake og tok det andre settet 6-4. Tredje sett gikk igjen til Murray med overbevisende 6-2, og også det siste settet endte i skottens favør med 7-5 over del Potro.

– Dagens match var veldig opp-og-ned, veldig stressende. Vi hadde mange sjanser, begge to, og det var en lang og slitsom kamp. Jeg er glad jeg kom meg gjennom det, sier Murray etter gullkampen.

de Potro var lavest ranket av deltakerne i OL-tennisen, men har imponert stort. På sin vei mot finalen slått ut stjerner som Novak Djokovic og Rafael Nadal. Grunnen til den lave plasseringen på rankingen skyldes at argentineren har slitt med skade over flere sesonger.

– Jeg kan ikke forestille meg hvor mentalt vanskelig det han har gått gjennom må ha vært. Å komme tilbake og spille på dette nivået og kjempe i de største turneringene og mot de beste spillerne i verden, står det stor respekt av, seier Murray.

Murray forsvarte dermed gullet fra London-OL for fire år siden. Der tok han også sølv i double.

Tidligere i sommer vant han herrenes Wimbledon-turnering for andre gang.

Japanske Kei Nishikori slo Nadal i bronsefinalen, og sikret seg bronsen.

TENNIS-OLY-2016-RIO

SKUFFET: Argentinske Juan Martin del Potro kjempet lenge med nebb og klør, men måtte til slutt innse at Murray var hakket bedre.

Foto: MARTIN BERNETTI / Afp

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale