Andy Murray vant høydramatisk OL-finale

Skotske Andy Murray sikret et nytt gull for Storbritannia etter at han vant mennenes tennisfinale i Rio-OL søndag kveld.

TENNIS-OLY-2016-RIO

JUBEL: Som førstemann i historien tok Andy Murray å forsvarte OL-gullet i tennis fra London for fire år siden.

Foto: MARTIN BERNETTI / Afp

Murray møtte Juan Martin del Potro fra Argentina i finalen. Skotten vant første sett 7-5, mens argentineren kom tilbake og tok det andre settet 6-4. Tredje sett gikk igjen til Murray med overbevisende 6-2, og også det siste settet endte i skottens favør med 7-5 over del Potro.

– Dagens match var veldig opp-og-ned, veldig stressende. Vi hadde mange sjanser, begge to, og det var en lang og slitsom kamp. Jeg er glad jeg kom meg gjennom det, sier Murray etter gullkampen.

de Potro var lavest ranket av deltakerne i OL-tennisen, men har imponert stort. På sin vei mot finalen slått ut stjerner som Novak Djokovic og Rafael Nadal. Grunnen til den lave plasseringen på rankingen skyldes at argentineren har slitt med skade over flere sesonger.

– Jeg kan ikke forestille meg hvor mentalt vanskelig det han har gått gjennom må ha vært. Å komme tilbake og spille på dette nivået og kjempe i de største turneringene og mot de beste spillerne i verden, står det stor respekt av, seier Murray.

Murray forsvarte dermed gullet fra London-OL for fire år siden. Der tok han også sølv i double.

Tidligere i sommer vant han herrenes Wimbledon-turnering for andre gang.

Japanske Kei Nishikori slo Nadal i bronsefinalen, og sikret seg bronsen.

TENNIS-OLY-2016-RIO

SKUFFET: Argentinske Juan Martin del Potro kjempet lenge med nebb og klør, men måtte til slutt innse at Murray var hakket bedre.

Foto: MARTIN BERNETTI / Afp

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal