- Blod er tykkere enn vann

Frode Andresen mener han ikke stiller på lik linje med landslagsløperne i langrenn i kampen om en OL-plass.

Frode Andresen

- De på landslaget har alltid en fordel, sier Andresen til NRK.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Frode Andresen har fullt fokus på 15 km friteknikk, og kun det under NM i morgen.

For selv med et godt løp under NM føler han seg sjanseløs mot de etablerte landslagsløperne i langrenn.

- Jeg tror ikke det handler om trynefaktor, men blod er tykkere enn vann. De på landslaget har alltid en fordel, sier Andresen til NRK.

Totalt 20 langrennsløpere blir sendt til OL. 11 er allerede tatt ut, det betyr at ni plasser er ledig. Tre kvinner og seks menn har fortsatt muligheten.

Sammen med Andresen må landslagsløperne Tord Asle Gjerdalen og Jens Arne Svartedal overbevise, men Andresen som har gått to verdenscuprenn i langrenn så langt i sesongen er lengst unna en plass.

- Svært vanskelig

Sportssjef Åge Skinstad

Sportssjef Åge Skinstad gir ikke Frode Andresen grunn til optimisme.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

NRK har snakket med sportssjef Åge Skinstad som tror det blir vanskelig å kvalifisere seg til OL, selv med en god NM-prestasjon, om man ikke har prestert i verdenscupen tidligere i år.

- Ingenting er umulig, men det er svært, svært vanskelig, sier han.

Frode Andresen ber om en fair sjanse.

- Det skal jo være noen som går 15 km under OL, så om det er noen som går godt bør det være en fair sjanse, sier Andresen om saken.

Siste nytt

 • Kristoff med seier i Oman

  Alexander Kristoff kunne innkassere sesongens første seier da han vant den første etappen i Tour of Oman. UAE-rytteren Kristoff henviste Bryan Coquard og Nacer Bouhanni til annen- og tredjeplassen i spurten på den 138,5 kilometer lange etappen.

  CYCLING-FRANCE/
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal