NRK Meny
Normal

- Blod er tykkere enn vann

Frode Andresen mener han ikke stiller på lik linje med landslagsløperne i langrenn i kampen om en OL-plass.

Frode Andresen

- De på landslaget har alltid en fordel, sier Andresen til NRK.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Frode Andresen har fullt fokus på 15 km friteknikk, og kun det under NM i morgen.

For selv med et godt løp under NM føler han seg sjanseløs mot de etablerte landslagsløperne i langrenn.

- Jeg tror ikke det handler om trynefaktor, men blod er tykkere enn vann. De på landslaget har alltid en fordel, sier Andresen til NRK.

Totalt 20 langrennsløpere blir sendt til OL. 11 er allerede tatt ut, det betyr at ni plasser er ledig. Tre kvinner og seks menn har fortsatt muligheten.

Sammen med Andresen må landslagsløperne Tord Asle Gjerdalen og Jens Arne Svartedal overbevise, men Andresen som har gått to verdenscuprenn i langrenn så langt i sesongen er lengst unna en plass.

- Svært vanskelig

Sportssjef Åge Skinstad

Sportssjef Åge Skinstad gir ikke Frode Andresen grunn til optimisme.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

NRK har snakket med sportssjef Åge Skinstad som tror det blir vanskelig å kvalifisere seg til OL, selv med en god NM-prestasjon, om man ikke har prestert i verdenscupen tidligere i år.

- Ingenting er umulig, men det er svært, svært vanskelig, sier han.

Frode Andresen ber om en fair sjanse.

- Det skal jo være noen som går 15 km under OL, så om det er noen som går godt bør det være en fair sjanse, sier Andresen om saken.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal