NRK Meny
Normal

Andresen vant femmila

- Det er dette som skiller mann fra mus, sa en lykkelig Frode Andresen etter NM-femilla.

Frode Andresen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Frode Andresen var sterkest på fem mil friteknikk i Røros i dag. Han vant 13 sekunder foran Osebergs Anders Aukland, og 15 sekunder foran Erlend Hoff fra Medkila.

- Det er stort å vinne dette. Femmila i NM skiller mann fra mus, og det er godt å få bekreftet at jeg er mann, smiler Frode Andresen etter seieren.

Spennende avslutning

To og ei halv mil av løpet var gått da Petter Eliassen fra Byåsen forsøkte seg på et rykk. Han gikk alene i tet i to mil, med mellom 20 og 25 sekunders forsprang på de fire som jaget bak. Der gikk Frode Andresen, Erlend Hoff, Petter Eliassen og Tor Halvor Bjørnstad.

Knappe fem kilometer fra mål, bestemte Andresen seg for et rykk som ingen klarte å svare på.

- Det var egentlig et perfekt løpsopplegg. Jeg visste at jeg kom til å være sterk på slutten, og så lenge Eliassen ikke fikk mer enn 30 sekunders forsprang, var jeg sikker på at jeg kunne ta han igjen, forteller Andresen til NRK.

Folkefest

Erlend Hoff prøvde å henge på Andresen da rykket kom, og lyktes også med det i noen hundre meter. Men forsøket tok på, og Aukland passerte og gikk ifra han på de siste 200 meterne.

NM-femmila gikk i et fantastisk vintervær, gjennom sentrumsgatene i bergstaden Røros. Mange hadde møtt fram for å heie fram de 120 guttene som stilte til start på norgesmesterskapet 2009 sin siste distanse for herrene.

Best av de norske landslagsløperne ble Martin Johnsrud Sundby, på en 11.plass.

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal