Bjørn Dæhlie fikk redusert formuen i 2008.

Med en formue på 172.220.926 millioner kroner og en inntekt på 7.660.754 millioner kroner toppet han listen over de som tjente best av idrettskjendisene det året.

Dæhlie har siden han la opp i 2001 slått seg opp som eiendoms- og kleskonge.
Han er i dag forretningsmann innen hytteutleie og er hovedaksjonær i Bjørn Dæhlie Technical Wear, kjent under logonavnet Bj.

Les: Nordlie best betalt

2008 har imidlertid ikke vært et godt år for den pensjonerte langrennskjempen - i hvert fall på papiret.

Formuen er redusert til 29.284.534 og han står oppført med en inntekt på 1.532.807 millioner kroner.

Erik Huseklepp

Huseklepp tjener bra i Brann.

Mindre også for Andresen

Vålerenga-manager Martin Andresen fikk også formuen redusert kraftig i 2008.

Hans personlige formue er blitt merkbart mindre fra 2007 til 2008.

I 2007 var Andresen oppført med 37.302.441 i formue.

I 2008 er formuen på 11.286.926.

Martin Andresen er en av de største eierne av møbelkonsernet Skeidar, der han gjennom investeringsselskapet Birkelunden Investeringsselskap eier en stor del av aksjene.

Øker inntekten

I 2007 var han den av spillerne i eliteserien med størst formue. Med 11 millioner i formue ligger han fremdeles godt an på den statistikken, men passeres av både Sigurd Rushfeldt og Vidar Riseth, som står oppført med henholdsvis 22 millioner og 15 millioner kroner i formue.

Bjørn Maaseide

Maaseide fortsatt på inntektstoppen.

På inntektssiden lider heller ikke Andresen nød.

Med en inntekt i 2008 på i overkant av 5,3 millioner, øker han årsinntekten med rundt 1,7 millioner fra 2007.

Huseklepp best betalt

Erik Huseklepp suser imidlertid opp som den best betalte spilleren i norsk eliteserie med en inntekt på i overkant av 5,6 millioner kroner.

Som tidligere tilhører Bjørn Maaseide den definitive lønns- og formueadelen i norsk idrett. Sandvolleyballstjernen og forretningsmannen troner på toppen av både inntektstoppen og formuetoppen i idretts-Norge.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.