Mads Østberg sikret andreplassen

Mads Østberg holdt unna og sikret seg andreplassen i Rally Portugal søndag. Petter Solberg endte på fjerdeplass.

Mads Østberg

Mads Østberg kjørte jevnt og godt og sikret seg andreplassen i Rally Portugal

Foto: Francisco Seco / Ap

Østberg kjørtejevnt og godt gjennom hele rallyet. Til tross for litt motorproblemer søndag, kjørte han inn til en trygg andreplass – en plass som aldri var truet i rallyets avslutning.

Til slutt var han 1.33 foran Jevgenij Novikov på tredjeplass, men 1.51 bak suverene Mikko Hirvonen.

Hirvonen benyttet samtidig sjansen til å gå til topps i VM-sammendraget, ettersom Sebastien Loeb måtte bryte allerede på den tredje fartsprøven fredag.

22 sekunder fra pallen

Petter Solberg

Petter Solberg har imponert med mange fartsprøveseirer i Portugal. Men på grunn av fredagens uhell har han ingen sjanse til å vinne sammenlagt

Foto: Francisco Seco / Ap

Petter Solberg tok tre andreplasser og to seirer på søndagens fartsprøver. Han tok digre jafs innpå Novikov hele veien, men det manglet til slutt 22,4 sekunder fram til pallen.

– Jeg er svært fornøyd med kjøringen etter det som skjedde på fredag, og er fortsatt på tredjeplass i VM, sier Solberg. – Denne bilen er fantastisk rask, legger Ford-føreren til.

Resultatene fra Rally Portugal

Solberg vant imponerende 8 av de 19 fartsprøvene i rallyet. Men uhellet fredag tok fra ham mulighetene til pallplass.

Østberg innledet med to sjuendeplasser søndag, men ble bare nummer 17 på den tredje. På fjerde prøve var han imidlertid tilbake med en sjetteplass, og etter det var andreplassen hans aldri truet.

Motorsvikt for Østberg

Mads Østberg

Mads Østberg har andreplassen inen rekkevidde, men tapte tid på grunn av motorsvikt

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

Det skyldtes at han fikk problemer med motorkraften på søndagens andre prøve. Han måtte kjøre det meste av den 31 km lange strekningen med bare tre sylindre. Det tapte han tid på.

– På de tre siste kilometerne gikk det bare i vanlig landeveisfart, sier Østberg til wrc.com.

Der kom han likevel inn til sjuendeplass, men han hadde aldri sjansen til toppfart på den tredje.

Østbergs team fikk en stri jobb med å rette opp feilen i pausen før de tre avsluttende fartsprøvene, men de klarte det.

Sjanseløs på pallplass

Petter Solberg er sjanseløs på pallplass hvis ikke én av kjørerne foran ham har et avgjørende uhell på slutten. Han ligger over tominutter bak Novikov.

Solberg ble slått av Jari-Matti Latvala på søndagens to første fartsprøver, men vant den tredje foran Daniel Sordo. Da klatret han tilbake til fjerdeplassen han mistet på grunn av trøbbel med styringen på lørdagens nest siste fartsprøve.

Uheldig på fredag

Solberg forsvant ut av bildet allerede fredag, da han kjørte ut . Han fikk likevel fortsette, men med en tidsstraff på 10 minutter. Dermed begynte han lørdagen på 11.-plass.

– Jeg sikter meg inn på fjerdeplassen, men det blir vanskelig, sa han lørdag morgen.

Men han klarte det, og var på fjerde før uhellet med styringen lørdag kveld. Nå er han tilbake.

Utenom uhellene har Petter Solberg kjørt sitt beste rally på mange år på grusveiene i Portugal, og har vunnet åtte av de 17 fartsprøvene som er kjørt.

Regjerende mester Sebastien Loeb var også blant dem som kjørte ut under de håpløse forholdene fredag. Han brøt rallyet da.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal