Hopp til innhold

Siste nytt

 • Sjevtsjenko blir rådgiver for Zelenskyj

  Fotballegenden Andrej Sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

  Kyiv Independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. Det er ikke klart hva slags rolle Sjevtsjenko får.

  Sjevtsjenko er en av Ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant Champions League med Milan i 2003. Året etter fikk han Gullballen som verdens beste spiller.

  Han har knyttet seg tett til Ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet.

  Sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for Ukrainas landslag. Han var også trener for Genoa i Serie A fram til 2022. (NTB)

  CHELSEA - RBK : 1-1 .
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Paralympiere sier nei til russisk deltakelse i Paris-OL

  Aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i Paralympics i Paris til sommeren.

  I Bahrain torsdag skal Den internasjonale paralympiske komité (IPC) beslutte om de skal la russere og belarusere delta i mesterskapet i Paris.

  Paralympierne selv ønsker ikke å delta mot russere og belarusere selv om de skulle stille under nøytralt flagg.

  – Det finnes ingen som er nøytrale i Paralympics. De aktive er bærere av fanen og blir sterk forbundet med sitt hjemland uansett hvilket flagg, nasjonalsang eller nasjonale farger som tas bort, skriver Organisasjonen Global Athlete i en uttalelse som Insidethegames refererer.

  Henstillingen fra utøverne er tydelig.

  – De representerer landet sitt, og i Russlands tilfelle støtter eller jobber de for Putins regime. I samråd med aktive fra en hel verden ber vi om at IPC står imot presset fra Russland, Belarus og Den internasjonale olympiske komité (IOC) som alle søker en vei for at de kan delta, heter det. (NTB)

 • Román Haugs skader mer omfattende enn antatt – sendt til spesialistvurdering

  Skadene Sophie Román Haug pådro seg i fotballandskampen mot Portugal gjør at hun er til vurdering hos en spesialist i Porto. Hun har pådratt seg to brudd.

  – Skaden til Sophie var litt mer omfattende enn først antatt. Hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. Hun er nå til videre vurdering hos spesialist i Porto, sier landslagslege Magnus Myntevik til NTB via pressetalsmann Halvor Lea.

  Det var tidlig i tirsdagens kamp Haug kolliderte med Portugals keeper. Begge spillerne fikk behandling i flere minutter og måtte byttes ut.

  Portugal vant oppgjøret 3-2. (NTB)

  Fotball, National League: Portugal - Norge (3-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste