NRK Meny
Normal

Andreas Stjernen hoppet lengst

Andreas Stjernen hoppet lengst av alle i kvalifiseringen til verdenscup-hopprennet i Sapporo.

Andreas Stjernen
Foto: Olav Olsen / Scanpix

Med 134,5 meter hoppet han én meter lengre enn hjemmehåpet Shohei Tochimoto, men stilkarakterene sendte japaneren 0,2 poeng foran.

Alle fire nordmennene som deltar, er klare for rennet lørdag morgen, norsk tid. Anders Bardal er nummer 17, Akseli Kokkonen 27 og Vegard Sklett 32. Ingen andre norske hoppere deltar i Sapporo.

Tsjekkeren Anton Hajek hadde dagens lengste hopp på 137,5 meter. Men han hoppet utenfor konkurranse, ettersom han er blant de forhåndskvalifiserte. Noriaki Kasai og Thomas Morgenstern hoppet 134 meter.

Heller ikke østerrikeren Gregor Schlierenzauer deltar i hopprennene i Japan.

Se rennet direkte på Nett-TV og NRK1 lørdag fra kl 09.00.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld