NRK Meny
Normal

Medaljen glapp i X-Games

Andreas Håtveit lå på 3. plass i helt til det bare var igjen én utøver.

Andreas Håtveit
Foto: Nathan Bilow / AP

Det ble noen nerverpirrende minutter for den norske tittelforsvareren i slopestylekonkurransen i X-Games, Andreas Håtveit, natt til mandag.

Etter et godt førsterun lå han på tredjeplass i hele finalen, helt til den siste utøveren, Colby West, sto igjen på toppen.

Ett poeng unna bronsen

West kjørte bedre enn Håtveit og kapret den siste pallplassen - ett poeng foran nordmanen.

- Det er jo litt kjipt og bli slått med ett poeng av den siste løperen i konkurransen, men jeg kjørte best av de norske og er fornøyd, sier Håtevit til NRK.

Les: Ny nordmann bortdømt i X-Games

Vanskelige forhold

De to andre norske utøverne i konkurransen, PK Hunder og Anders Backe, røk begge ut i kvalifiseringen. Store mengder snø skapte vanskelige forhold som trege og ujevne hopp, og dette preget konkurransen.

- På grunn av de dårlige forholdene fikk jeg ikke gjort noen av triksene jeg hadde planlagt. Derfor synes jeg selv at jeg gjorde det bra, sier Håtveit.

Kanadiske TJ Schilling vant konkurransen, Sammy Carlson tok sølvet og Colby West kapret altså 3. plass foran nesen på Andreas Håtveit.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street