Andrea (17) debuterte med scoring: – Jeg leverte en bra kamp

Andrea Norheim fikk sin A-lagsdebut for Lyon søndag ettermiddag. Supertalentet takket for tilliten ved å score.

Andrea Norheim i Lyon

PANGSTART: Norske Norheim scoret i A-lagsdebuten for mesterligavinner Lyon.

Foto: Privat

– Det var utrolig kjekt å debutere og score mål, forteller en lykkelig 17-åring til NRK etter kampslutt.

Andrea Norheim for Lyon

LYS FREMTID: Norheim er bare 17 år, men trener jevnlig med verdens beste klubblag. Her er hun i aksjon i en juniorkamp.

Foto: Privat

Norheim gikk til Lyon fra Klepp i en mye omtalt overgang i fjor sommer, og i ettermiddag slapp hun for første gangen til for A-laget.

– Da jeg kom inn så ledet vi allerede ganske mye, så jeg tenkte jeg bare skulle slappe av, gjøre så godt jeg kunne og prøve på skudd og andre ting hvis jeg fikk sjanse til det. Og det gikk jo veldig bra, forklarer spissen.

– Utenom scoringen så synes jeg at jeg fikk det bra til og leverte en bra kamp, legger hun til.

Inspireres av Hegerberg

Norheim ble byttet inn på stillingen 6-0 i cupkampen mot Ambilly, og den regjerende mesteren vant til slutt hele 8-0. Ada Hegerberg var ikke i troppen, da hun fikk en frihelg for å delta på gårsdagens idrettsgalla. Der ble hun kåret til årets beste kvinnelige utøver. I tillegg ble hun hedret med Gullballen.

– Det er veldig inspirerende å se alt Ada har oppnådd og at det er mulig for oss norske å hevde oss internasjonalt. Det gir en stor motivasjon til å fortsette å jobbe hardt, sier Norheim.

Verdens beste kvinnelag

Dagens A-lagsdebut gir også rikelig med motivasjon, og det er ikke hvilken klubb som helst som slipper til det norske spisstalentet. Lyon vant både serien, cupen og mesterligaen forrige sesong. I desember tronet klubben - ikke overraskende - øverst på kåringen over 2016s beste kvinnelag. Nå håper Norheim at hun skal få fortsette å bidra.

– Målet mitt er å få flere innhopp på A-laget, prestere bra med landslaget og jobbe hardt på treninger og utvikle meg som spiller og person, avslutter 17-åringen.

Siste nytt

 • Nilsson står over skiathlon

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen i følge Fredrik Aukland, står også over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal