NRK Meny
Normal

Andrea (17) åpnet scoringskontoen: – Veldig gøy

Andrea Norheim (17) scoret sine to første mål i Lyon-drakten i går.

Andrea Norheim i Lyon

INNE I VARMEN: Norheim har funnet seg godt til rette i Lyon.

Foto: Privat

Andrea Norheim for Lyon

STERK: Norheim er bare 17 år, men trener med Europas beste klubblag. Her er hun i aksjon i kamp.

Foto: Privat

17-åringen gikk fra Klepp til mesterligavinneren i sommer, og i går ble hun tomålsscorer da Lyons reservelag valset over Dijon.

– Det var veldig gøy å score, sier Norheim til NRK mandag morgen.

Sammen med Ada Hegerberg utgjør hun en norsk duo i den europeiske storklubben, og supertalentet har funnet seg godt til rette.

– Jeg trives veldig godt her i Lyon. Det er veldig hyggelige spillere og støtteapparat, forteller hun.

Turbulent overgang

Overgangen fra Klepp var av det turbulente slaget. Norheim følte seg frosset ut av klubben, noe trener Jon Pall Palmason likte svært dårlig at spissen var ærlig om. Islendingen sendte 17-åringen hjem fra trening etter NRKs sak om utfrysingen, og så vedtok styret i Klepp at Norheim var ferdig på A-laget.

I Lyon har hverdagen vært mindre kaotisk. Hun har flyttet inn hos en vertsfamilie, er i gang med franskopplæring og får bra utbytte av treningen.

– For min del så haster det ikke med å få spille med A-laget. Det som er viktig for meg, er at jeg har en ekstremt bra treningshverdag, og at vil av det ta store steg. Så vil spilletiden på A-laget forhåpentligvis komme etter hvert, forklarer Norheim, som trener fast med mesterligavinnerne.

– Det er veldig gøy å kunne trene med et av verdens beste lag, fastslår hun.

Andrea Norheim

TUNGT I KLEPP: Norheim fikk lite spilletid i Klepp, og hun var ærlig om at hun følte seg frosset ut.

Foto: Stine Løvmo Lie / NRK

Hegerberg-dobbel

Norheim er åpen om at det ikke er bare-bare for en 17-åring å flytte til et land hvor alt er nytt.

– Tiden jeg har vært her, har vært veldig opp og ned. Det har vært dager der alt føles veldig dårlig, og dager der alt er veldig bra. Det fotballmessige var vanskelig i starten, men nå går det bare bedre og bedre, avslutter talentet.

Mens Norheim herjet for reservelaget i går, serieåpnet A-laget mot Soyaux. Målmaskingen Hegerberg scoret to ganger i 9-0-seieren.

Laster Twitter-innhold

Nå venter landslagsoppdrag for de norske Lyon-spissene. Hegerberg og resten av Roger Finjords utvalgte møter Kazakhstan og Israel denne uken. Norheim og U19-laget skal spille mot Armenia, Polen og Romania.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal