Hopp til innhold

Villa tok sølv i X Games: – Fantastisk

FMX-føreren André Villa (30) viste at han er i medaljeform da han natt til søndag sikret sølv under årets første X Games-konkurranse.

Den norske FMX-føreren André Villa vant sin semifinale mot Mat Rebeaud. Dermed sikret han finaleplass og minst sølv. I finalen ble det tap for Lance Coury. (Dessverre mangler vi lyd på dette innslaget)

VIDEO: Her vinner André Villa semifinalen og sikrer finaleplass.

– Det er fantastisk for meg å ta sølv i første X Games-stevne på over ett år, sier han.

Motorcrossføreren kom seg helt til finalen i disiplinen speed and style under X Games, som arrangeres i Brasil for tiden.

André Villa

André Villa er etter hvert blitt en av de mer rutinerte i X Games-sirkuset.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Han beseiret VM-lederen David Rinaldo fra Frankrike i kvartfinalen og sveitsiske Mat Rebeaud i semifinalen.

Amerikanske Lance Coury, en av de nye og ambisiøse stjernene i sporten, ble imidlertid for sterk for nordmannen. Han sikret seg gullet med relativt klar margin.

Satser nytt

Villa har i en årrekke kjempet i verdenstoppen innenfor grenen FMX (Freestyle Motorcross) men satser nå på speed and style.

– FMX har vært en viktig del av mitt liv, og det er her jeg har bygget opp min karriere, men nå har tiden kommet for nye utfordringer. Speed and style kombinerer hopp og triks med banekjøring og passer perfekt for meg, sier Villa i en pressemelding.

Tror på flere medaljer

NRKs FMX-ekspert, Øystein Kjørstad, mener Villa har all mulig grunn til å være fornøyd med sesongstarten.

– Det er kjempebra med sølvmedalje, sier han til NRK.no.

Søndag kan det bli en ny medalje til nordmannen. Han deltar nemlig også i displinen freestyle under X Games.

– Han er absolutt en av medaljekandidatene der også, fastslår Kjørstad.

Villa har base i Torrevieja i Spania, og NRKs ekspert forteller at nordmannen er svært nøye med sesongforberedelsene.

– Han er svært nøye med det han driver med. Og nå virker det som om han har funnet formen. Jeg tipper han tar flere medaljer, sier han.

Det aller største

X Games er verdens mest prestisjefylte mesterskap for ekstremsportutøvere, der utøverne blir invitert til å være med av arrangøren, TV-selskapet ESPN.

Og norske André Villa er en av de største stjernene i dette sirkuset.

– Dette er den største konkurransen man kan være med i. Bare det å få delta er en prestasjon i seg selv, kommenterer Kjørstad.

Stevnet i Brasil er det første i sommer-X-Games i år. Det følger flere stevner i Barcelona, Munchen og Los Angeles senere.

VIDEO: Se hele finalen til André Villa

Det ble en spennende finale i Brasil som verter X Games. André Villa møtte amerikanske Lance Coury i FMX-finalen og fulgte hverandre tett, men da Villa kjørte ut av løypa på siste runde ble det enkelt for Coury som kjørte lettet inn til gullmedalje.

Se hele finalen der André Villa vinner sølv

Siste nytt

 • Får ekstra renn i Kitzbühel

  Verdenscuphelgen i Kitsbühel får et ekstra utforrenn. Det skjer etter at den nye lagkombinasjon-grenen ble utsatt til neste år.

  Det melder flere medier, blant annet sveitsiske Heute og østerrikske Kronen Zeitung.

  Lagkombinasjonen skulle etter planen avholdes for første gang denne sesongen. Også for kvinnene blir lagkombinasjonen erstattet med et ekstra renn, for dem i Crans Montana.

  FIS (Det internasjonale skiforbundet) skriver på sine nettsider at lagkombinasjonen ble diskutert i lang tid på et komitémøte i september, men at de landet på at de trengte mer tid på å analysere og jobbe med detaljerte regler for øvelsen.

  De skriver videre at det fortsatt er planen å implementere øvelsen i store arrangementer i fremtiden.

  Verdenscuprenn i Kitzbühel
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skadd Nusa ikke med mot Bodø/Glimt

  Antonio Nusa (18) sliter fortsatt med en skade og var ikke med i Brugge-troppen som drar til Bodø for Conferenceliga-møtet mot Bodø/Glimt.

  Bruggetrener Ronny Deila hadde ikke med hans navn i troppen. Det melder Eurosport, som viser til uttaket på Brugges nettsider.

  De norske stjerneskuddet debuterte på landslaget med scoring og målgivende pasning i kampen mot Jordan tidlig i september. Han har derimot slitt med ryggplager og derfor ikke spilt de fire siste kampene til Brugge.

  – Det er et spørsmålstegn ved Nusa om hvor han er i løypa. Han trener, men får han ingen kamper før samlingen, blir det vanskelig, sa Ståle Solbakken da han presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Spania senere i oktober.

  Bodø/Glimt innledet gruppespillet i Conferenceligaen med 0-0 borte mot Lugano. Brugge spilte 1-1 hjemme mot Besiktas i gruppe D. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Japan vant laggull i turn-VM

  Daiki Hashimoto leverte under press i siste apparat da Japan gjenerobret lagtittelen i turn-VM mindre enn ti måneder før OL i Paris.

  Hashimoto er regjerende OL-mester i individuell mangekamp og i svingstang. Nettopp svingstang var siste apparat for Japan i lagfinalen. Kina hadde lagt press på japanerne med ypperlige prestasjoner i ringer, men Hashimoto svarte med en sterk gjennomføring og satte landingen. Japan kunne juble for gull 1,80 poeng foran tittelforsvarer Kina.

  Japanerne var best i bøylehest, skranke og svingstang, nest best i sprang, tredje best i ringer og fjerde best i frittstående. Hashimoto (5 apparater), Kazuma Kaya (5), Kenta Chiba (4), Kazuki Minami (2) og Kaito Sugimoto (2) fikk til sammen 255,594 poeng.

  Kina tok sølv med 253,794 og USA bronse med 252,428. (NTB)

  Belgium Gymnastics Worlds
  Foto: Virginia Mayo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste