Hopp til innhold

Andre runde av PGA-mesterskapet utsatt etter dødsulykke – Scheffler pågrepet av politiet

Viktor Hovland og resten av golfeliten må vente med å gå i gang med annen runde av PGA-mesterskapet i Louisville etter en fatal ulykke i nærheten av anlegget.

Det opplyser arrangøren i egne mediekanaler. Trioen Rich Beem, Sebastian Söderberg og Kazuma Kobori skulle etter planen innlede runden klokken 13.15.

Sky Sports skriver at utsettelsen skyldes en kollisjon som involverte en fotgjenger og en buss. Fotgjengeren ble erklært død på stedet, ifølge en uttalelse fra det lokale politiet. Ifølge flere medier, blant andre Sky Sports og Expressen, skal amerikanske Scottie Scheffler ha blitt anholdt av politiet etter angivelig å ha forsøkt å unngå åstedet da han ble stanset av politiet.

X har den profilerte ESPN-journalisten Jeff Darlington lagt ut video av det som angivelig skal være Scheffler som blir ført bort i håndjern. Darlington skriver følgende om hendelsen på X:

«Verdensener i golf Scottie Scheffler har blitt arrestert av poltiiet og lagt i håndjern etter en missforståelse med trafikkflyten som førte til at Scheffler prøvde å kjøre forbi en politibetjent på vei inn på Valhalla Golf Club. Politibetjenten forsøkte å henge seg på bilen til Scheffler, og Scheffler stoppet da bilen sin ved inngangen til Valhalla. Politibetjenten startet så å rope til Scheffler at han skulle gå ut av bilen. Da Scheffler gikk ut av bilen, så dyttet politibetjenten Scheffler mot bilen og satte umiddelbart på han håndjern»

Scheffler skal senere ha blitt løslatt.

13.44 opplyste arrangøren at ny start er klokken 14.35 norsk tid. Norske Hovland skulle etter planen slå ut klokken 19.51. Det tidspunktet er flyttet til 21.11.

Hovland innledet turneringen med tre slag under par torsdag, da han blant annet leverte fem birdier. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant PGA-sluttspillet. Han har blant annet stått over flere turneringer.

(©NTB)

PGA Scheffler Detained
Foto: AP

Sportsnyheter

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

RBK-LSK

Supportertalsmann om VAR-markeringer: – Overrasket hvis Eliteserien blir ferdigspilt i år

Mandag møtes lederne i landets supporterklubber for å diskutere neste steg i kampen mot videodømming.

Siste nytt

 • Sarpsborg henter dansk angrepsspiller

  Danske Frederik Carstensen (22) har signert en kontrakt med Sarpsborg som strekker seg ut 2028-sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  – Jeg er en offensiv spiller som kan bekle de fleste offensive posisjoner. Jeg kommer med masse fart og er god i én-mot-én-situasjoner, så håper jeg å kunne bidra med scoringer og assist, sa dansken.

  Carstensen kommer fra Silkeborg, hvor han har spilt hele sin profesjonelle karriere. De siste sesongen har han vært på utlån til Fredericia.

  – Carstensen er en spiller med fart og intensitet i spillet sitt. Det er trøkk og poeng i ham, sier Sarpsborgs sportssjef Bjørge Øiestad.

  Sarpsborg fikk en tung start på sesongen, men etter at Christian Michelsen erstattet Stefan Billborn som hovedtrener, har østfoldingene kommet seg over nedrykksstreken. (©NTB)

  Sarpsborg-trener Christian Michelsen.
  Foto: NTB
 • Tennisstjernen Andy Murray legger opp etter OL

  Den 37 år gamle briten bekrefter selv at OL i Paris blir karrierens siste tennisturnering.

  – Å konkurrere for Storbritannia har vært de klart mest minnerike ukene i min karriere, skriver Murray på X.

  – Jeg er ekstremt stolt over å kunne gjøre det én siste gang, fortsetter han.

  Murray er en av de mest suksessrike tennisspillerne de siste 15 årene. Skotten tok OL-gull i både 2012 og 2016, i tillegg til at han har vunnet Wimbledon to ganger og US Open én gang.

  Karrierens siste turnering for 37-åringen begynner med 1. runde i herrenes OL-konkurranse lørdag eller søndag. OL-finalen på Roland Garros-banen i Paris spilles søndag 4. august.

  Murray har også planer om å delta i dobbelturneringen i Paris. Også den begynner til helgen, med OL-finale lørdag 3. august.

  Andy Murray på trening før OL i Paris
  Foto: Claudia Greco / Reuters
 • Snoop Dogg skal bære den olympiske ilden

  Den amerikanske rapperen Snoop Dogg er en av de utvalgte til å bære den olympiske ilden når den tar sine siste runder før Paris-lekenes åpningsseremoni.

  Han skal bære den gjennom gatene i Saint-Denis, den etnisk mangfoldige Paris-forstaden, som er hjemmet til Olympiastadion og vannsportsenteret. Det opplyste ordfører Mathieu Hanotin til AFP.

  Andre fakkelbærere i Saint-Denis fredag er den franske skuespillerinnen Laetitia Casta, den franske rapperen MC Solaar og den ukrainske tidligere stavhopperen Sergej Bubka.

  Den olympiske ilden har brukt to måneder på å krysse Frankrike. Fredag ​​morgen skal den bæres gjennom utøverlandsbyen som ligger på grensen mellom Saint-Denis og Saint-Ouen, før den tar turen videre til Olympiastadion og vannsportsenteret noen kilometer unna.

  Snoop Dogg ble født i Los Angeles, byen som skal arrangere de neste lekene i 2028.

  Fakkelstafetten er ikke rapperens eneste opptreden under lekene i 2024, da han også skal være OL-kommentator for den amerikanske TV-stasjonen NBC. (NTB)

  Snoop Dogg
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal