Andersen nær ny Nord-Korea-kontrakt

PYONGYANG (NRK): Mye tyder på at Jørn Andersen forlenger sin kontrakt som landslagssjef i fotball for Nord-Korea. En endelig avgjørelse kommer trolig fredag.

Jørn Andersen

POSITIVE FORHANDLINGER: Jørn Andersen sier til NRK at han har hatt positive kontraktsforhandlinger med det nordkoreanske fotballforbundet.

Foto: Lasse Olsrud Evensen / NRK

– Vi har hatt positive forhandlinger så langt, sier Jørn Andersen til NRK.

Nordmannen har hatt en imponerende seiersrekke med Nord-Korea. Seks seirer, en uavgjort og et tap blir lagt merke til i den store fotballverdenen.

Kontrakten hans går ut til nyttår, men det har vært flere forhandlingsmøter mellom Andersen og det nordkoreanske fotballforbundet de siste to ukene med et planlagt avsluttende møte fredag.

Mener laget har blitt bedre

Andersen er positiv til å fortsette som landslagssjef.

– Vi har hatt stor sportslig fremgang. Både teknisk, taktisk og ikke minst fysisk har laget blitt mye bedre. Etter åtte måneder med knallhard trening, begynner arbeidet å bære frukter. Selv om jeg har andre tilbud som økonomisk er mer fordelaktig for meg, er det sportslig interessant å fortsette med de nordkoreanske spillerne, sier Andersen til NRK og fortsetter:

– Men vi er ikke helt i mål. Et par viktige punkter må på plass i kontrakten for at jeg skal signere.

Jørn Andersen er i full gang med sin trenerjobb for Nord-Koreas landslag i fotball. Vi fikk være med ham på trening og fikk innblikk i hvordan livet er i landet med de strenge reglene.

SE VIDEO: NRK møtte Andersen i september. Her kan du se Sportsrevy-reportasjen som viser Andersens nye hverdag i Nord-Korea.

Må trene ute i kulda

Selv merker han at de politiske sanksjonene mot Nord-Korea har sin innvirkning på treningsforholdene.

– FIFA har blitt pålagt sanksjoner og Det nordkoreanske forbundet får ikke utbetalt pengene de har hatt krav på, noe som blant annet gjør at vi ikke får reist på en planlagt treningssamling til varmere strøk i januar, forteller Andersen.

Det er kaldt og begynnende vinter i Nord-Korea. Laget må trene utendørs siden det ikke finnes innendørshaller. Andersen kjører to treningsøkter hver dag, minimum fem timer om dagen.

I morgen blir det bestemt om hardkjøret fortsetter med Andersen som landslagstrener.

Sportsnyheter

Klopp

Ville ikkje ta Klopp i handa: – Det er litt feigt

Diego Simeone sprang rett inn i garderoben etter 2-3-tapet mot Liverpool, utan å ta Jürgen Klopp i handa.

Siste nytt

 • Messi-dobbel reddet PSG

  Med en såkalt «Panenka-straffe» i det 74. minutt, sørget Lionel Messi for 3-2-seier for Paris St. Germain over RB Leipzig tirsdag kveld.

  Kylian Mbappé sendte PSG i ledelsen etter ni minutter med sin første mesterligascoring for sesongen, mens André Silva slo tilbake for gjestene etter 28 minutter. Og i det 57. minutt sørget Nordi Mukiele for 2-1-ledelse til Leipzig.

  Men PSG har Lionel Messi, som først utlignet til 2-2 og deretter avgjorde fra straffemerket.

  vJ-zcf0885w
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Liverpool vann spinnvilt oppgjer

  Praktscoringar, opphenting, raudt kort og VAR-drama da Liverpool vann 3–2 mot Atlético Madrid. Liverpool leia 2–0 tidleg. Antoine Griezmann sette så inn to mål, men etter pause fekk han raudt kort. Mohamed Salah sette så inn 3–2 på straffespark.

  Champions League - Group B - Atletico Madrid v Liverpool
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Haalands Dortmund ble utklasset

  Erling Braut Haaland fikk tre gode sjanser, men klarte i likhet med lagkameratene ikke å score i Amsterdam tirsdag kveld. Til gjengjeld sørget hjemmelaget Ajax for at det ble en skikkelig målfest.

  De ga seg ikke før det sto 4–0, og det kunne ha vært mye mer. Det startet med et selvmål fra Marco Reus. Deretter scoret Daley Blind, Antony og Sébastien Haller.

  Det var Hallers sjette mål på tre mesterligakamper så langt i sesongen – og med det er han naturligvis toppscorer i turneringen.

  Haaland var nærmest scoring to minutter ut i andre omgang. Han stakk i bakrom og klinket til med høyrefoten på første berøring fra rundt 16 meter, men Ajax-keeper Remko Pasveer fikk ei hånd på ballen – som fra 37-åringens fingertupper gikk i tverrliggeren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal