NRK Meny
Normal

Andersen nær ny Nord-Korea-kontrakt

PYONGYANG (NRK): Mye tyder på at Jørn Andersen forlenger sin kontrakt som landslagssjef i fotball for Nord-Korea. En endelig avgjørelse kommer trolig fredag.

Jørn Andersen

POSITIVE FORHANDLINGER: Jørn Andersen sier til NRK at han har hatt positive kontraktsforhandlinger med det nordkoreanske fotballforbundet.

Foto: Lasse Olsrud Evensen / NRK

– Vi har hatt positive forhandlinger så langt, sier Jørn Andersen til NRK.

Nordmannen har hatt en imponerende seiersrekke med Nord-Korea. Seks seirer, en uavgjort og et tap blir lagt merke til i den store fotballverdenen.

Kontrakten hans går ut til nyttår, men det har vært flere forhandlingsmøter mellom Andersen og det nordkoreanske fotballforbundet de siste to ukene med et planlagt avsluttende møte fredag.

Mener laget har blitt bedre

Andersen er positiv til å fortsette som landslagssjef.

– Vi har hatt stor sportslig fremgang. Både teknisk, taktisk og ikke minst fysisk har laget blitt mye bedre. Etter åtte måneder med knallhard trening, begynner arbeidet å bære frukter. Selv om jeg har andre tilbud som økonomisk er mer fordelaktig for meg, er det sportslig interessant å fortsette med de nordkoreanske spillerne, sier Andersen til NRK og fortsetter:

– Men vi er ikke helt i mål. Et par viktige punkter må på plass i kontrakten for at jeg skal signere.

Jørn Andersen er i full gang med sin trenerjobb for Nord-Koreas landslag i fotball. Vi fikk være med ham på trening og fikk innblikk i hvordan livet er i landet med de strenge reglene.

SE VIDEO: NRK møtte Andersen i september. Her kan du se Sportsrevy-reportasjen som viser Andersens nye hverdag i Nord-Korea.

Må trene ute i kulda

Selv merker han at de politiske sanksjonene mot Nord-Korea har sin innvirkning på treningsforholdene.

– FIFA har blitt pålagt sanksjoner og Det nordkoreanske forbundet får ikke utbetalt pengene de har hatt krav på, noe som blant annet gjør at vi ikke får reist på en planlagt treningssamling til varmere strøk i januar, forteller Andersen.

Det er kaldt og begynnende vinter i Nord-Korea. Laget må trene utendørs siden det ikke finnes innendørshaller. Andersen kjører to treningsøkter hver dag, minimum fem timer om dagen.

I morgen blir det bestemt om hardkjøret fortsetter med Andersen som landslagstrener.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal