NRK Meny
Normal

Andersen nær ny Nord-Korea-kontrakt

PYONGYANG (NRK): Mye tyder på at Jørn Andersen forlenger sin kontrakt som landslagssjef i fotball for Nord-Korea. En endelig avgjørelse kommer trolig fredag.

Jørn Andersen

POSITIVE FORHANDLINGER: Jørn Andersen sier til NRK at han har hatt positive kontraktsforhandlinger med det nordkoreanske fotballforbundet.

Foto: Lasse Olsrud Evensen / NRK

– Vi har hatt positive forhandlinger så langt, sier Jørn Andersen til NRK.

Nordmannen har hatt en imponerende seiersrekke med Nord-Korea. Seks seirer, en uavgjort og et tap blir lagt merke til i den store fotballverdenen.

Kontrakten hans går ut til nyttår, men det har vært flere forhandlingsmøter mellom Andersen og det nordkoreanske fotballforbundet de siste to ukene med et planlagt avsluttende møte fredag.

Mener laget har blitt bedre

Andersen er positiv til å fortsette som landslagssjef.

– Vi har hatt stor sportslig fremgang. Både teknisk, taktisk og ikke minst fysisk har laget blitt mye bedre. Etter åtte måneder med knallhard trening, begynner arbeidet å bære frukter. Selv om jeg har andre tilbud som økonomisk er mer fordelaktig for meg, er det sportslig interessant å fortsette med de nordkoreanske spillerne, sier Andersen til NRK og fortsetter:

– Men vi er ikke helt i mål. Et par viktige punkter må på plass i kontrakten for at jeg skal signere.

Jørn Andersen er i full gang med sin trenerjobb for Nord-Koreas landslag i fotball. Vi fikk være med ham på trening og fikk innblikk i hvordan livet er i landet med de strenge reglene.

SE VIDEO: NRK møtte Andersen i september. Her kan du se Sportsrevy-reportasjen som viser Andersens nye hverdag i Nord-Korea.

Må trene ute i kulda

Selv merker han at de politiske sanksjonene mot Nord-Korea har sin innvirkning på treningsforholdene.

– FIFA har blitt pålagt sanksjoner og Det nordkoreanske forbundet får ikke utbetalt pengene de har hatt krav på, noe som blant annet gjør at vi ikke får reist på en planlagt treningssamling til varmere strøk i januar, forteller Andersen.

Det er kaldt og begynnende vinter i Nord-Korea. Laget må trene utendørs siden det ikke finnes innendørshaller. Andersen kjører to treningsøkter hver dag, minimum fem timer om dagen.

I morgen blir det bestemt om hardkjøret fortsetter med Andersen som landslagstrener.

Siste nytt

 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin