– Jeg har lyst til å prege hoppuka

Fire måneder etter korsbåndsoperasjonen hadde Anders Jacobsen aldri trodd han skulle være så raskt tilbake. – Nå har jeg lyst til å være med å prege hoppuka, sier 28-åringen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen falt og røk korsbåndet i Planica. Fire måneder etter kneoperasjonen er Hønefoss-hopperen tilbake og klar for en ny sesong.

Foto: NTB/Scanpix

Jacobsen falt i skiflygingsbakken i Planica og røk korsbåndet i fjorårssesongens siste verdenscuprenn. Han ble operert i mai. I dag var Hønefoss-hopperen gjennom fysiske tester på Olympiatoppen. Og testresultatene var oppløftende før den viktige OL-sesongen. Nå vil Jacobsen tilbake i verdenstoppen. Og første mål er hoppuka.

– Jeg har ikke bare lyst til å være med i hoppuka, jeg har også lyst til å prege den. Det andre målet er OL. Så får vi se om jeg får til de to tinga, sier en offensiv Jacobsen til NRK.

Stöckl overrasket

Jacobsen gjennomførte styrke- og spensttester sammen med resten av hopplandslaget på Toppidrettssenteret ved Sognsvann i Oslo. Resultatene gledet trener Alexander Stöckl.

– Jeg er veldig fornøyd, og overrasket over at han er tilbake såpass fort. Han er veldig sulten, sier landslagssjefen, som mener det er viktig for Jacobsen å få det mentale på plass.

– Det er alltid vanskelig å komme tilbake etter en tøff skade. Først og fremst er det et psykologisk spørsmål. Han må klare å fokusere på det han skal gjøre i hoppbakken. Og ikke det som skjedde sist gang, da han falt, sier hoppsjefen til NRK.

Kneet fortsatt stivt

For Jacobsen er det også viktig å få det mentale i orden etter at de fysiske testene var positive.

– Jeg har aldri vært redd for det utvendige presset. Det er presset som jeg legger på meg selv som ødelegger for meg. Så det er viktig for meg å få hodet på rett plass. Jeg må også tørre å være tålmodig når sesongen begynner, sier Jacobsen, som mener han har gjort en optimal jobb etter korsbåndsskaden.

– Jeg er på god vei tilbake. Det ene kneet er fortsatt stivere enn det andre. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være der jeg er nå, sier den skadefrie, som likevel synes det har vært frustrerende med en sommer uten hopping på plast.

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

Anders Jacobsen røk korsbåndet etter dette fallet i Planica sist sesong.

Is i magen

– Jeg har valgt å ikke grave meg ned. Og har fått ekstremt mye tid til både mental, styrke og teknikk-trening. Så får vi se om jeg blir like god som i fjor, sier Jacobsen, som leverte en oppløftende fjorårssesong. Med andreplass i hoppuka som ett av flere gode resultater.

NRKs hoppekspert Espen Bredesen mener Jacobsen først og fremst må ha is i magen etter korsbåndsskaden.

– Jeg tror han mentalt er der han skal være. Men han er kanskje litt for ivrig. Dersom han ikke får de rette svarene med en gang, kan han fort bli utålmodig. Er han forberedt på at prestasjonene kommer til å svinge, vil han også nå formtopper, og vi får håpe de toppene kommer i mesterskap, sier Espen Bredesen.

Anders Jacobsen er i full gang med spensttrening på Toppidrettssenteret i Oslo.

Fire måneder etter kneoperasjonen er Anders Jacobsen allerede i gang med spensttrening. Her er han i aksjon tidlig i september.

Siste nytt

 • Vonn planlegger comeback

  Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn vil trolig være tilbake i verdenscupen i januar etter kneskaden hun pådro seg for cirka én måned siden. Vonn kjørte ut på trening 19. november og fikk blant annet strukket et leddbånd.

  Lindsey Vonn
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Klare for Tour de Ski

  Martin Løwstrøm Nyenget og Anna Svendsen sikret seg friplass i Tour de Ski i helgen. Sammenlagtlederne etter åpningsrennene i Skandinavisk Cup er sikret Tour-billett, og de to sanket flest poeng. Den norske troppen offentliggjøres mot slutten av uka.

  Verdenscuprenn i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn