NRK Meny
Normal

– Jeg har lyst til å prege hoppuka

Fire måneder etter korsbåndsoperasjonen hadde Anders Jacobsen aldri trodd han skulle være så raskt tilbake. – Nå har jeg lyst til å være med å prege hoppuka, sier 28-åringen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen falt og røk korsbåndet i Planica. Fire måneder etter kneoperasjonen er Hønefoss-hopperen tilbake og klar for en ny sesong.

Foto: NTB/Scanpix

Jacobsen falt i skiflygingsbakken i Planica og røk korsbåndet i fjorårssesongens siste verdenscuprenn. Han ble operert i mai. I dag var Hønefoss-hopperen gjennom fysiske tester på Olympiatoppen. Og testresultatene var oppløftende før den viktige OL-sesongen. Nå vil Jacobsen tilbake i verdenstoppen. Og første mål er hoppuka.

– Jeg har ikke bare lyst til å være med i hoppuka, jeg har også lyst til å prege den. Det andre målet er OL. Så får vi se om jeg får til de to tinga, sier en offensiv Jacobsen til NRK.

Stöckl overrasket

Jacobsen gjennomførte styrke- og spensttester sammen med resten av hopplandslaget på Toppidrettssenteret ved Sognsvann i Oslo. Resultatene gledet trener Alexander Stöckl.

– Jeg er veldig fornøyd, og overrasket over at han er tilbake såpass fort. Han er veldig sulten, sier landslagssjefen, som mener det er viktig for Jacobsen å få det mentale på plass.

– Det er alltid vanskelig å komme tilbake etter en tøff skade. Først og fremst er det et psykologisk spørsmål. Han må klare å fokusere på det han skal gjøre i hoppbakken. Og ikke det som skjedde sist gang, da han falt, sier hoppsjefen til NRK.

Kneet fortsatt stivt

For Jacobsen er det også viktig å få det mentale i orden etter at de fysiske testene var positive.

– Jeg har aldri vært redd for det utvendige presset. Det er presset som jeg legger på meg selv som ødelegger for meg. Så det er viktig for meg å få hodet på rett plass. Jeg må også tørre å være tålmodig når sesongen begynner, sier Jacobsen, som mener han har gjort en optimal jobb etter korsbåndsskaden.

– Jeg er på god vei tilbake. Det ene kneet er fortsatt stivere enn det andre. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være der jeg er nå, sier den skadefrie, som likevel synes det har vært frustrerende med en sommer uten hopping på plast.

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

Anders Jacobsen røk korsbåndet etter dette fallet i Planica sist sesong.

Is i magen

– Jeg har valgt å ikke grave meg ned. Og har fått ekstremt mye tid til både mental, styrke og teknikk-trening. Så får vi se om jeg blir like god som i fjor, sier Jacobsen, som leverte en oppløftende fjorårssesong. Med andreplass i hoppuka som ett av flere gode resultater.

NRKs hoppekspert Espen Bredesen mener Jacobsen først og fremst må ha is i magen etter korsbåndsskaden.

– Jeg tror han mentalt er der han skal være. Men han er kanskje litt for ivrig. Dersom han ikke får de rette svarene med en gang, kan han fort bli utålmodig. Er han forberedt på at prestasjonene kommer til å svinge, vil han også nå formtopper, og vi får håpe de toppene kommer i mesterskap, sier Espen Bredesen.

Anders Jacobsen er i full gang med spensttrening på Toppidrettssenteret i Oslo.

Fire måneder etter kneoperasjonen er Anders Jacobsen allerede i gang med spensttrening. Her er han i aksjon tidlig i september.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag