Hopp til innhold

– Jeg har lyst til å prege hoppuka

Fire måneder etter korsbåndsoperasjonen hadde Anders Jacobsen aldri trodd han skulle være så raskt tilbake. – Nå har jeg lyst til å være med å prege hoppuka, sier 28-åringen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen falt og røk korsbåndet i Planica. Fire måneder etter kneoperasjonen er Hønefoss-hopperen tilbake og klar for en ny sesong.

Foto: NTB/Scanpix

Jacobsen falt i skiflygingsbakken i Planica og røk korsbåndet i fjorårssesongens siste verdenscuprenn. Han ble operert i mai. I dag var Hønefoss-hopperen gjennom fysiske tester på Olympiatoppen. Og testresultatene var oppløftende før den viktige OL-sesongen. Nå vil Jacobsen tilbake i verdenstoppen. Og første mål er hoppuka.

– Jeg har ikke bare lyst til å være med i hoppuka, jeg har også lyst til å prege den. Det andre målet er OL. Så får vi se om jeg får til de to tinga, sier en offensiv Jacobsen til NRK.

Stöckl overrasket

Jacobsen gjennomførte styrke- og spensttester sammen med resten av hopplandslaget på Toppidrettssenteret ved Sognsvann i Oslo. Resultatene gledet trener Alexander Stöckl.

– Jeg er veldig fornøyd, og overrasket over at han er tilbake såpass fort. Han er veldig sulten, sier landslagssjefen, som mener det er viktig for Jacobsen å få det mentale på plass.

– Det er alltid vanskelig å komme tilbake etter en tøff skade. Først og fremst er det et psykologisk spørsmål. Han må klare å fokusere på det han skal gjøre i hoppbakken. Og ikke det som skjedde sist gang, da han falt, sier hoppsjefen til NRK.

Kneet fortsatt stivt

For Jacobsen er det også viktig å få det mentale i orden etter at de fysiske testene var positive.

– Jeg har aldri vært redd for det utvendige presset. Det er presset som jeg legger på meg selv som ødelegger for meg. Så det er viktig for meg å få hodet på rett plass. Jeg må også tørre å være tålmodig når sesongen begynner, sier Jacobsen, som mener han har gjort en optimal jobb etter korsbåndsskaden.

– Jeg er på god vei tilbake. Det ene kneet er fortsatt stivere enn det andre. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være der jeg er nå, sier den skadefrie, som likevel synes det har vært frustrerende med en sommer uten hopping på plast.

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

Anders Jacobsen røk korsbåndet etter dette fallet i Planica sist sesong.

Is i magen

– Jeg har valgt å ikke grave meg ned. Og har fått ekstremt mye tid til både mental, styrke og teknikk-trening. Så får vi se om jeg blir like god som i fjor, sier Jacobsen, som leverte en oppløftende fjorårssesong. Med andreplass i hoppuka som ett av flere gode resultater.

NRKs hoppekspert Espen Bredesen mener Jacobsen først og fremst må ha is i magen etter korsbåndsskaden.

– Jeg tror han mentalt er der han skal være. Men han er kanskje litt for ivrig. Dersom han ikke får de rette svarene med en gang, kan han fort bli utålmodig. Er han forberedt på at prestasjonene kommer til å svinge, vil han også nå formtopper, og vi får håpe de toppene kommer i mesterskap, sier Espen Bredesen.

Anders Jacobsen er i full gang med spensttrening på Toppidrettssenteret i Oslo.

Fire måneder etter kneoperasjonen er Anders Jacobsen allerede i gang med spensttrening. Her er han i aksjon tidlig i september.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    PST-representanten skal fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Det er ikke unikt at PST er med den norske delegasjonen til lekene.

    Nå er lekene tilbake i Europa for første gang på ti år (Sotsji 2014), og det blir det første åpne OL siden 2018.

    – Det betyr at det er flere mulige kontaktpunkter mellom konkurransene og publikum. Det betyr at det må være en litt annen type sikkerhet enn vi har sett før. Det vil minne mer om London. Det gikk jo også bra, sier Øvrebø.

    I franske medier har sikkerhet og risiko for terror vært synlig i nyhetsbildet.

    Øvrebø
    Foto: NTB
  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal