NRK Meny
Normal

- Jeg vil gjerne gjøre hoppukefesten enda bedre

En tilbakevendt veteran kan være Norges største håp når hoppuka åpner i Oberstdorf i ettermiddag.

Anders Jacobsen var best av de norske hopperene i kvalifiseringen til åpningsrennet i hoppuka, og endte på andreplass. Alle de norske hopperene kvalifiserte seg.

Anders Jacobsen ble nest best i kvalifiseringen. Se kvalik-hoppet her

Den "hjemvendte sønn" Anders Jacobsen er den som har imponert mest av de norske så langt, og han ble nummer to i kvalifiseringen lørdag . Bare fjorårsvinner Gregor Schlierenzauer var bedre.

– Jeg tenker ikke så mye på resultater, men på å gjøre gode hopp. Kanskje det er det som gjør det, sier Anders Jacobsen til NRK før åpningsrennet i Oberstdorf.

Jacobsen vant hoppuka i 2006/07. Forrige sesong tok han pause, men nå er han tilbake igjen. Og mye tyder på at han kan kjempe i toppen. Det betyr at han kan blande seg inn i det de fleste tror skal bli en kamp mellom Tyskland og Østerrike.

– Jeg håper jeg ikke skal ødelegge den festen, men jeg har et håp om at jeg skal være med på å gjøre den enda bedre, sier Anders Jacobsen.

Vel vitende om at hoppere fra Østerrike har vunnet de fire siste hoppukene – med fire forskjellige hoppere. Det er den statistikken nordmannen ønsker å bryte.

Han var i godt humør før rennet.

- Vi slo trenerne i volleyball i formiddag. dette blir nok en bra dag, sier Jacobsen.

Norsk bakkerekord

Østerrike tok også storeslem i denne bakken i fjor, med Schlierenzauer suverent på topp. Med 18,1 poeng mer enn Andreas Kofler la han grunnlaget for det som skulle bli sammenlagtseieren.

Men bakkerekorden er fortsatt norsk. Den er ti år gammel, lyder på 143,5 meter og tilhører Sigurd Pettersen. Han fortsatte også hoppuka fram til seier den sesongen.

Anders Jacobsen får følge av alle sine seks lagkamerater når rennet og hoppuka begynner i den tyske alpebyen klokka 16.00. Alle kom helskinnet gjennom kvalifiseringen lørdag.

Tom Hilde ble nummer åtte i kvaliken, og Anders Bardal nummer 13.

Duellhopping

I Den tysk-østerrikske hoppuka brukes såkalt duellhopping i første omgang av rennene. Det innebærer at bestemann fra kvaliken møter nummer 50, nummer to møter nummer 49, og så videre. Det er de med lavest plassering som hopper først i hver duell.

Vinnerne av hver duell går til finaleomgangen, sammen med fem såkalte "lucky loosers". De fem duelltaperne som har best poengsum.

Dette er de "norske" duellene søndag:

 • Duell 3: Anders Fannemel (nr. 28) mot Jan Matura, Tsjekkia (23)
 • Duell 12: Andreas Stjernen (37) mot Denis Kornilov, Russland (14)
 • Duell 13: Danny Queck, Tyskland (38) mot Anders Bardal (13)
 • Duell 18: Rune Velta (43) mot Tom Hilde (8) – en rein norsk duell
 • Duell 22: Vegard Swensen (47) mot Richard Freitag, Tyskland (4)
 • Duell 24: Heung-Chui Choi, Sør-Korea (49) mot Anders Jacobsen (2)

Siste nytt

 • Vipers ute av mesterligaen

  Vipers Kristiansand er ute av mesterligaen i håndball forkvinner etter 23-26-tap mot Buducnost Podgorica fra Montenegro.

  Vipers tapte lørdagens skjebneoppgjør i Montenegro med 23-26. Dermed er Vipers-jentene ute av mesterligaen, men går nå inn i EHF-cupen.

 • Killi med andreplass i Milano

  Johanne Killi tok andreplassen i big air konkurransen i Milano lørdag. Øystein Bråten ble nummer fire i mennenes konkurranse.

  Johanne Killi var med i kampen om seieren i verdenscupkonkurransen i den italienske storbyen. Til slutt ble franske Coline Ballet Baz for sterk for Dombås-jenta.

  Johanne Killi i X games
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Byåsen til gruppespillet

  Byåsen slo hviterussiske Gomel 27-22 på bortebane. det betyr 59-50 sammenlagt, og Byåsen er dermed klar for gruppespillet i EHF-cupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal