Helbom for Jacobsen – klarte ikke kvalifisere seg

Anders Jacobsen klarte ikke å kvalifisere seg til morgendagens skiflygningsrenn i Planica.

Skiflyving

MISS: Anders Jacobsen klarte i kvalifisere seg til det første rennet i Planica.

Anders Jacobsen mislyktes i sitt hopp, strakk seg «bare» til 197 meter, og ble nummer 38 i torsdagens kvalifisering i Planica.

Han ble for ustabil i lufta, skiene vinglet fram og tilbake og dermed landet han for tidlig. Han måtte være blant de tretti beste for å få bli med i rennet, og Jacobsen endte på 38. plass.

Både Kenneth Gangnes (216,5) og Andreas Stjernen (208,5) hoppet langt nok til å kvalifisere seg, og de tre andre nordmennene, Rune Velta, Johann Andre Forfang og Anders Fannemel var forhåndskvalifiserte.

Dermed er det bare Jacobsen av de norske som ikke får delta i morgendagens renn.

Verdensrekordholder Anders Fannemel hoppet lengst av de norske med et hopp på 224 meter.

Velta hoppet 216 meter og Johann Andre Forfang 209,5. Aller lengst var hjemmefavoritten Peter Prevc som strakk seg til 238,5 meter i mammutbakken i Planica.

Se Peter Prevc lande på 238,5 meter.

Siste nytt

 • Kilde raskest på utfortrening i Kitzbühel

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest av samtlige utfortreningen i Kitzbühel. Italienske Matteo Marsaglia og østerrikske Matthias Mayer var begge 22 hundredeler bak nordmannen.

  Henrik Røa ble nummer 52, 5.91 sekunder bak Kilde. Adrian Smiseth Sejersted kjører ikke i Kitzbühel denne helgen.

  Torsdag gjenstår det én utfortrening før helgens renn. Det skal kjøres utfor fredag og lørdag, før helgen avsluttes med slalåm på søndag.

  FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill Training
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Riiber kan ikke delta i spesialhopp i OL

  Kombinertstjerna Jarl Magnus Riiber imponerte med 2.-plass i NM i spesialhopp i Holmenkollen tirsdag. Det førte til spekulasjoner om hvorvidt han kunne steppe inn i det norske laget i lagkonkurransen under OL i Beijing dersom Norge ikke har fire spesialhoppere som kan stille.

  Problemstillingen ble særlig aktuell fordi det tidligere tirsdag ble klart at Daniel Andre Tande var koronasmittet.

  – Jeg er der jo, om noen skulle ha bruk for meg, sa Riiber selv til NRK etter NM-rennet.

  – Skulle det være slik at verken Daniel eller Marius Lindvik skal komme seg til OL, så har vi en superreserve i Jarl Magnus Riiber, sa NRK-ekspert Anders Jacobsen på sendingen.

  Men Riiber er ikke kvalifisert for de individuelle hoppkonkurransene i VM og har dermed heller ikke mulighet til å stille i lagkonkurransen, bekrefter Det internasjonale skiforbundet (FIS) til NRK.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kofstad bekreftet til turnering i Abu Dhabi

  Espen Koftstad står på deltagerlisten til euopatourturneringen i Abu Dhabi sammen med Viktor Hovland. Det har lenge blitt spekulert i om Kofstad kunne få en plass i turneringen etter at flere påmeldte spillere har blitt koronasmittet.

  Espen Kofstad
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal