Jacobsen skadet på trening - sendt hjem med korsett

En strekk i ryggen kan ødelegge Anders Jacobsens etterlengtede comeback i verdenscupen. Torsdag ble 28-åringen undersøkt av lege uten å få noen klare svar.

Anders Jacobsen

– Slik jeg er nå har jeg ikke noe i et renn å gjøre, sier Anders Jacobsen, her fra et renn forrige sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen med krykker på grunn av en kneskade etter fallet i Planica i mars. Nå sliter den uheldige hopperen med ryggen.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Akkurat nå er sittestillingen helt umulig. Jeg er bekymret for om jeg må utsette comebacket, sier Jacobsen til NRK.no.

Det var under fysisk trening onsdag den uheldige skihopperen ble skadet - igjen.

28-åringen fikk smerter i ryggen da han hoppet over hindre, da han fortsatte sa det plutselig stopp. Dermed ble hoppukevinneren fra 2006/2007-sesongen sendt hjem med korsett. Han tilbragte resten av dagen på sofaen.

– Jeg er litt stresset med tanke på hoppingen, innrømmer Jacobsen.

Falt i Planica

Helgens renn på Lillehammer skulle være Jacobsens comeback i verdenscupen etter en trøblete sesongoppkjøring.

I mars falt nordmannen stygt og ødela kneet under skiflygingsrennet i Planica.

Etter en vellykket korsbåndsoperasjon var Jacobsen nå klar for OL-sesongen.

– Jeg hadde gledet meg veldig til å hoppe på Lillehammer og hadde ikke trodd det skulle være ryggen som stoppet meg. Jeg regnet med at det i så fall ville vært kneet, men det er helt topp, sier han.

Video: Her faller Anders Jacobsen i Planica

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

SE VIDEO: Anders Jacobsen røk korsbåndet etter dette fallet i Planica forrige sesong.

Tribuneplass

NRK.no møtte Jacobsen på Olympiatoppen i Oslo torsdag formiddag etter at han var undersøkt av lege. Ifølge skihopperen fikk han noen sprøyter med lokalbedøvelse for å se om det kan lindre smertene nok til at han holder ut de få hoppene han trenger for å delta i helgens verdenscup.

– En strekk er i og for seg ikke farlig, men den hemmer deg fordi det gjør vondt Får man fjernet smertene i noen timer holder det til å hoppe en kvalik eller et renn, sier Jacobsen som slutter seg til resten av laget på Lillehammer torsdag ettermiddag.

Avgjørelsen om han hopper i helgen tas før fredagens kvalifisering.

– Slik jeg er nå har jeg ikke noe i et renn å gjøre. Da er det bedre å sitte på tribunen og gi plassen min til andre, sier Jacobsen, men legger til:

– Det er fortsatt et døgn til jeg skal hoppe så jeg håper å bli klar.

Siste nytt

 • Neymar ute med lårskade

  Fotballstjernen Neymar blir ikke å se på banen før etter landslagspausen i november, skriver NTB. PSG-trener Thomas Tuchel bekrefter at Neymar er uaktuell for spill som følge av skaden han pådro seg i mesterligamøtet med Istanbul Basaksehir.

  Neymar
  Foto: Ozan Kose / AP
 • Haaland hyller Zlatan

  Erling Braut Haaland (20) sliter med å forstå hvordan Zlatan Ibrahimovic (39) fortsatt herjer på øverste nivå. 18 mål på 26 kamper sier sitt. Mannen som nesten er dobbelt så gammel som Haaland, er igjen blitt en helt sentral spiller på San Siro. – Det er galskap. Zlatan er 39 år gammel, og han er så bra som dette, sier Haaland til ESPN.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal