NRK Meny
Normal

Jacobsen skadet på trening - sendt hjem med korsett

En strekk i ryggen kan ødelegge Anders Jacobsens etterlengtede comeback i verdenscupen. Torsdag ble 28-åringen undersøkt av lege uten å få noen klare svar.

Anders Jacobsen

– Slik jeg er nå har jeg ikke noe i et renn å gjøre, sier Anders Jacobsen, her fra et renn forrige sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen med krykker på grunn av en kneskade etter fallet i Planica i mars. Nå sliter den uheldige hopperen med ryggen.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Akkurat nå er sittestillingen helt umulig. Jeg er bekymret for om jeg må utsette comebacket, sier Jacobsen til NRK.no.

Det var under fysisk trening onsdag den uheldige skihopperen ble skadet - igjen.

28-åringen fikk smerter i ryggen da han hoppet over hindre, da han fortsatte sa det plutselig stopp. Dermed ble hoppukevinneren fra 2006/2007-sesongen sendt hjem med korsett. Han tilbragte resten av dagen på sofaen.

– Jeg er litt stresset med tanke på hoppingen, innrømmer Jacobsen.

Falt i Planica

Helgens renn på Lillehammer skulle være Jacobsens comeback i verdenscupen etter en trøblete sesongoppkjøring.

I mars falt nordmannen stygt og ødela kneet under skiflygingsrennet i Planica.

Etter en vellykket korsbåndsoperasjon var Jacobsen nå klar for OL-sesongen.

– Jeg hadde gledet meg veldig til å hoppe på Lillehammer og hadde ikke trodd det skulle være ryggen som stoppet meg. Jeg regnet med at det i så fall ville vært kneet, men det er helt topp, sier han.

Video: Her faller Anders Jacobsen i Planica

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

SE VIDEO: Anders Jacobsen røk korsbåndet etter dette fallet i Planica forrige sesong.

Tribuneplass

NRK.no møtte Jacobsen på Olympiatoppen i Oslo torsdag formiddag etter at han var undersøkt av lege. Ifølge skihopperen fikk han noen sprøyter med lokalbedøvelse for å se om det kan lindre smertene nok til at han holder ut de få hoppene han trenger for å delta i helgens verdenscup.

– En strekk er i og for seg ikke farlig, men den hemmer deg fordi det gjør vondt Får man fjernet smertene i noen timer holder det til å hoppe en kvalik eller et renn, sier Jacobsen som slutter seg til resten av laget på Lillehammer torsdag ettermiddag.

Avgjørelsen om han hopper i helgen tas før fredagens kvalifisering.

– Slik jeg er nå har jeg ikke noe i et renn å gjøre. Da er det bedre å sitte på tribunen og gi plassen min til andre, sier Jacobsen, men legger til:

– Det er fortsatt et døgn til jeg skal hoppe så jeg håper å bli klar.

Siste nytt

 • Besiktas sikret gruppeseieren

  Felipe ga Porto ledelsen borte mot Besiktas i mesterligaen, men Talisca berget 1-1 og dermed gruppeseier i gruppe G for det tyrkiske storlaget én kamp før slutt. Spartak Moskva så ut til å vinne mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1.

  Besiktas
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Tari leder junior-VM i sjakk

  Den norske sjakkspilleren Aryan Tari leder junior-VM i sjakk etter at 8 av 11 runder er unnagjort. Tirsdag slo han russeren Grigorij Oparin med svarte brikker. 18-åringen fra Lier står med seks seire og to remis så langt.

  Aryan Tari
  Foto: Tarjei J. Svensen / Sjakkbloggen.no
 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn