NRK Meny
Normal

Manchester Citys keeper ble båret ut: – Et fryktelig sammenstøt

Manchester City knuste Liverpool i en dramatisk storkamp i Premier League. City-keeper Ederson fikk en grusom smell i duell med Liverpool-angriper Sadio Mané.

Manchester Citys keeper Ederson fikk en grusom smell i duellen med Liverpool-spiss Sadio Mané i storoppgjøret i Manchester.

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool ble til slutt ydmyket og rundjult i gigantoppgjøret. Manchester City vant hele 5-0, men det alle snakket om underveis var den dramatiske situasjonen etter 37 minutter.

Sadio Mané jaktet en langpasning i bakrommet. Ut kom Ederson for å klarere.

For å nå ballen hevet Mané foten med knottene først og traff keeperen med et hardt smell i ansiktet. Det så brutalt ut. Og publikum på Etihad stadion lurte på hvilken kortfarge dommer Jon Moss skulle trekke opp av lommen.

Det ble det røde, uten de store prostene fra verken Mané eller de andre Liverpool-spillerne.

Ederson ble liggende på bakken, mens hjelpemannskapene kom løpende til. Etter å ha mottatt legehjelp i flere minutter ble brasilianeren løftet av banen.

Ederson på båre

UT: Ederson ble båret ut etter smellen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Rett avgjørelse

Dommeren la til åtte minutter i første omgang som følge av smellen.

– Jeg mener det er en riktig avgjørelse å gi rødt kort, sier tidligere landslagskaptein og TV2-ekspert, Brede Hangeland.

– Han går etter ballen, men det blir et fryktelig sammenstøt. Det er en høy fot, og strakt bein rett opp i ansiktet. La oss håpe det går bra med Ederson. Det er utrolig modig av ham. Han ser hva som kommer, sa Hangeland på TV2s sending.

Ederson satt senere på benken og så oppgjøret, så heldigvis gikk det bra med keeperen.

Manchester City tok ledelsen ved Sergio Agüero da argentineren scoret i sin sjette strake hjemmekamp mot Liverpool. Da var det spilt 24 minutter på Etihad.

Gabriel Jesus

TO MÅL: Gabriel Jesus scoret to mot Liverpool. Her jubler han sammen med Kevin de Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Overkjøring

Så ble Mané utvist og Liverpool omgjort til ti mann. Det utnyttet City nådeløst på overtid i første omgang.

Kevin de Bruyne spilte sin beste omgang for de lyseblå så langt denne sesongen. Belgieren fintet seg løs på venstresiden. Innlegget ble slått presist inn i feltet. Der stod City-spillerne i kø for å score. Best plassert var Gabriel Jesus som nikket ballen forbi en sprellende Simon Mignolet i Liverpool-buret.

Like etter pause økte Jesus ledelsen for City. Sergio Aguero ble spilt fri i bakrommet og la ballen videre til spisskollegaen som enkelt puttet inn det tredje målet.

Et spillesugent City fortsatte ydmykelsen av de røde. Belgieren Kevin de Bruyne var nok en gang nest sist da han serverte landsmannen Leroy Sané som hamret inn 4-0.

Liverpool var sjanseløse mot overmakten. Og like før slutt var ydmykelsen total. City spilte «power-play» foran Liverpools 16-meter. Til slutt skrudde Sané inn sitt andre for dagen på et nydelig skudd fra 18 meter.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo