Manchester Citys keeper ble båret ut: – Et fryktelig sammenstøt

Manchester City knuste Liverpool i en dramatisk storkamp i Premier League. City-keeper Ederson fikk en grusom smell i duell med Liverpool-angriper Sadio Mané.

Manchester Citys keeper Ederson fikk en grusom smell i duellen med Liverpool-spiss Sadio Mané i storoppgjøret i Manchester.

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool ble til slutt ydmyket og rundjult i gigantoppgjøret. Manchester City vant hele 5-0, men det alle snakket om underveis var den dramatiske situasjonen etter 37 minutter.

Sadio Mané jaktet en langpasning i bakrommet. Ut kom Ederson for å klarere.

For å nå ballen hevet Mané foten med knottene først og traff keeperen med et hardt smell i ansiktet. Det så brutalt ut. Og publikum på Etihad stadion lurte på hvilken kortfarge dommer Jon Moss skulle trekke opp av lommen.

Det ble det røde, uten de store prostene fra verken Mané eller de andre Liverpool-spillerne.

Ederson ble liggende på bakken, mens hjelpemannskapene kom løpende til. Etter å ha mottatt legehjelp i flere minutter ble brasilianeren løftet av banen.

Ederson på båre

UT: Ederson ble båret ut etter smellen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Rett avgjørelse

Dommeren la til åtte minutter i første omgang som følge av smellen.

– Jeg mener det er en riktig avgjørelse å gi rødt kort, sier tidligere landslagskaptein og TV2-ekspert, Brede Hangeland.

– Han går etter ballen, men det blir et fryktelig sammenstøt. Det er en høy fot, og strakt bein rett opp i ansiktet. La oss håpe det går bra med Ederson. Det er utrolig modig av ham. Han ser hva som kommer, sa Hangeland på TV2s sending.

Ederson satt senere på benken og så oppgjøret, så heldigvis gikk det bra med keeperen.

Manchester City tok ledelsen ved Sergio Agüero da argentineren scoret i sin sjette strake hjemmekamp mot Liverpool. Da var det spilt 24 minutter på Etihad.

Gabriel Jesus

TO MÅL: Gabriel Jesus scoret to mot Liverpool. Her jubler han sammen med Kevin de Bruyne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Overkjøring

Så ble Mané utvist og Liverpool omgjort til ti mann. Det utnyttet City nådeløst på overtid i første omgang.

Kevin de Bruyne spilte sin beste omgang for de lyseblå så langt denne sesongen. Belgieren fintet seg løs på venstresiden. Innlegget ble slått presist inn i feltet. Der stod City-spillerne i kø for å score. Best plassert var Gabriel Jesus som nikket ballen forbi en sprellende Simon Mignolet i Liverpool-buret.

Like etter pause økte Jesus ledelsen for City. Sergio Aguero ble spilt fri i bakrommet og la ballen videre til spisskollegaen som enkelt puttet inn det tredje målet.

Et spillesugent City fortsatte ydmykelsen av de røde. Belgieren Kevin de Bruyne var nok en gang nest sist da han serverte landsmannen Leroy Sané som hamret inn 4-0.

Liverpool var sjanseløse mot overmakten. Og like før slutt var ydmykelsen total. City spilte «power-play» foran Liverpools 16-meter. Til slutt skrudde Sané inn sitt andre for dagen på et nydelig skudd fra 18 meter.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Di Maria-dobbel da PSG vant

  Angel Di Maria var den store spilleren da Paris Saint-Germain vant 4-1 borte mot Nice i den franske toppdivisjonen fredag.

  Argentineren scoret to mål på seks minutter før pause da hovedstadsklubben tok tre poeng fredag. De økte ledelsen på toppen av tabellen.

  Nantes på andreplass er fem poeng bak, men kan knappe inn når de møter bunnlaget Metz på bortebane lørdag.

  DXhS2bwFxBo
  Foto: Daniel Cole / Daniel Cole
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis for andre dag på rad da han møtte kinesiske Wang Hao på den åttende dagen av turneringen på Isle of Man fredag.

  Nordmannen spilte med svarte brikker mot kineseren, men etter 31 trekk ble spillerne enige om remis. Dette var andre dag på rad Carlsen spiller remis. Torsdag gjorde 28-åringen det samme mot Kirill Aleksejenko. Før det hadde han to strake seire på Isle of Man.

  Med resultatet har Carlsen 5,5 poeng av 8 mulige, det samme som motstander Hao. Med det er nordmannen et halvt poeng bak ledertrioen Fabiano Caruana, Levon Aronian og David Guijarro. De to førstnevnte møttes og spilte remis fredag.

  Det gjenstår tre runder av turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Tre slag over par i Frankrike

  Kristoffer Reitan fikk det ikke helt til å stemme på den andre dagen av Open de France i golf i Paris. Han klarte likevel cuten med god margin.

  Reitan startet turneringen med å gå tre slag under par torsdag.

  Fredag ble det tre slag over par, noe som førte til at han falt 18 plasser på resultatlisten. Nordmannens par etter to dager holder til en 31.-plass.

  U.S. Open - Round One
  Foto: Andrew Redington / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal