NRK Meny
Normal

Anbefaler ikke utøverboikott

Lederen av Olympiatoppens utøverkomite, Anne Margrethe Hausken, anbefaler ikke norske utøvere å boikotte OL i Kina.

Anne Margrete Hausken
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Hun misliker bruddene på menneskerettighetene i landet, men mener en utøverboikott ikke er løsningen.

- Jeg vil ikke anbefale boikott. Jeg tror deltagelse og dialog er bra, og at man lærer mye av å være i Kina, sier hun til NRK.

- Store konsekvenser

Den siste tiden har spørsmålet om norsk boikott av OL eller kun åpningsseremonien av lekene i Kina vært et mye omdiskutert tema. Fra politisk hold er det foreslått boikott på bakgrunn av brudd på menneskerettighetene i landet.

Noen idrettsutøvere har sagt at de kan være med på en boikott av åpningsseremoien, som for eksempel proffsyklisten Thor Hushovd.

- Det å boikotte vil ha veldig store konsekvenser både sportslig og økonomisk, påpeker Hausken.

Motsatt utvikling

Dette har ikke vært tema i Olympiatoppens utøverkomite, Anne Margrethe Hausken uttaler seg som enkeltutøver. Men komitelederen skjønner at mange mener at brudd på menneskerettighetene i Kina er et klart påskudd til en eventuell boikott.

- At det er blitt begått minst like mange brudd på menneskerettighetene i Kina etter at landet ble tildelt OL, er jo stikk i motsatt av den utviklingen man hadde ønsket, kommenterer hun.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag