Normal

Anbefaler ikke utøverboikott

Lederen av Olympiatoppens utøverkomite, Anne Margrethe Hausken, anbefaler ikke norske utøvere å boikotte OL i Kina.

Anne Margrete Hausken
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Hun misliker bruddene på menneskerettighetene i landet, men mener en utøverboikott ikke er løsningen.

- Jeg vil ikke anbefale boikott. Jeg tror deltagelse og dialog er bra, og at man lærer mye av å være i Kina, sier hun til NRK.

- Store konsekvenser

Den siste tiden har spørsmålet om norsk boikott av OL eller kun åpningsseremonien av lekene i Kina vært et mye omdiskutert tema. Fra politisk hold er det foreslått boikott på bakgrunn av brudd på menneskerettighetene i landet.

Noen idrettsutøvere har sagt at de kan være med på en boikott av åpningsseremoien, som for eksempel proffsyklisten Thor Hushovd.

- Det å boikotte vil ha veldig store konsekvenser både sportslig og økonomisk, påpeker Hausken.

Motsatt utvikling

Dette har ikke vært tema i Olympiatoppens utøverkomite, Anne Margrethe Hausken uttaler seg som enkeltutøver. Men komitelederen skjønner at mange mener at brudd på menneskerettighetene i Kina er et klart påskudd til en eventuell boikott.

- At det er blitt begått minst like mange brudd på menneskerettighetene i Kina etter at landet ble tildelt OL, er jo stikk i motsatt av den utviklingen man hadde ønsket, kommenterer hun.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt