NRK Meny
Normal

Anand nådeløs mot seg selv etter Carlsen-tap

Viswanathan «Vishy» Anand gremmes over tapet i generalprøven mot VM-motstander Magnus Carlsen. – Flaut, sier den regjerende verdensmesteren.

Carlsen

Viswanathan «Vishy» Anand (t.h.) beskriver tapet for Magnus Carlsen under Tal Memorial som et av sine verste i sin karriere. Her spiller VM-motstanderne remis under Norway Chess i mai.

Foto: NTB SCANPIX / Reuters

Agdestein

Magnus Carlsens manager Espen Agdestein har dannet et eget team som skal hjelpe Carlsen i forberedelsene til VM-kampen.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Da de to sjakkgigantene møttes under Tal Memorial 18. juni, var partiet det siste før VM-kampen i november.

Carlsen overbeviste med en knusende seier over den regjerende verdensmesteren, og nå innrømmer Anand at tapet gikk på stoltheten løs.

– Tapte på en flau måte

– Tapet var ett av de verste. Ikke bare tapte jeg, jeg tapte på en flau måte. Partiet var over på kun et par timer. Det var en veldig, veldig tøff dag, sier Anand i et eksklusivt intervju med Indian Express.

Carlsen selv forklarte at han valgte en strategi Anand ikke hadde møtt på lenge. Og inderen var tydeligvis ikke forberedt.

– Det er synd. Noe gikk åpenbart galt, og jeg har noen tanker om hva det kan være. Jeg vil jobbe hardt for å ordne det problemet, men det er kun ett av mange problemer jeg har støtt på, sier Anand.

Mens Carlsen skal delta i enda en turnering i USA før VM-kampen, var Tal Memorial den siste konkurransen for Anand.

Nå innrømmer Anand at tapet kan få betydning for oppladningen til VM-partiene mot Carlsen.

– Jeg er glad for at det skjedde i juni, og ikke i november. Ideelt sett, ville jeg spilt et bedre parti og en bedre turnering. Det ville definitivt vært bedre, men slik er livet. Jeg vil ikke dvele ved det, sier Anand.

Vil utnytte Carlsens åpninger

NRK.no har tidligere skrevet at Magnus Carlsen har funnet sine VM-hjelpere, som skal bistå sjakkesset i forberedelsene til Anand-møtet.

Da forklarte manager Espen Agdestein at de har funnet eksperter på åpninger, som er en av Anands største fordeler.

Inderen vet godt at åpningene blir en viktig nøkkel mot nordmannen, men han mener også at Carlsens åpninger er undervurdert.

– Carlsens påståtte svakhet i åpningene, er noe mange har prøvd å utnytte de siste årene. Det er bare en tilnærming til sjakk som skiller seg fra mange spillere i min generasjon. Det er definitivt noe jeg vil jobbe med, og hvis jeg ser en svakhet, vil jeg selvfølgelig prøve å utnytte den. Men det blir for enkelt å kalle det en svakhet, fordi hvis det virkelig var det, ville noen vært i stand til å vippe ham av tronen i løpet av de siste årene. For meg blir det litt naivt å kalle det en svakhet, sier Anand.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg