Hopp til innhold

Carlsen-rival overtalte Anand til å stille

Viswanathan Anand (44) vurderte faktisk å droppe hele VM-kvaliken. Men inderen ble overtalt i løpet av en bedre middag med Vladimir Kramnik (38).

Carlsen

NY DUELL: Viswanathan Anand (t.v.) og Magnus Carlsen skal igjen møte hverandre i VM til høsten. Her fra turneringen i Zürich i januar, der nordmannen vant.

Foto: Steffen Schmidt / Ap

Kramnik

OPPMUNTRET ANAND: Vladimir Kramnik.

Foto: OLGA MALTSEVA / Afp
Johannessen

EKSPERT: Stormester Leif-Erlend Johannessen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Anand var langt nede etter VM-nederlaget mot Magnus Carlsen i fjor, og mediene spekulerte i om han ikke ville orke å stille opp i årets kvalifisering. For hva var vitsen i å være med bare for å bli knust igjen?

Etter lørdagens seier er det liten tvil om at Anand valgte rett, men etterpå fortalte inderen hvor nær han var å si fra seg plassen sin.

– Jeg nølte. Jeg satt meg ikke ned og skrev opp grunner for og imot eller noe sånt, men jeg ville ikke bestemme meg for raskt, sier den tidligere verdensmesteren.

London-middag

44-åringen ble overraskende nok overtalt av selveste Vladimir Kramnik, som selv var en av de farligste konkurrentene hans i turneringen.

15. desember møttes de to stormesterne i London. Over middagsbordet greide den legendariske russeren å overtale «Tigeren fra Madras» til å stille.

– Den dagen hadde han tapt et av tidenes latterligste partier mot Nakamura, så jeg ville muntre ham opp. Det endte med at han muntret opp meg i stedet. Han sa «hvorfor ikke spille?», sa Anand på pressekonferansen etter turneringsseieren.

– Det var ikke den eneste grunnen til at jeg valgte å spille, men han var flink til å overtale, sa Anand med et lurt smil.

44-åringen ville ikke ta noen forhastet beslutning.

– Jeg ville føle meg ok igjen, og noen ganger trenger man tid med seg selv. Man kan ta avgjørelsen når man føler seg bedre, sier den indiske folkehelten.

Lettet

Den norske stormesteren Leif-Erlend Johannesen tror ikke Anand var så nær å droppe turneringen som det kunne virke som.

– Den middagen var nok en del av beslutningen hans, men jeg tror ikke tankene om å droppe turneringen var alvorlig ment.

Anand innrømmer at han er overrasket over hvor bra han har spilt.

– Jeg er veldig positivt overrasket over hvordan jeg har spilt. Jeg ante ikke hva jeg skulle forvente før turneringen, men det gikk veldig bra, sier Anand.

– Jeg skal ikke legge skjul på at dette resultatet er en av de hyggeligste overraskelsene jeg har hatt i det siste, fortsetter inderen.

Siste nytt

 • LeBron James reddet USA fra fiasko mot Sør-Sudan

  LeBron James avverget et pinlig tap for USA i en treningskamp mot Sør-Sudan i London før sommer-OL i Paris.

  Det stjernespekkede amerikanske landslaget vant med kun ett poeng i 101-100-seieren. Til pause lå de under 44-58.

  39 år gamle James scoret 25 poeng i kampen, inkludert de to siste som ga USA seieren med åtte sekunder igjen på klokken.

  – Vi må fortsette å ta skritt fremover, sa James, som har vunnet to OL-gull med USA og vunnet NBA fire ganger.

  USA er rangert som verdens beste landslag, mens Sør-Sudan er helt nede på 33.-plass på Det internasjonale basketballforbundets ranking.

  Sør-Sudan debuterte i VM i fjor, men ble eliminert i gruppespillet. De får også OL-debuten sin denne sommeren. I Paris møtes USA og Sør-Sudan igjen i gruppespillet, i Lille 31. juli.

  (NTB)

  Britain Basketball US South Sudan
  Foto: Kin Cheung / AP
 • USA-proff Gregersen med to scoringer i snuoperasjon

  Midtstopper Stian Gregersen scoret begge målene for Atlanta i 2–1 seieren mot Columbus Crew i den amerikanske toppserien MLS.

  Det var Gregersen sine to første mål for Atlanta etter overgangen fra franske Bordeaux. November i fjor var sist gang at han var med i den norske landslagstroppen.

  MLS: Columbus Crew at Atlanta United FC
  Foto: Dale Zanine / Reuters
 • Solberg vant WRC2-klassen i Rally Latvia

  Oliver Solberg fortsatte storformen da han kjørte inn til seier i WRC2-klassen i Rally Latvia.

  Norsk-svensken sikret seieren etter å ha vunnet 12 av de 20 fartsprøvene. Totalt skilte det 37,4 sekunder ned til finske Mikko Heikkilä på 2.-plass.

  – Takk folkens for all den utrolige støtten både på og utenfor banen denne uken. Alt kommer ned til dette når vi går inn i SS20. La oss vinne dette, skrev Solberg på X før den siste fartsprøven.

  Før de fire avsluttende fartsprøvene søndag, ledet Solberg med 26 sekunder ned til Heikkilä.

  Norsk-svenske Solberg avsluttet med nok en seier og økte ledelsen sin med ytterligere 4,6 sekunder ned til Heikkilä.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal