Iversen tok ut råsterke Amundsen til verdenscup: – Har smisket med treneren i hele år

BEITOSTØLEN (NRK): Harald Østberg Amundsen var ikke forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Finland neste helg. Men etter en imponerende åpningshelg og seier over Norges beste skiløpere er ikke Emil Iversen i tvil.

kW0U2uJidFY

GODT FORNØYDE: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her sammen med søndagens bestemann på Beitostølen, nemlig Harald Østberg Amundsen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Fra før av er Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg tatt ut til distanserennene.

Ettersom Norge har en kvote på seks utøvere har det vært en ledig plass i troppen til distanserennene i Finland lørdag og søndag.

– Den går til Harald, sier Emil Iversen uten å blunke til NRK. Trønderen fortsetter:

– Jeg kommer til å tra ut troppene fremover i hele år, så da kan vi begynne å ta ut han i dag. Harald har gjort en kjempehelg, og er landslagsløper. Han har smisket med trener Nossum i hele år så det hjelper det. Han er en luring, snill og trivelig kar.

Qk2LPX030gw

DAGENS BESTE: Sjur Røthe, Harald Østberg Amundsen og Emil Iversen, her etter rennet søndag.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Kommer til å vrake fryktelig gode skiløpere

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum holdt som vanlig kortene tett til brystet, men forteller at ingenting er bestemt. Han er i alle fall sikker på en ting.

– Vi må sove på det og ha alarm på det. En ting som er sikkert er at vi kommer til å vrake fryktelig gode skiløpere, sier landslagssjef Eirik Myhr Nossum.

– Jeg slår de som er mulig å slå

Harald Østberg Amundsen

LEVERTE VARENE: Harald Østberg Amundsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For det er ikke vanskelig å forstå at Iversen trekker frem Østberg Amundsen. Han leverte en syvendeplass på 15 kilometer klassisk lørdag.

Søndag satte han hele startfeltet på plass med et imponerende løp i fristil. Han vant sekundstriden mot Sjur Røthe. Emil Iversen tok tredjeplassen.

At han slo nettopp Røthe, Erik Valnes og lørdagens komet Håvard Moseby gjør at Amundsen plutselig er høyaktuell for oppgaven.

– Jeg føler jeg stiller med gode kort. Jeg slår de som er mulig å slå i dag, og tror jeg har levert en god søknad nå, sier Amundsen til NRK.

Røthe: – Får ikke flybillett

4X1OU2BvScw

IMPONERTE: Sjur Røthe, her underveis på 15 kilometeren på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Selv om Røthe avsluttet helgen sterkt på Beitostølen, var han etter rennet klar på at han ikke kom til å reise til verdenscupen neste helg.

Han brøt nemlig lørdagens klassiskrenn. Det tror han har mye å si for ledelsen som skal ta ut laget.

– Jeg forstår godt hvis jeg ikke skal til Ruka. Uten at jeg skal stå og ta ut et lag, så er jeg ganske trygg på at jeg ikke får flybillett denne gangen her, sier vossingen.

Lært av Holund

Amundsen røper litt av hemmeligheten bak søndagens seier. Han mener han har lært av gårsdagens vinner, Hans Christer Holund. De har vært romkamerater denne helgen og det har tydeligvis hjulpet.

– Jeg prøvde å finne roen som han har, og prøvde å følge ham på alle måter, sier Amundsen.

– Hva har han lært deg?

– Du lærer at du skal ta livet litt på ro, ikke ha for høye skuldre og stole på det du gjør. Jeg føler jeg har press på skuldrene siden det er første år jeg er på landslaget. Han sier jeg må slappe av og det er fint å få den roen fra ham, sier Amundsen.

Se løpet her.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Avis: Fifa-presidenten har flyttet til Qatar

  Presidenten for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, har leid seg et hus i Qatars hovedstad Doha og bor der med familien, bekrefter Fifa til sveitsiske Blick.

  Det har i lengre tid florert rykter om at sveits-italieneren har flyttet til Qatar, men ifølge Blick har Fifa hele tiden nektet for dette.

  Ifølge en talsperson i Fifa skal Infantino fortsette å jobbe fra organisasjonens hovedkontor i Zürich, men ifølge Blicks kilder er han svært sjeldent i byen.

  Fifa har fått mye kritikk etter at de i 2010 tildelte årets VM til Qatar. Blant annet for manglende deltakelse i debatten om forholdene for fremmedarbeidere i landet.

  FIFA president Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Inters seiersrekke tok slutt i Bergamo

  Inters seiersrekke på åtte kamper i Serie A tok slutt med 0-0 i bortekampen mot Atalanta søndag kveld. Mandag kan Milan gå forbi på tabellen.

  Inter er fortsatt to poeng foran byrivalen med like mange spilt, men Milan møter Spezia manag i en av de siste kampene i den 22. serierunden. Med seier inntar laget tabelltoppen.

  Serie A - Atalanta v Inter Milan
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Brady førte tittelforsvareren videre

  Tom Brady noterte sin 35. sluttspillseier i NFL da han førte tittelforsvarer Tampa Bay Buccaneers videre fra 1. runde med 31-15 over Philadelphia Eagles.

  Det var rått parti da Brady innledet jakten på sin åttende NFL-tittel. Med effektivt angrepsspill, og hjulpet av stadige ballerobringer fra forsvaret, førte han hjemmelaget til 14-0-ledelse i første periode, 17-0 halvveis og 31-0 før den siste perioden.

  Eagles scoret to ganger i siste periode, da alt var avgjort og Buccaneers var mest opptatt av å unngå skader foran kvartfinalen neste helg.

  Brady vant Superbowl seks ganger med New England Patriots før han flyttet til Florida og ble Bucs-spiller. Han førte sin nye klubb til tittelen i første forsøk og prøver nå å hjelpe Bucs å bli første lag som forsvarer tittelen siden han selv vant med Patriots i 2004 og 2005. (NTB)

  NFC Wild Card Playoffs - Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers
  Foto: Michael Reaves / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal