Hopp til innhold

Iversen tok ut råsterke Amundsen til verdenscup: – Har smisket med treneren i hele år

BEITOSTØLEN (NRK): Harald Østberg Amundsen var ikke forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Finland neste helg. Men etter en imponerende åpningshelg og seier over Norges beste skiløpere er ikke Emil Iversen i tvil.

kW0U2uJidFY

GODT FORNØYDE: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her sammen med søndagens bestemann på Beitostølen, nemlig Harald Østberg Amundsen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Fra før av er Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg tatt ut til distanserennene.

Ettersom Norge har en kvote på seks utøvere har det vært en ledig plass i troppen til distanserennene i Finland lørdag og søndag.

– Den går til Harald, sier Emil Iversen uten å blunke til NRK. Trønderen fortsetter:

– Jeg kommer til å tra ut troppene fremover i hele år, så da kan vi begynne å ta ut han i dag. Harald har gjort en kjempehelg, og er landslagsløper. Han har smisket med trener Nossum i hele år så det hjelper det. Han er en luring, snill og trivelig kar.

Qk2LPX030gw

DAGENS BESTE: Sjur Røthe, Harald Østberg Amundsen og Emil Iversen, her etter rennet søndag.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Kommer til å vrake fryktelig gode skiløpere

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum holdt som vanlig kortene tett til brystet, men forteller at ingenting er bestemt. Han er i alle fall sikker på en ting.

– Vi må sove på det og ha alarm på det. En ting som er sikkert er at vi kommer til å vrake fryktelig gode skiløpere, sier landslagssjef Eirik Myhr Nossum.

– Jeg slår de som er mulig å slå

Harald Østberg Amundsen

LEVERTE VARENE: Harald Østberg Amundsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For det er ikke vanskelig å forstå at Iversen trekker frem Østberg Amundsen. Han leverte en syvendeplass på 15 kilometer klassisk lørdag.

Søndag satte han hele startfeltet på plass med et imponerende løp i fristil. Han vant sekundstriden mot Sjur Røthe. Emil Iversen tok tredjeplassen.

At han slo nettopp Røthe, Erik Valnes og lørdagens komet Håvard Moseby gjør at Amundsen plutselig er høyaktuell for oppgaven.

– Jeg føler jeg stiller med gode kort. Jeg slår de som er mulig å slå i dag, og tror jeg har levert en god søknad nå, sier Amundsen til NRK.

Røthe: – Får ikke flybillett

4X1OU2BvScw

IMPONERTE: Sjur Røthe, her underveis på 15 kilometeren på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Selv om Røthe avsluttet helgen sterkt på Beitostølen, var han etter rennet klar på at han ikke kom til å reise til verdenscupen neste helg.

Han brøt nemlig lørdagens klassiskrenn. Det tror han har mye å si for ledelsen som skal ta ut laget.

– Jeg forstår godt hvis jeg ikke skal til Ruka. Uten at jeg skal stå og ta ut et lag, så er jeg ganske trygg på at jeg ikke får flybillett denne gangen her, sier vossingen.

Lært av Holund

Amundsen røper litt av hemmeligheten bak søndagens seier. Han mener han har lært av gårsdagens vinner, Hans Christer Holund. De har vært romkamerater denne helgen og det har tydeligvis hjulpet.

– Jeg prøvde å finne roen som han har, og prøvde å følge ham på alle måter, sier Amundsen.

– Hva har han lært deg?

– Du lærer at du skal ta livet litt på ro, ikke ha for høye skuldre og stole på det du gjør. Jeg føler jeg har press på skuldrene siden det er første år jeg er på landslaget. Han sier jeg må slappe av og det er fint å få den roen fra ham, sier Amundsen.

Se løpet her.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP
 • Northug mister NM-comebacket grunnet sykdom

  Petter Northug skulle etter planen gjøre comeback under NM på Tolga, men må melde avbud grunnet sykdom, melder Adresseavisen.

  – Petter er forkjølet og stiller ikke på lagsprinten i NM på onsdag. Strindheim stiller da med Håkon Skaanes og Even Northug, sier Morten Bostad til avisen.

  Bostad er ansvarlig for seniorløperne i Strindheim IL.

  I utgangspunktet skulle Northug gjøre NM-comeback på Tolga under lagsprinten for Strindheim. Det blir nå altså ikke noe av. (NTB)

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste