Hopp til innhold

Iversen tok ut råsterke Amundsen til verdenscup: – Har smisket med treneren i hele år

BEITOSTØLEN (NRK): Harald Østberg Amundsen var ikke forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Finland neste helg. Men etter en imponerende åpningshelg og seier over Norges beste skiløpere er ikke Emil Iversen i tvil.

kW0U2uJidFY

GODT FORNØYDE: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum, her sammen med søndagens bestemann på Beitostølen, nemlig Harald Østberg Amundsen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Fra før av er Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg tatt ut til distanserennene.

Ettersom Norge har en kvote på seks utøvere har det vært en ledig plass i troppen til distanserennene i Finland lørdag og søndag.

– Den går til Harald, sier Emil Iversen uten å blunke til NRK. Trønderen fortsetter:

– Jeg kommer til å tra ut troppene fremover i hele år, så da kan vi begynne å ta ut han i dag. Harald har gjort en kjempehelg, og er landslagsløper. Han har smisket med trener Nossum i hele år så det hjelper det. Han er en luring, snill og trivelig kar.

Qk2LPX030gw

DAGENS BESTE: Sjur Røthe, Harald Østberg Amundsen og Emil Iversen, her etter rennet søndag.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Kommer til å vrake fryktelig gode skiløpere

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum holdt som vanlig kortene tett til brystet, men forteller at ingenting er bestemt. Han er i alle fall sikker på en ting.

– Vi må sove på det og ha alarm på det. En ting som er sikkert er at vi kommer til å vrake fryktelig gode skiløpere, sier landslagssjef Eirik Myhr Nossum.

– Jeg slår de som er mulig å slå

Harald Østberg Amundsen

LEVERTE VARENE: Harald Østberg Amundsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For det er ikke vanskelig å forstå at Iversen trekker frem Østberg Amundsen. Han leverte en syvendeplass på 15 kilometer klassisk lørdag.

Søndag satte han hele startfeltet på plass med et imponerende løp i fristil. Han vant sekundstriden mot Sjur Røthe. Emil Iversen tok tredjeplassen.

At han slo nettopp Røthe, Erik Valnes og lørdagens komet Håvard Moseby gjør at Amundsen plutselig er høyaktuell for oppgaven.

– Jeg føler jeg stiller med gode kort. Jeg slår de som er mulig å slå i dag, og tror jeg har levert en god søknad nå, sier Amundsen til NRK.

Røthe: – Får ikke flybillett

4X1OU2BvScw

IMPONERTE: Sjur Røthe, her underveis på 15 kilometeren på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Selv om Røthe avsluttet helgen sterkt på Beitostølen, var han etter rennet klar på at han ikke kom til å reise til verdenscupen neste helg.

Han brøt nemlig lørdagens klassiskrenn. Det tror han har mye å si for ledelsen som skal ta ut laget.

– Jeg forstår godt hvis jeg ikke skal til Ruka. Uten at jeg skal stå og ta ut et lag, så er jeg ganske trygg på at jeg ikke får flybillett denne gangen her, sier vossingen.

Lært av Holund

Amundsen røper litt av hemmeligheten bak søndagens seier. Han mener han har lært av gårsdagens vinner, Hans Christer Holund. De har vært romkamerater denne helgen og det har tydeligvis hjulpet.

– Jeg prøvde å finne roen som han har, og prøvde å følge ham på alle måter, sier Amundsen.

– Hva har han lært deg?

– Du lærer at du skal ta livet litt på ro, ikke ha for høye skuldre og stole på det du gjør. Jeg føler jeg har press på skuldrene siden det er første år jeg er på landslaget. Han sier jeg må slappe av og det er fint å få den roen fra ham, sier Amundsen.

Se løpet her.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Medier: Skilegende gjør sjokkcomeback

    Skal man tro sveitsike medier er det ikke bare Lucas Braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong.

    For både Blick og Kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong:

    Nemlig Marcel Hirscher (35).

    Ifølge Blick sitter de på informasjon om at Hircher planlegger et comeback for Nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs apinekspert Nina Haver-Løsetth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løsetth.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal