NRK Meny
Normal

- Pene jenter gjør hoppsporten mer attraktiv

Den nybakte olympiske mesteren, Simon Ammann, lanserer sin egen løsning for å spre populariteten til hoppsporten utover Europas grenser.

Simon Ammann

- Hvorfor ikke føre opp en hoppbakke i Miami og invitere noen damer?

Sporten domineres stort sett av tyskere og østerrikere, men nå vil Ammann ha større fokus på pene jenter i hoppsporten.

OL-profil: Simon Ammann

- Vil pene jenter gjøre sporten mer attraktiv? Det vil jeg si, sa Ammann ifølge nyhetsbyrået AFP, etter at han tok sitt tredje OL-gull i normalbakken i Whistler lørdag.

Les: Ammann tangerte Nykänen

Hvem OL-mesteren har i tankene, er usikkert. Det blir heller ikke presisert om han ønsker at jentene skal delta i hopprennene eller kun være til stede under konkurransene.

Omstridt spørsmål

Anette Sagen

PEN: Anette Sagen oppfyller ganske sikkert kravene til Ammann.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Sveitseren tok Vancouver-OLs første gull da han vant klart i normalbakken etter å ha satt bakkerekord med et hopp på 108 meter.

Den forrige rekorden var det for øvrig en kvinnelig hopper - verdensmester Lindsey Van - som hadde, med et hopp på 105,5 meter.

Spørsmålet rundt kvinnelige hoppere har vært svært omdiskutert de siste årene, og Anette Sagen og hennes kvinnelige kolleger ble nektet å delta i OL i Vancouver.

Vil hoppe i Miami Beach

Det spørs om Ammanns ønske om pene jenter i hoppsporten er egnet til å skape noen løsning på den konflikten. Motivet til sveitseren er uansett å øke interessen for sporten i USA.

- Hvorfor ikke ta sporten over til Florida, og så tilføre noen damer, foreslo han etter konkurransen i Whistler.

- Hvis det var en bakke i Miami eller Miami Beach, ville jeg ikke hatt noe problem med å konkurrere der, sa han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal