NRK Meny
Normal

Fikk ikke høre sannheten om Ammanns skrekkfall

BISCHOFSHOFEN/OSLO (NRK.no): Anders Jacobsen (29) måtte forhøre seg om tilstanden til Simon Ammann (33) før han hoppet selv – og fikk servert en løgn.

Sveitsiske Simon Ammann falt stygt i andreomgangen i Bischofshofen

– Det påvirket meg siden det er en god kamerat av meg. Jeg spurte på toppen om hvordan det gikk med ham, og da fikk jeg høre at han kunne gå selv, sier Jacobsen til NRK.no.

Han var neste mann ut da Simon Ammann falt stygt. Sveitseren stupte framover etter landing, slo hodet kraftig og ble liggende livløs på sletta.

Ammann
Foto: Kerstin Joensson / Ap

Beskjeden Jacobsen fikk om at Ammann selv gikk ut av sletta, var rett og slett feil. Ammann så fortsatt ut til å være bevisstløs da han ble fraktet ut på båre.

I snøen var det godt synlige blodspor.

NRK får tirsdag kveld opplyst at Ammann er ved bevissthet. Situasjonen er stabil, og han skal ha full førlighet i alle kroppsdeler. Han blir værende på sykehus for videre undersøkelser og behandling.

– Ikke noe særlig

Jacobsen mener det var positivt for hans konsentrasjon at han ikke fikk vite hele sannheten.

– Men så fikk jeg høre at han ble fraktet livløs bort med ambulanse, og det synes jeg ikke er noe særlig. Jeg håper han kommer fort tilbake, sier Jacobsen.

Jacobsens finalehopp ble imidlertid ødelagt av en ustabil landing. Et lite øyeblikk var han selv nær ved å stupe framover i dolpa.

– Jeg pustet lettet ut da jeg begynte å ploge på sletta. Men den utskjæringen ødelegger nok en pallplass, og det er litt surt, sier Jacobsen.

Ubehagelig påminnelse

Ammann
Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Ammanns fall kom dagen etter at både amerikanske Nicholas Fairall og japanske Daiki Ito falt i kvalifiseringen.

– Det er skuffende og trist. Men vi har blitt minnet på det ganske mange ganger i år, at hopping er en risikoidrett, sier Norges landslagstrener Alexander Stöckl.

– Hvorfor har det kommet tre fall her?

– Det skyldes forholdene. Det er temperaturen og kombinasjonen av kunstsnø og snøen som kom i går, som førte til at det bremser litt i starten av landingen. Det gir en dårlig følelse og balanse, påpeker Stöckl.

Kraft vant hoppuka

Hoppuka endte i en nervepirrende duell mellom Stefan Kraft (3.-plass) og Michael Hayböck, som vant avslutningsrennet overlegent. Østerrikeren manglet til slutt seks poeng sammenlagt.

Men Ammanns dramatiske fall kastet en skygge over avgjørelsen – og feiringen. Ikke engang kona slapp inn i bua der Ammann ble behandlet.

Ambulansepersonalet stengte innsikten for publikum med store tepper da Ammann ble løftet fra Røde Kors-bua og inn i ambulansen.

– Det er aldri hyggelig når folk faller. Det så stygt ut. Vi får bare håpe at det har gått bra, sier skipresident Erik Røste, som sto like ved legebua da sveitseren falt.

Anders Jacobsen satt klar på toppen da Simon Ammann falt stygt i Bischofshofen. Det preget han før siste hoppet, men han var godt fornøyd med egen innsats.
Anders Jacobsen hoppet som førstemann etter skrekkfallet til Simon Ammann. Nordmannen holdt på å få samme skjebne.
Rune Velta fikk det ikke helt til i 1. omgang, men i 2. omgang gikk det mye bedre.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn