NRK Meny
Normal

Amerikansk sprintlegende mener Warholm må droppe dobling neste år

GLASGOW/BERLIN (NRK): Den tidligere sprintstjernen, Michael Johnson (50), mener det er umulig å løpe 400 meter og 400 meter hekk i VM og OL.

Warholm og Johnson

STJERNER: Michael Johnson (t.h.) var verdens beste 200- og 400-meter i en årrekke. Han ser noe spesielt i Karsten Warholm.

Foto: Reuters/AP

Superlativene lot ikke vente på seg da Karsten Warholm levde opp til forventningene og tok EM-gull på 400 meter hekk i Berlin. 400-meterfinalen fredag kveld fikk Karsten Warholm ned på jorda igjen.

– Jeg er helt ødelagt, sa Warholm til NRK etter løpet.

22-åringen fra Ulsteinvik har fått mye skryt den siste uken, blant annet fra sprintlegenden Michael Johnson. Han jobber som BBCs ekspert, og er spesielt begeistret over Warholms prestasjoner den siste uken.

– At han klarer å vinne etter å ha løpt her hver dag, og sette personlig rekord, er imponerende, uttalte amerikaneren torsdag.

Trodde det ville være tøft

Johnson herjet på 200- og 400-meter på 90-tallet, og står med fire OL-gull og åtte VM-gull. På 400 meter hadde han verdensrekorden på 43,18 helt fra 1999 til 2016.

NRK møtte løpslegenden utenfor BBCs studio like før sending på George Square i Glasgow. Han mente Warholm hadde medaljesjanser også på 400-meteren.

– Spørsmålet er hvor mye 400 meter hekk kostet for ham. Å løpe fire dager på rad, kan være tøft, påpeker Johnson.

Han fikk rett i at løpsprogrammet var i overkant hardt, for Warholm endte sist i finalen og uttalte at kroppen var helt tom.

ATHLETICS-DIAMOND-LONDON/

EKSPERTER: BBC har sikret seg både Michael Johnson og den tidligere sjukjemperen Jessica Ennis Hill i sitt friidrettsstudio.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Råder til valg

Derfor råder Johnson nordmannen til å velge én av øvelsene hvis han vil hevde seg i større mesterskap.

– Jeg vet ikke om det er en dobbel som er mulig å gjøre, så jeg tror han må velge en av dem hvert år, sier han og utdyper:

– Det er to veldig vanskelige øvelser å trene for. Man kan doble 200 og 400 meter, som jeg gjorde, for 200 tar ikke like mye ut av deg som en 400, men 400 hekk og 400 flatt må være tøft. Han må velge hvilke han vil fokusere på, sier den amerikanske friidrettslegenden, som mener det var verdt for Warholm å forsøke.

– Dette er tidspunktet å gjøre det på. Neste år blir det verre, for da vil han ønske å forsvare VM-tittelen og så er det OL i 2020. Nå er det god timing til å ha det litt gøy, sier Johnson til NRK.

Karsten Warholm

GLAD: Karsten Warholm mottok gullmedaljen i Berlin sent lørdag kveld.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Ganske uaktuelt

Warholm er enig. Neste år blir det ikke begge deler i mesterskap.

– Jeg har sett ham gjøre det med åtte løp, men doble 400 er veldig tøft. I VM og OL anser jeg det som ganske uaktuelt. Nivået er enda høyere, og det er enda flere runder. Der har jeg mer enn nok med å løpe 400 hekk, forteller Warholm.

BBC-eksperten er uansett full av lovord om den unge nordmannen,

– Han har vært fantastisk og er det nye, store talentet i idretten. Han er konsistent, noe jeg er opptatt av. Det er sjelden at utøvere tar medaljer flere år på rad, og det er imponerende at han er der oppe hele tiden, skryter han.

– Hva slags råd har du for hvordan han skal kunne løpe på 43,18?

– Rådet mitt er å holde det gående på et jevnt, høyt nivå. Han må elske å vinne og hate å tape, sier Johnson og ler.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd