Hopp til innhold

Amerikansk basketballstjerne dømt til ni års fengsel

Den amerikanske basketballstjernen Brittney Griner er i en russisk rett kjent skyldig i narkotikasmugling og dømt til ni års fengsel.

Griner har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina.

31-åringen ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde av narkotisk stoff, noe som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.

Mens aktor i sitt sluttinnlegg torsdag la ned påstand om fengsel i ni og et halvt år, ba Griners forsvarer om at hun får gå fri. Hun pekte blant annet på at amerikaneren har plettfritt rulleblad og har gitt store bidrag til utviklingen av russisk basketball.

Kort tid etter sluttinnleggene sa dommer Anna Sotnikova at Griner er funnet skyldig etter tiltalen og at hun må sone en fengselsstraff på ni år.

Griner har vunnet to OL-gull med USA og en WNBA-tittel med Mercury. Hun har de siste seks og et halvt år spilt for Jekaterinburg i vinterhalvåret når det ikke er sesong i USA. (NTB)

Russia Griner
Foto: Evgenia Novozhenina / AP

Siste nytt

 • Syk Brun mister finale – erstattes av klubbkamerat

  Kristoffer Brun i dobbeltsculleren er blitt syk og kan ikke ro dagens B-finale. Han blir erstattet av Mathias Wie.

  Det opplyser roforbundet i en pressemelding.

  – Mathias Wie, som i likhet med Brun er fra Bergens Roklubb, rodde forsøk og oppsamling for dobbeltfireren som reserve tidligere i mesterskapet, lyder meldingen.

  Kristoffer Brun under OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Evenepoel vant VM-gull - Kristoff beste nordmann

  Belgiske Remco Evenepoel var sterkest av alle på VM-fellesstarten i Australia natt til søndag, og han syklet alene over målstreken i morgentimene, norsk tid. 22-åringen stakk fra bruddet han satt i, og han så seg aldri tilbake.

  Hovedfeltet innså at de ikke kom til å klare å kjøre inn belgeren, så de roet helt ned, og mot slutten av rittet var det kun et uhell som kunne ha spolert gulljubelen for suverene Evenepoel.

  Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.

  Alexander Kristoff spurtet inn til sjetteplass.

  Remco Evenepoel blir verdensmester
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Europa økte ledelsen i Laver Cup

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini vant doublekampen over Alex de Minaur og Jack Sock og økte Europas ledelse i Laver Cup til 6-4 i kamper over Verdenslaget.

  Fire kamper gjenstår søndag, og Casper Ruud er oppsatt i den fjerde av dem mot amerikaneren Taylor Fritz, melder NTB.

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste