Her går det galt for Amalie (21): – Jeg krasjet hardt

BEIJING (NRK): Det norske talentet Amalie Iuel (21) ble så ivrig at hun startet fortere enn noen gang. Derfor kjørte hun kneet rett inn i første hekk.

Amalie Iuel

FOR FORT: Amalie Iuel dundrer knærne inn i første hekk, og mister balansen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Amalie Iuel

FLENGER: Amalie Iuel i pressesonen etter løpet.

– Jeg traff de to første hekkene. Det var helt forferdelig. Det skulle ikke ha skjedd, og jeg er vedig skuffet, sier Amalie Iuel til NRK.

 • Se video av løpet lenger ned i saken.

En tydelig skuffet 21-åring kommer gående sakte inn i pressesonen etter forsøket på 400 meter hekk. Rivet betyr at Iuel er ute av VM.

Forslåtte knær

– Jeg var så gira på startstreken at jeg fikk en utrolig bra start. Og så kom jeg inn mot hekken mye kjappere enn jeg er vant til, jeg hadde mye mer fart enn jeg pleier å ha på trening. Så jeg måtte kutte ned på stegene, begynte å trippe og krasjet inn i den første hekken ganske hardt, sier Amalie Iuel.

Hun har lange flenger i huden på begge knærne et blodig kne for hvert ublide møte med de to første hekkene.

– Som du ser, så har jeg et arr der fra før også, så det er ikke første gangen. Jeg skal ikke melde meg inn i noen skjønhetskonkurranse akkurat med de beina, smiler hun og viser fram det forslåtte kneet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Amalie Luel i 400m hekk

– Noe jeg må lære av

Etter rivet på første hekk mistet hun balansen - og med den all fart.

– Hele løpet ble rett og slett ødelagt, sier Iuel.

21-åringen, som går på college i USA, er helt fersk på toppnivå. Hun ble norsk akkurat i tide til VM, og hadde drømt om å sette norgesrekord. Men den danskfødte jenta innrømmer at det ble for mye spenning i kroppen.

– Det er bare noe jeg må lære av, at det kan være mer fart i konkurranse, sier hun.

Tiden ble til slutt 56,59 sekunder. Det var 20 hundredeler for sakte til å gå videre fra forsøket i VM.

Dermed er Iuel ferdig for sesongen.

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal