Hopp til innhold

Her skjønner Iuel at rekordløpet holdt

Amalie Iuel (28) klinket til med nok en personlig rekord i EM-semifinalen, men måtte vente i spenning før finaleplassen ble bekreftet. Line Kloster hadde derimot en skuffende dag på friidrettsbanen.

LETTELSE: Amalie Iuel måtte vente til tredje forsøksheat var ferdig for å få finaleplassen bekreftet.

Amalie Iuel leverte varene i semifinalen på 400 meter hekk under EM i München, og klokket inn til personlig rekord med to hundredeler.

Det betyr veldig mye. Jeg har vært stabil gjennom sesongen, så det er gøy å se at det fortsatt går litt fremover. Det er fint å gjøre det når det virkelig gjelder, sier Iuel, som også satte personlig rekord i VM-semifinalen i Eugene.

28-åringen ble nummer tre i sitt forsøksheat, men tiden 54,68 var god nok til å sikre finaleplass.

– Det kjennes veldig bra og veldig fortjent. Det er kjekt å løpe flere ganger og løpe på det øverste nivået, roser trener Leif Olav Alnes fra tribuneplass.

Det betyr altså at Iuel løper finale fredag kveld. Det samme gjør Karsten Warholm.

– Det skulle løpes veldig fort for å komme til finale, så var gøy å få det til. Pers tar jeg med meg, og det er ekstra gøy å ta meg til finale, sier Iuel.

EM friidrett 2022 i München

Måtte vente i «hot seat»

Men i stedet for å komme seg rett ut for å restituere, måtte Iuel sitter og vente i et såkalt «hot seat» til tredje og siste forsøksheat var over. Hun innrømmer at det ikke var helt optimalt.

– Jeg er sikker på at Vebjørn Rodal har kommentert at jeg må komme meg opp og få litt sirkulasjon i beina. Det er litt vanskelig i et «hot seat», men jeg får komme meg gjennom pressesonen og ta et isbad så fort som mulig, forsikrer Iuel med et smil.

European Championships 2022, day 8, Athletics

GLAD: Amalie Iuel var raskt ut av pressesonen for å lade opp til fredagens finale.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Hun tapte litt terreng over den siste hekken, men tok seg inn igjen, og over målstreken var innslaget såpass voldsomt at trener Alnes trakk på smilebåndet.

– Hun blir ivrig der, og strekker armen ut kanskje litt tidlig, sier han.

– Ja, nå gjorde det ikke så mye for utfallet, da. Det hadde nok vært enda surere hvis jeg akkurat ikke hadde kvalifisert meg. Men det ble litt knuffing over de to siste hekkene, forklarer Iuel.

Og hun er klar på hva som kan forbedres.

Jeg tenker det er viktig å ha noe å kjøre på med på oppløpet. Det er der man kanskje har mest å hente. Jeg åpner mer enn fort nok. Det er på de siste to hekkene det stopper litt opp. Det blir viktig å få med seg farten over de to hekkene, sier Iuel.

Kloster ute

Kloster har hatt en sterk sesong, og satt norsk rekord i juli på 53,91. Hun valgte å stå over VM for å satse alt på EM, men i det første semifinaleheatet skuffet 32-åringen. Tiden ble bare 55.63, og det holdt ikke til finale.

– Det er ikke det jeg er her for. Jeg følte at det ikke kom til å holde. Jeg tror jeg åpner litt for hardt, sier Kloster til NRK etter løpet.

– Det er ikke noe gøy, akkurat. Det er det ikke, fortsetter hun.

Friidrett, EM i München

Elisabeth Slettum klarte heller ikke å ta seg videre fra semifinalen. I det tredje forsøksheatet ble hun nummer seks med 56,61. 35-åringen stilte så på 200 meter en drøy time senere, men endte sist i sitt forsøksheat.

Slettum stiller etter planen også på 4x400 meter stafett senere i mesterskapet, sammen med Iuel og Kloster.

Siste nytt

 • 127 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste