Hopp til innhold

Alt må klaffe skal Bøkko sikre VM-gull

Håvard Bøkko har satt seg mål om medalje på 1500-meteren i skøyte-VM på enkeltdistanser, men skal det bli edelt metall må alt stemme for den norske skøyteløperen.

Håvard Bøkko

Håvard Bøkko har satt seg mål om VM-medalje på 1500-meteren i Sotsji. Bøkkos trener tror tidene vil skille så lite at til og med innslaget over målstreken kan avgjøre om det blir medalje eller ikke.

Foto: Aabech, Magnus / NTB scanpix

Jarle Pedersen

Landslagstrener Jarle Pedersen tror 11 mann kan kjempe om medalje i VM torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ida Njåtun

Ida Njåtun går 3000-meteren. Hun håper å ta med seg gode opplevelser fra VM til neste års OL.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
– Jeg må få til tingene mine og gjøre et bra løp hvis jeg skal klare målet om å ta medalje. Aller helst gull hvis alt klaffer. Det hadde vært veldig gøy, sier Håvard Bøkko til NRK.

Bøkko stiller til start som en av favorittene på 1500-meteren i VM torsdag, sammen med landsmann og treningskamerat Sverre Lunde Pedersen.

– Jeg har fått trent godt etter Heerenveen, så jeg satser på at formen er på topp igjen nå, sier Lunde Pedersen til NRK.

Detaljer kan skille

Og formen må være på plass om det skal bli nordmenn på pallen i Sotsji.

For Norges trener Jarle Pedersen tror opptil elleve løpere kan være med å kjempe om medaljene torsdag.

– Du må ha dagen. Du må ha klaff med alle deler av løpet. Til og med innslaget over målstreken kan avgjøre om det blir medalje eller ikke, sier han.

Njåtun samler inntrykk

De kvinnelige utøverne skal også i aksjon på skøyteisen torsdag. Mari Hemmer og Ida Njåtun går 3000-meteren. Njåtun tenker ikke bare på VM-innsatsen som skal nedlegges i Sotsji de kommende dagene. 22-åringen tenker også på OL som skal skje neste år.

– Jeg ønsker å få en god opplevelse herfra i år, som jeg kan ta med meg til neste år. Jeg tar med meg de inntrykkene som kommer med det, sier Njåtun til NRK.

– Jeg gleder meg veldig til å gå. Det er en kjempefin hall, og det ser ut som forholdene kan bli ganske bra, sier Njåtun.

Siste nytt

 • Anklager mot United-profil Greenwood frafalt

  Siktelsen mot Manchester United-spissen Mason Greenwood (21) er lagt bort. Han ble i januar i fjor pågrepet på mistanke om voldtektsforsøk og overfall.

  Politiet i Manchester gikk torsdag ut med at anklagene er droppet. I uttalelsen står det at Greenwood ikke lenger straffeforfølges.

  Greenwood ble for ett år siden arrestert som følge av påstander knyttet til en ung kvinne etter at lydopptak og bilder ble publisert i sosiale medier. Det var kvinnen selv som la det ut, men fjernet senere innleggene.

  I etterkant ble likevel Greenwood pågrepet og siktet for forsøk på voldtekt, overfall og drapstrusler.

  Det tok ikke lang tid før Manchester United suspenderte ham. Nike avsluttet også sponsorkontrakten med unggutten, og Electronic Arts fjernet Greenwood fra aktive lag på videospillet Fifa.

  I midten av oktober ble 21-åringen formelt siktet for voldtektsforsøk og møtte i retten for første gang. Han ble to dager senere løslatt mot kausjon.

  Greenwood debuterte for Manchester United da Ole Gunnar Solskjær var manager i klubben. Det skjedde i mars 2019, og han står med 35 mål på 129 United-kamper. (NTB)

  Mason Greenwood Manchester United
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Klæbo blir i høyden – men går i Toblach

  Johannes Høsflot Klæbo har bestemt seg for å gå de individuelle verdenscupkonkurransene i Toblach i helga, men dropper søndagens stafett. Det bekrefter pappa Haakon Klæbo i en sms til NRK torsdag ettermiddag, rett etter at avgjørelsen ble tatt.

  Klæbo komme imidlertid ikke til å avbryte sitt pågående høydeopphold i Lavaze.

  – Vi kjører ned og opp fra Lavaze hver dag for å opprettholde høyderegimet, sier Haakon Klæbo.

  Lavaze ligger 1800 meter over havet, mens konkurransene i Toblach er på 1200 meter. Kjøreturen mellom de to stedene, tar rundt to timer. Klæbo tilbringer med andre ord fire timer i bil både fredag og lørdag.

  – Med tanke på VM er dette et optimalt opplegg. Han får fortsette høydetreningen, samtidig som han får med seg et par harde konkurranser. Erfaringsvis kan han være noe under toppformen i disse rennene når han kommer rett fra høyde, men med tanke på VM er dette ideelt, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

  gVBmwXvw2RM
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Norsk stortalent (20) imponerte i Saudi Tour – Guerreiro vant etappen

  Den norske 20-åringen Embret Svestad-Bårdseng viste bunnsolid klatreform på den fjerde etappen av sykkelrittet Saudi Tour torsdag.

  Den 163,4 kilometer lange etappen fra Maraya til Harrat Uwayrid var kongeetappen i rittet. Avslutningen besto blant annet av en svært bratt og krevende stigning.

  Der viste Svestad-Bårdseng, som sykler for Human Powered Health, for alvor fram sitt talent. 20-åringen var femtemann over toppen i selskap med meget sterke ryttere.

  På de siste flate kilometerne inn mot mål måtte Svestad-Bårdseng se seg passert av en gruppe ryttere. I mål trillet han til 22.-plass. Dermed ble det ingen resultatmessig superdag av nordmannen, men prestasjonen 20-åringen viste fram var det høy klasse over.

  Fire ryttere gjorde opp om seieren på etappen. Aller sterkest på de siste meterne var den portugisiske favoritten Ruben Guerreiro. Han sykler for Movistar-laget.

  Italienske Davide Formolo ble nummer to etter å ha fått god hjelp av UAE-lagkamerat Vegard Stake Laengen til å sette høy fart inn i den siste bakken.

  Uno-X-laget, som fikk en sterk etappeseier ved Søren Wærenskjold onsdag, satte sin lit til den klatresterke dansken Jacob Hindsgaul torsdag. Sistnevnte klarte ikke følge de beste i bakken og ble nummer elleve på etappen.

  (©NTB)

  saudi tour
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste