NRK Meny
Normal

Alt må klaffe skal Bøkko sikre VM-gull

Håvard Bøkko har satt seg mål om medalje på 1500-meteren i skøyte-VM på enkeltdistanser, men skal det bli edelt metall må alt stemme for den norske skøyteløperen.

Håvard Bøkko

Håvard Bøkko har satt seg mål om VM-medalje på 1500-meteren i Sotsji. Bøkkos trener tror tidene vil skille så lite at til og med innslaget over målstreken kan avgjøre om det blir medalje eller ikke.

Foto: Aabech, Magnus / NTB scanpix

Jarle Pedersen

Landslagstrener Jarle Pedersen tror 11 mann kan kjempe om medalje i VM torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ida Njåtun

Ida Njåtun går 3000-meteren. Hun håper å ta med seg gode opplevelser fra VM til neste års OL.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
– Jeg må få til tingene mine og gjøre et bra løp hvis jeg skal klare målet om å ta medalje. Aller helst gull hvis alt klaffer. Det hadde vært veldig gøy, sier Håvard Bøkko til NRK.

Bøkko stiller til start som en av favorittene på 1500-meteren i VM torsdag, sammen med landsmann og treningskamerat Sverre Lunde Pedersen.

– Jeg har fått trent godt etter Heerenveen, så jeg satser på at formen er på topp igjen nå, sier Lunde Pedersen til NRK.

Detaljer kan skille

Og formen må være på plass om det skal bli nordmenn på pallen i Sotsji.

For Norges trener Jarle Pedersen tror opptil elleve løpere kan være med å kjempe om medaljene torsdag.

– Du må ha dagen. Du må ha klaff med alle deler av løpet. Til og med innslaget over målstreken kan avgjøre om det blir medalje eller ikke, sier han.

Njåtun samler inntrykk

De kvinnelige utøverne skal også i aksjon på skøyteisen torsdag. Mari Hemmer og Ida Njåtun går 3000-meteren. Njåtun tenker ikke bare på VM-innsatsen som skal nedlegges i Sotsji de kommende dagene. 22-åringen tenker også på OL som skal skje neste år.

– Jeg ønsker å få en god opplevelse herfra i år, som jeg kan ta med meg til neste år. Jeg tar med meg de inntrykkene som kommer med det, sier Njåtun til NRK.

– Jeg gleder meg veldig til å gå. Det er en kjempefin hall, og det ser ut som forholdene kan bli ganske bra, sier Njåtun.

Siste nytt

  • NFL-stjerne satser videre

    Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

    SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
    Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma