NRK Meny
Normal

Alt du trenger å vite om den 9. eliteserierunden

Her er påfyllet du trenger til fotballpraten rundt 17. mai-frokosten.

Lillestrøm

JUBEL: Lillestrøm har fått sving på sakene etter en tung start på sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Her er en oppsummering av noen av snakkisene fra 16.mai-runden.

Vil du lese se alle resultater og målscorere, klikk deg inn her

Stabæk klarte nesten «en Mjøndalen»

Molde - Stabæk

SNUOPERASJON: Adama Diomande scoret to mål ta Stabæk snudde kampen mot Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Stabæk satte ny rekord for antall minutter uten baklengsmål i eliteserien, men da de først slapp inn ett kom det andre raskt. Sander Svendsen på bare 17 år satte inn to mål på tre minutter bak Sande Mayouba.

Men etter at Molde tok ledelsen 2-0 handlet det meste om et Stabæk som så ut til å ha funnet motivasjon i Mjøndalens snuoperasjoner.

Adama Diomande (2) og Kamal Issah scoret og sendte Stabæk i ledelsen, men Ola Kamara utlignet på slutten av kampen og sørget for 3-3 og ett poeng til begge lag i rosenes by.

Offside-annuleringer

Strømsgodset-spillerne strakk armene i været og jublet for scoring mange ganger i kampen mot Aalesund. To ganger stilnet imidlertid jubelen raskt, for både Lars Christpher Vilsvik og Iver Fossum fikk scoringer annulert for offside. Men Godset kunne uansett juble til slutt. Drammenserne vant kampen mot Aalesund 3-1.

Også Odd fikk en scoring annullert for offside i sin 0-0-kamp mot Odd, og denne så hakket mer tvilsom ut. Oldrup Jensen stanget ballen i mål, men linjedommeren var oppe med flagget, og Haugesund berget ett poeng.

Mikkelsen den nye helten

Mikkelsen

MÅLTYV: Tobias Mikkelsen har seks mål så langt i årets sesong.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg utnyttet sjansen til å skaffe seg en luke på toppen av tabellen igjen, og Tobias Mikkelsen fortsatte å imponere. Den danske vingen har virkelig fått fart på Rosenborg-karrieren, og scoret sitt femte og sjette seriemål for året mot Sandefjord. Det er like mange som dansken scoret på de 53 første kampene han spilte de to første sesongene av Rosenborg-karrieren.

Rosenborg vant kampen 5-1.

Ungguttenes målfest

Både for Strømsgodset, Molde og Viking ble ungguttene avgjørende. Sander Svendsen (17, Molde), Iver Fossum (18, Strømsgodset) og Zymer Bytiqi (18, Viking) Fredrik Krogstad (19, LSK) scoret alle sammen, og sørget for poeng for sine klubber.

Sarpsborgs første hjemmetap

Lillestrøm kom fra seier mot den regjerende seriemesteren Molde, og den selvtilliten gjorde godt i bortemøtet mot Sarpsborg. Erling Knudtzon scoret to mot Molde, men hadde tatt på seg servitørfrakken og serverte en nydelig 17.mai-feiring for alle

Bytyqi

STJERNETREFF: Zymer Bytyqi hamret inn 1-0 og seier mot Start.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2 / TV 2

Lillestrøms tilhengere. Han la opp til alle tre Lillestrøm-målene, og ga Sarpsborg årets første tap på eget gress.

Lillestrøm har nå ti poeng på de siste fem kampene, etter bare tre på de første fire.

Vikings femte uten tap

Etter braktapet mot Rosenborg har også Viking-skipet fått fart. På de fem siste har det blitt fire seire og en uavgjort, og i prestisjekampen mot Start avgjorde de i sluttminuttene. 18 år gamle Zymer Bytyqi hamret inn 1-0 og Viking feirer nasjonaldagen på 4.plass.

Forns gavepakke til bursdagsbarnet

Forn misser

NOTHING BUT AIR: Et skikkelig sleivspark av Ivar Forn førte Vålerenga tilbake i tomålsledelse.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra C More / C More

Mjøndalen hadde funnet fram til en farlig vinneroppskrift. Mot Vålerenga havnet de for for tredje gang på rad under 2-0, slik de også gjorde da de vant mot Tromsø og Rosenborg.

Mjøndalen ble det første laget på 2000-tallet som snudde to kamper på rad på den måten, og Mads Gundersen tente umiddelbart håpet om at det skulle skje igjen med en rask redusering. Et skikkelig sleivspark av Ivar Forn sørget imidlertid for å begrave det håpet. 2-1 ble til 3-1 etter en av eliteseriens største keepertabber så langt i år. En skikkelig gavepakke til Rasmus Lindkvist, som i tillegg fylte 25 år 16. mai. Et par mål på slutten av kampen ga seier 4-2 til Vålerenga.

Glimrende mål ga Glimts første seier

Omringet

MIDTPUNKT: Papa Alioune Ndiaye vrikket seg forbi et halvt Tromsø-forsvar og satte inn 1-0-scoringen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Slaget om nord ble kanskje ikke så fartsfylt, men akkurat så fullt av nerve som mange hadde håpet. Papa Alioune Ndiaye sørget for Bodø/Glimts første seier for året med en glimrende enkeltmannsprestasjon. Med det tok han også lagets sitt opp fra jumboplassen i eliteserien. Men den enes brød er den andres død. Tromsø har tatt over bunnplassen.

Siste nytt

 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Kristoff på andreplass

  Det holdt akkurat ikke for Alexander Kristoff på dagens etappe i Tour de France, til tross for en meget god spurt. Peter Sagan ble for sterk i slutten, presset frem sykkelen, og vant knappe 30 cm foran nordmannen.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale