NRK Meny
Normal

– Det var bare tjuvtriks hele veien

FALUN (NRK): Thomas Alsgaard måtte ty til den grove delen av vokabularet da han fikk spørsmål fra Petter Northug.

Petter Northug og Marit Bjørgen fikk stille spørsmålene da de møtte Thomas Alsgaard og Anne Rimmen til bowlingduell. Foto: Vegard B. Lien

VIDEO: Her grilles Thomas Alsgaard av Bjørgen og Northug.

– Jeg syntes han var en «noe på k...», sier Thomas Alsgaard.

Alsgaard er programleder for NRKs kveldssendinger fra VM i Falun sammen med Anne Rimmen. Tirsdag møtte de Petter Northug og Marit Bjørgen til bowlingduell.

Mens kulene trillet, ble Northug og Bjørgen grillet. Men til slutt ble rollene snudd. Dagens VM-stjerner fikk muligheten til å stille den gamle VM-helten noen spørsmål.

Den grep de begjærlig.

Petter Northug viste at han også kan å stille spørsmål som får intervjuobjektet til å åpne seg – fordi det trykker på følelsesstrengene.

– Hvor irriterende var det å gå med Zorzi på stafetten i Salt Lake City, og hva tenkte du de siste tre kilometerne der? spør Northug.

Petter Northug og tok et uhøytidelig oppgjør og prat på en lokal bowlingbane i Falun rett før ski-vm. Marit Bjørgen var også til stede.

VIDEO: Se Anne Rimmen mot Petter Northug på bowlingbanen.

– Gikk som idioter

Det er da Alsgaard drar lurt på smilebåndet og innrømmer at han syntes den italienske ankermannen var noe som altså begynner på k. Han utdyper ikke hva k-en står for, men utdyper opplevelsen.

– Italia hadde en fantastisk evne til å ta seg sammen til stafetter. De kunne gå et ræva mesterskap, men når stafettene kom, så våknet nasjonalfølelsen. De leverte alltid, konstaterer Alsgaard.

Zorzi og Alsgaard

DÅRLIG STEMNING: Cristian Zorzi irriterte Thomas Alsgaard grenseløst under OL-stafetten i Salt Lake City.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Han hadde også et godt forhold til italienerne – utenfor løypa. Underveis i konkurranser var det en annen historie.

– De gikk som idioter. Det var bare tjuvtriks hele veien. Jeg var så forbanna på Zorzi. Men det trigget meg ekstra, så på en måte hjalp han meg, sier Alsgaard.

For folk som ikke husker den aktuelle stafetten: Cristian Zorzi lå i rygg på Alsgaard hele veien. Ville ikke dra en meter. Til slutt stoppet en amper Alsgaard helt opp. Det var for øvrig Norge som reiste hjem med gullet.

– Hadde du kontroll, Thomas?

Thomas Alsgaard hadde lagt opp da Petter Northug slo igjennom. Men Marit Bjørgen har vært i flere mesterskap sammen med Alsgaard. Hun tok sitt første VM-gull da Alsgaard tok sitt siste i Val di Fiemme.

Alsgaard hadde ikke vært blant de ti beste i et eneste distanserenn i verdenscupen før VM – og så vant han tremila, etter et ellevilt treningsregime inn mot mesterskapet.

– Jeg er veldig nysgjerrig på om Thomas følte han hadde kontroll før VM i 2003, utfordrer Bjørgen.

– Det er fristende å svare ja, sier Alsgaard.

– Men jeg tok en råsjanse. Det kunne ha bikket begge veier. Men hvis jeg hadde safet, kunne jeg ikke ha vunnet gullmedalje. Jeg kunne prestert bra, men ikke tatt gull. Så sent i karrieren var det uinteressant, fastslår Alsgaard.

 • Hvem som vant bowlinga? Det ser du på NRK1 kl. 19.45.
Alsgaard og Zorzi

PÅ ETT BEN: Thomas Alsgaard lo definitivt både sist og best i stafettduellen med Zorzi.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Siste nytt

 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal