NRK Meny
Normal

Alsgaard: – Mitt tøffeste valg i skibransjen

Anders Södergren (37) får ikke være med videre på Thomas Alsgaards Team LeasePlan Go.

Thomas Alsgaard

TØFT VALG: Thomas Alsgaard forteller at det var vanskelig å ta valget om ikke å gi Södergren en ny kontrakt.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sweden's Anders Södergren

UTE: Anders Södergren må se seg om etter et nytt langløpslag.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Sveriges store skiyndling Anders Södergren, har vært en del av Alsgaards lag de to siste sesongene. Men når kontrakten går ut i slutten av april, er det slutt for svensken.

Lørdag vant Södergren Fjälltoppsloppet foran Johan Olsson. Etter løpet ble han intervjuet av svenske Østersunds-Posten om den videre karrieren som langløper.

– Det blir ett år til, men problemet er at jeg har blitt sparket ut av langløpslaget. Jeg får prøve å finne en annen løsning, er Södergren sittert på.

– Ikke sparken

Alsgaard hevder at det ikke er noen «hard feelings» og at de to har snakket mye om de tøffe valgene som må tas på laget.

– Det er masse vurderinger som ble gjort før jeg tok beslutningen om å ikke gi han en ny kontrakt, sier Alsgaard til NRK.

Sjefen for Team LeasePlan Go går så langt som å si at avgjørelsen om å ikke ta med Södergren var verre en avgjørelsen om å legge opp selv.

– Anders er en veldig god venn, så her er det mye følelser. Det er det tøffeste valget jeg har hatt i skibransjen noensinne.

Satser ungt

– Er det Södergrens prestasjoner denne sesongen som gjør at han ikke får fortsette?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer på løpersiden. Hovedessensen er at jeg vil fortsette å fokusere på unge talenter. Vi har forferdelig mange dyktige talenter i Norge som legger sjela si i langrenn, sier Alsgaard.

Han har hatt 13 løpere på laget denne sesongen. Petter Eliassen er kanskje den som har imponert mest med seier i både Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Siste nytt

 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag