Alsgaard: – Mitt tøffeste valg i skibransjen

Anders Södergren (37) får ikke være med videre på Thomas Alsgaards Team LeasePlan Go.

Thomas Alsgaard

TØFT VALG: Thomas Alsgaard forteller at det var vanskelig å ta valget om ikke å gi Södergren en ny kontrakt.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sweden's Anders Södergren

UTE: Anders Södergren må se seg om etter et nytt langløpslag.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Sveriges store skiyndling Anders Södergren, har vært en del av Alsgaards lag de to siste sesongene. Men når kontrakten går ut i slutten av april, er det slutt for svensken.

Lørdag vant Södergren Fjälltoppsloppet foran Johan Olsson. Etter løpet ble han intervjuet av svenske Østersunds-Posten om den videre karrieren som langløper.

– Det blir ett år til, men problemet er at jeg har blitt sparket ut av langløpslaget. Jeg får prøve å finne en annen løsning, er Södergren sittert på.

– Ikke sparken

Alsgaard hevder at det ikke er noen «hard feelings» og at de to har snakket mye om de tøffe valgene som må tas på laget.

– Det er masse vurderinger som ble gjort før jeg tok beslutningen om å ikke gi han en ny kontrakt, sier Alsgaard til NRK.

Sjefen for Team LeasePlan Go går så langt som å si at avgjørelsen om å ikke ta med Södergren var verre en avgjørelsen om å legge opp selv.

– Anders er en veldig god venn, så her er det mye følelser. Det er det tøffeste valget jeg har hatt i skibransjen noensinne.

Satser ungt

– Er det Södergrens prestasjoner denne sesongen som gjør at han ikke får fortsette?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer på løpersiden. Hovedessensen er at jeg vil fortsette å fokusere på unge talenter. Vi har forferdelig mange dyktige talenter i Norge som legger sjela si i langrenn, sier Alsgaard.

Han har hatt 13 løpere på laget denne sesongen. Petter Eliassen er kanskje den som har imponert mest med seier i både Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Siste nytt

 • Rangers tapte i Zucca-comeback

  Mats Zuccarello var endelig tilbake på isen etter skade i fredagens målrike New York-derby, men han og Rangers måtte til slutt se seg slått 7–5 av byrivalene Islanders. Nordmannen har stått over tre kamper på grunn av lyskestrekk.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Rooney takket av med storseier

  Wayne Rooney kom ikke på scoringslisten i sin siste landskamp for England, men fikk være kaptein i 3-0-seieren over USA. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

  Britain England US Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: Lagtempo kvinner
V-cup skøyter: Lagtempo og 500 m, kvinner og menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter: 500 m menn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio