Alsgaard: – Det er synd

Thomas Alsgaard synes det er veldig dumt at Petter Northug må avbryte sin VM-oppladning og mener trønderen allerede er kvalifisert for VM-sprinten.

Thomas Alsgaard

UENIG: Thomas Alsgaard mener Petter Northug allerede er kvalifisert for VM-sprinten og ikke trenger å bevise det under NM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– I mitt hode så er han absolutt kvalifisert. Alle vet at en Petter Northug i form er med og kjemper om gull på alle distanser, sier tidligere landslagsløper og NRKs tidligere langrennsekspert Thomas Alsgaard.

Northug

MÅ AVBRYTE HØYDEOPPHOLD: Petter Northug reiser hjem tidligere enn planlagt for å delta i NM-sprinten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lørdag ble det kjent at Petter Northug avbryter høydeoppholdet for å gå sprinten i NM på Røros fredag.

– Dessverre så ble det sånn, vil jeg si. Men han hadde ikke noe valg, sier Alsgaard.

Han klarer ikke å finne begrunnelsen for kravet.

– Petter har vist at han kan gå fort i klassisk sprint. Vi kjenner historien hans. Han er ekstrem vinnertype og en utpreget ener. De skal ha en egen særstilling i forhold til laguttak uansett hvordan man snur og vender på det.

Et sjansespill

Han skjønner at det er vanskelig å ta ut sprintlaget når flere har prestert godt i år, men at dette burde blitt løst på en annen måte.

– Snakk sammen, vær ærlige og åpne med hverandre. La Petter få gjennomføre den planen han har lagt. Alle burde jo ønske at han er i best mulig form før VM, sier Alsgaard.

Han tror det å avbryte planen kan skape litt trøbbel og at man ender opp med en slags mellomløsning.

Torgeir Bjørn

SKJØNNER KRAVET: Torgeir Bjørn synes det er rettferdig at de som sloss om VM-plassene må gå NM-sprinten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Etter et høydeopphold så bør du ha fem-seks dager i lavlandet før kroppen begynner å fungere optimalt. Nå får han bare tre dager. Så det er en sjanse å ta. En slik endring får jo absolutt konsekvenser for oppladningen, legger Alsgaard til.

– En kinkig sak

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er enig med Alsgaard i at dette ikke er optimalt for Northug.

– Det å avbryte kan svekke effekten han har på høydeoppholdet fram mot VM, sier Bjørn.

Han forstår likevel skiforbundet.

– De sa klart og tydelig fra før sesongen at det er fire uttagningsrenn som gjelder. Nå har vi hatt tre renn, med tre forskjellige vinnere. Da er det naturlig at man vil se alle de aktuelle på det fjerde uttaksrennet som da altså er NM, fortsetter han.

– Det er en veldig kinkig sak. Northug har en fantastisk merittliste, noe som gjør dette litt vanskelig, avslutter Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • PSG tok seg videre etter nervedrama

  Tittelforsvarer Bayern München slo Paris Saint-Germain 1–0 på bortegress, men røk ut på bortemålsregelen i mesterligaens kvartfinale.

  Det skjedde i en ekstremt intens kamp. Begge lag bød TV-seerne på stor underholdning, og framfor alt PSG-stjernen Neymar var uheldig – og litt udyktig – som ikke satte ballen i nota.

  Like fullt tok PSG seg videre takket være 3-2-ledelsen fra første kamp i München

  I en den andre semifinalen mellom Chelsea og Porto endte det 0–1.

  Dermed er Chelsea klar for semifinale i mesterligaen etter at de vant det første oppgjøret 2–0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  France Soccer Champions League
  Foto: Francois Mori / AP
 • Chelsea klar for semifinale

  Chelsea er klar for semifinale i mesterligaen etter at det endte 0-1 i returkampen mot Porto. Chelsea vant det første oppgjøret 2-0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  Chelsea - Porto. Mesterligaen, kvartfinale.
  Foto: Cristina Quicler / AFP
 • Nedtur for Hege Riise og England

  Hege Riise måtte tåle sitt annet tap som Englands landslagssjef da Canada vant 2-0 i tirsdagens oppgjør i Stoke. To engelske forsvarsbrølere avgjorde privatlandskampen.

  UEFA Champions League-kvalifisering, kvinner. LSK - Linfield 4-0
  Foto: David Catry / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal