NRK Meny
Normal

Nå satser Alsgaard alt på langrenn

Thomas Alsgaard (41) tar pause fra ekspertkommentatorjobben i NRK for å gi seg selv en siste sjanse som langrennsløper.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard har kombinert skisatsingen med jobben som ekspertkommentator for NRK. Nå vil han prioritere sin aktive karriere.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er ikke snakk om noe comeback på elitenivå. Jeg skal ikke til OL. Men jeg har veldig lyst til å gå alle de store turrennene for laget mitt neste vinter, sier Thomas Alsgaard til NRK.no.

Alsgaard – som tok gull i åtte internasjonale langrennsmesterskap på rad fra 1994 til 2003 – har vært NRKs langrennsekspert siden 2007. Det har han kombinert med satsing på langløp.

Han har også startet langløpslaget Team United Bakeries. Og det er for å prioritere egen karriere, og ikke minst laget, han nå tar pause fra jobben som ekspertkommentator.

– For mye stress

– Det har vært altfor mye jobb og altfor mye stress det siste året. Sist vinter fikk jeg bare gått ett av de løpene jeg ønsket å gå, og det var frustrerende. Derfor har jeg bestemt meg for å prioritere det jeg liker aller best i et par år nå, og det er å gå på ski, sier Alsgaard.

– Er det et mål for deg å vinne Vasaloppet?

– Det hadde vært veldig morsomt å vinne Vasaloppet. Men det hadde også vært morsomt om Jörgen Brink vinner det for fjerde gang. Jeg blir like glad om noen andre på laget vinner, sier 41-åringen.

Administrativ hjelp

For å optimalisere sin egen satsing, henter han også inn administrativ hjelp i laget.

– Jeg vil fortsatt være sjefen og ha det øverste ansvaret. Men vi engasjerer en person til å ta seg av alt det administrative arbeidet. Dermed kan jeg konsentrere meg om to ting, nemlig min egen trening, og å kunne følge opp de andre på laget med sportslige råd og tips, sier Alsgaard.

– Team Xtra Personell vant alle de store rennene sist vinter, er det en av årsakene til at du vil bruke mer tid på laget ditt?

– Nei, det er det ikke. Men det er veldig motiverende for oss at Jørgen og Anders Aukland gjorde det så bra. Vi har lyst til å revansjere oss. Ikke minst vil vi ta tilbake Vasaloppet, som er det viktigste løpet for oss. For min egen del er det lenge siden jeg har vært så motivert til å starte barmarkssesongen, erkjenner den gamle langrennskongen.

Åpen for TV-comeback

Samtidig erkjenner han at det ikke bare var lett å si fra seg ekspertjobben i NRK.

– Det har vært veldig lærerikt og interessant, og derfor håper jeg også at det er en jobb jeg kanskje kan komme tilbake til om noen år, sier Alsgaard.

Det er noe også redaksjonssjef Sjur Molven i NRK Sporten er åpen for.

– Det er selvsagt synd å miste en kapasitet som Thomas Alsgaard, han har gjort en fantastisk jobb og har vært veldig godt likt av seerne. Samtidig har vi en avtale om å snakkes igjen neste vår, og tanken er å gjenoppta samarbeidet en gang i framtiden, bekrefter han.

Jakten på en ny ekspertkommentator er allerede i gang.

– Det blir en utfordring å erstatte en kapasitet som Alsgaard, men vi har noen navn på blokka og har stor tro på å finne en høyst kompetent ekspert, sier Molven.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal