NRK Meny
Normal

Ønsker endringer

Det norske alpinlaget mener kombinasjonen ikke er rettferdig.

Den norske alpinleiren ønsker endringer.
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Utfordelen av den alpine kombinasjonen må bli tøffere for at konkurransen skal bli rettferdig. Det sier verdenscupsjef for de norske herrene, Marius Arnesen.

Han mener kombinasjonsøvelsen fortsatt favoriserer slalåmkjørerne.

- Utforen som man kjører i kombinert, er kortere enn de man kjører ellers. Forskjellen er altfor stor, så jeg håper at man i framtiden kan kjøre lengre utforløyper også i kombinasjonen, sier Arnesen til NRK.

Dårlig startnummer

Verdenscupleder Aksel Lund Svindal mener det har vært et bra grep å gjøre om kombinasjonen, der man kjører en omgang slalåm og en omgang utfor. Han sier styrkeforholdet mellom disiplinene er blitt riktigere, men også han ønsker endring. Lund Svindal mener det blir feil at de beste ofte får dårlige startnummer i begge disipliner.

- Alpint er kanskje den idretten der du ikke får pole position, men snarere tvert imot, sier verdenscuplederen.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale