Alpinstjerne hardt ut mot avlysning: – Det stinker

SÖLDEN/OSLO (NRK): Amerikanske Ted Ligety går langt i å antyde at Sölden-rennet ble avlyst fordi Marcel Hirscher er skadet. Norges trener mener det er «latterlig» å tenke slik.

SKI-WORLD-AUT

KRITISK: Den amerikanske alpinstjernen, Ted Ligety, går hardt ut mot avlysningen av Sölden-rennet på Twitter. Det skaper reaksjoner.

Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

På grunn av dårlig vær, med kraftig vind og snøfall i natt, ble herrenes storslalåmrenn i Sölden ble avlyst allerede før klokken 07.00 søndag morgen.

Det fikk den amerikanske alpinstjernen, Ted Ligety, til å betvile hensikten bak arrangørens avgjørelse.

– Det er merkelig å avlyse et renn klokken 06.45 i Østerrike når deres største stjerne er ute for øyeblikket.... skrev han på Twitter.

Han henviser til at Marcel Hirscher er skadet, og fulgte opp med:

– Det er kanskje forferdelig vær, men når presidenten i det Østerrikske Skiforbundet (ÖSV) forteller folk at det vil bli avlyst dager i forveien, så stinker det.

Laster Twitter-innhold
SKI-WORLD-AUT

UVÆR: Arrangøren pakker sammen i Sölden etter at verdenscupåpningen ble avlyst.

Foto: JOHANN GRODER / AFP

– Nesten paranoid

Både Det internasjonale skiforbundet, FIS, og den norske alpinleiren reagerer på utspillet.

– Det synes jeg er i grenseland til latterlig. Det er østerrikske myndigheter og sikkerhetsvakter som bestemmer dette. Det har ikke noe med Hirscher å gjøre. Det vet jeg med 100 prosent sikkerhet. Jeg er vokst opp i alpene, og blåser det sånn, er det ikke trygt, sier den norske landslagssjefen Christian Mitter, som selv er fra Østerrike.

– Dette er et stort arrangement, og at Østerrike skal ha påvirket en avlysning, synes jeg nesten er paranoid, legger han til.

Vindkastene ved alpinbakken i Sölden målte over 100 km/t i morgentimene. Værvarselet meldte ingen forbedring.

Markus Waldner

SJEF: Renndirektør i FIS, Markus Waldner.

Foto: Jørn André Lien / NRK

– Med all respekt for Ted Ligety, sporten trenger ham, så er det urettferdig det han sier. Hirscher er en rettferdig idrettsmann, og alle sa i dag at man ikke kunne kjøre. Han burde kommet opp til bakken i dag tidlig og sett på forholdene, sier renndirektør i FIS, Markus Waldner, til NRK.

Tror Hirscher jubler

Norges store håp, Henrik Kristoffersen, fikk beskjeden under frokosten. Han mener avlysning av det eneste riktige, og fnyser av Ligetys antydning.

– Det er vel ikke første gang Ted er ute med noe sånn, og det er ikke noe jeg spekulerer i i hvert fall. Det spiller ingen rolle hvor stor finger Østerrike hadde hatt med i spillet her, for det hadde blitt avlyst uansett, mener han.

– Tror du Hirscher jubler litt i dag?

– Ja, det tror jeg, men det er helt greit. Det er kulest å vinne skirenn når de beste er på plass uansett, sier Kristoffersen til NRK.

Henrik Kristoffersen

PAKKET BAGEN OG DRO: Henrik Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hele alpinanlegget er stengt, opplyser FIS-toppen, og understreker at dette ikke bare var opp til dem, men at sikkerhetsansvarlige fra myndighetene var forsvarlig å arrangere storslalåmrenn søndag.

– Vanligvis ville vi ventet, men i dag var det åpenbart at det ikke ville gå. Det er selvfølgelig uheldig. Alle hadde gledet seg til starten, sier Waldner.

 • Ted Ligety ville ikke utdype saken, eller Twitter-meldingene, overfor NRK søndag morgen.
 • Det avlyste rennet i Sölden blir ikke erstattet. I stedet får herrene sin sesongåpning i finske Levi om to uker.

Siste nytt

 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal