NRK Meny
Normal

Alpinkometen vurdere å melde flytting til Østerrike

SÖLDEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen kan følge i Aksel Lund Svindals fotspor og bosette seg i Mellom-Europa.

Henrik Kristoffersen

PÅ FLYTTEFOT? Henrik Kristoffersen forteller at han vurderer å flytte utenlands.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg har vurdert det ja. Nå bor jeg i hybelen hjemme. Jeg bor ikke i huset lenger, i alle fall, jeg bor i hybelen, gliser Henrik Kristoffersen før han blir alvorlig.

– Jeg har vurdert det ja, og det gjør jeg fortsatt. Det er litt tungvint å komme seg hjem ofte. Bor du i Innsbruck eller Salzburg så er det litt lettere å ha noen dager hjemme. Det er under vurdering, det er det, bekrefter han.

Aksel Lund Svindal leide seg en leilighet og meldte flytting til Østerrike før 2007/8-sesongen. Han bor fortsatt i Østerrike, og er i ferd med å bygge seg en «stor kåk», som lagkamerat Kjetil Jansrud ordlegger det.

Kan kjøre til nesten alle renn

Lund Svindal forteller at det er mange fordeler med å flytte utenlands.

– Det du vinner med det er at med unntak av Kvitfjell som er i begynnelsen av mars og Lake Louise og Beaver Creek som er i november/desember, så kjører du til alle rennene i stedet for å fly, forteller han og fortsetter.

– Har du muligheten til å føle deg hjemme i Mellom-Europa, så kan du reise hjem nesten hver eneste uke. Istedenfor at du bor på hotell, eller stresser avgårde for å rekke et fly som du kanskje ikke rekker allikevel.

Lund Svindal legger ikke skjul på at en flytting også kan være økonomisk lukrativ, særlig med østerriske samarbeidspartnere. Selv om Kristoffersen sier han er klar over det, er ikke det noe 21-åringen fokuserer på.

– Kan like gjerne bli i Norge

Gode treningsmuligheter sesongen gjennom er det som frister mest for ham. Lund Svindal bor i Innbruck, men slalåm-komenten forteller at Salzburg er mer aktuelt for ham, på grunn av at det er nærmere de områdene han trener i oftest.

Kjetil Jansrud forteller at han ikke ser for seg at han kommer til å flytte utenlands. Mannen som tok sju seire i fjorårssesongen sier han trives for godt i Norge, og mener det fungerer godt å reise fram og tilbake til Mellom-Europa også.

– Som 30-åring, å skulle flytte ut nå, det er litt sent. Henrik må gjerne gjøre det, men for skikarrieren kan han like gjerne bli i Norge, mener han.

Samtidig innrømmer han at han ser fordelene med å kunne være hjemme, også i utlandet. Aksel Lund Svindal mener at flyttingen er en av detaljene som har gjort ham til en bedre skikjører.

– Jeg ser den veldig godt. Sånn sett skal jeg være litt ydmyk også. Jeg har jo bodd i hans leilighet når vi har reist litt rundt, så jeg har hatt litt nytte av det valget han har gjort, forteller han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten