NRK Meny
Normal

Alpinister dropper tradisjonell Chile-samling: – For belastende

Tøff reisebelastning fører til at flere alpinister dropper den årlige treningssamlingen i Chile i september.

Nordbotten

DROPPER SAMLING: Jonathan Nordbotten og de andre slalåmkjørerne dropper den årlige treningssamlingen i Chile.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Det ble for mye belastning med alle reisingen i fjor, sier slalåmkjører Jonathan Nordbotten til NRK.

Sammen med slalåmkjørerne Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Haugen på teknikklaget dropper Nordbotten den årlige treningssamlingen i Chile i september.

Mens fartslaget med Aksel Lund Svindal i spissen nok en gang gjennomfører den tradisjonelle treningsleiren, velger slalåmkjørerne kun de noe kortere bakkene på New Zealand i sesongoppkjøringen.

– Ble for oppstykket

– I fjor dro vil til New Zealand. Så var vi hjemme i ti dager, og deretter dro vi til Chile. Det var mye belastning med all reisingen, sier Nordbotten videre.

Også sportssjef Claus Ryste bekrefter at opplegget for slålamkjørerne i fjor ikke var optimalt.

–Vi dropper en samling for teknikklaget i år. Det ble for mye reising og oppstykket i fjor. Det er en naturlig avgjørelse etter erfaringene vi gjorde, sier Ryste til NRK.

– All reisinga gir ganske stor slitasje, så i år har vi mer fokus på kvalitet, fortsetter Ryste.

Teknikklaget med Nordbotten, Haugen og Foss Solevåg reiser til New Zealand 18. august, og blir borte i tre uker. Ved å droppe Chile-turen blir samlingen på New Zealand noe lengre enn tidligere.

Jansrud

TIL CHILE: Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal reiser på den årlige Chile-samlingen i september. Alpinistene tar nå ferie med egentrening før de samles på snø i august.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Optimale snøforhold.

Alpinlandslaget har i flere år lagt sesongoppkjøringen på snø i fjellene i Chile i september.

Også i år skal alpinistene trene i samarbeid med det amerikanske laget. Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Adrian Smiseth Sejersted, Marcus Monsen, Axel William Patricksson og Bjørnar Neteland reiser til Sør-Amerika.

Etter seks uker med knallhard barmarkstrening i Oslo-området tar alpinistene nå ferie. Formen skal holdes vedlike med egentrening, før gjengen samles for første gang på snø på Folgefonn Sommerskisenter i Hordaland, 1. august.

Jonathan Nordbotten mener samlingen på New Zealand også gir optimale snøforhold.

– Grunnen til at vi drar dit er for å kjøre på ordentlige vinterforhold, og få testet utstyr. Vi hadde en bra samling der i fjor. Vi får håpe på samme uttelling i år, sier Jonathan Nordbotten.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn