NRK Meny
Normal

Alpinister dropper tradisjonell Chile-samling: – For belastende

Tøff reisebelastning fører til at flere alpinister dropper den årlige treningssamlingen i Chile i september.

Nordbotten

DROPPER SAMLING: Jonathan Nordbotten og de andre slalåmkjørerne dropper den årlige treningssamlingen i Chile.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Det ble for mye belastning med alle reisingen i fjor, sier slalåmkjører Jonathan Nordbotten til NRK.

Sammen med slalåmkjørerne Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Haugen på teknikklaget dropper Nordbotten den årlige treningssamlingen i Chile i september.

Mens fartslaget med Aksel Lund Svindal i spissen nok en gang gjennomfører den tradisjonelle treningsleiren, velger slalåmkjørerne kun de noe kortere bakkene på New Zealand i sesongoppkjøringen.

– Ble for oppstykket

– I fjor dro vil til New Zealand. Så var vi hjemme i ti dager, og deretter dro vi til Chile. Det var mye belastning med all reisingen, sier Nordbotten videre.

Også sportssjef Claus Ryste bekrefter at opplegget for slålamkjørerne i fjor ikke var optimalt.

–Vi dropper en samling for teknikklaget i år. Det ble for mye reising og oppstykket i fjor. Det er en naturlig avgjørelse etter erfaringene vi gjorde, sier Ryste til NRK.

– All reisinga gir ganske stor slitasje, så i år har vi mer fokus på kvalitet, fortsetter Ryste.

Teknikklaget med Nordbotten, Haugen og Foss Solevåg reiser til New Zealand 18. august, og blir borte i tre uker. Ved å droppe Chile-turen blir samlingen på New Zealand noe lengre enn tidligere.

Jansrud

TIL CHILE: Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal reiser på den årlige Chile-samlingen i september. Alpinistene tar nå ferie med egentrening før de samles på snø i august.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Optimale snøforhold.

Alpinlandslaget har i flere år lagt sesongoppkjøringen på snø i fjellene i Chile i september.

Også i år skal alpinistene trene i samarbeid med det amerikanske laget. Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Adrian Smiseth Sejersted, Marcus Monsen, Axel William Patricksson og Bjørnar Neteland reiser til Sør-Amerika.

Etter seks uker med knallhard barmarkstrening i Oslo-området tar alpinistene nå ferie. Formen skal holdes vedlike med egentrening, før gjengen samles for første gang på snø på Folgefonn Sommerskisenter i Hordaland, 1. august.

Jonathan Nordbotten mener samlingen på New Zealand også gir optimale snøforhold.

– Grunnen til at vi drar dit er for å kjøre på ordentlige vinterforhold, og få testet utstyr. Vi hadde en bra samling der i fjor. Vi får håpe på samme uttelling i år, sier Jonathan Nordbotten.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld