Alpinister dropper tradisjonell Chile-samling: – For belastende

Tøff reisebelastning fører til at flere alpinister dropper den årlige treningssamlingen i Chile i september.

Nordbotten

DROPPER SAMLING: Jonathan Nordbotten og de andre slalåmkjørerne dropper den årlige treningssamlingen i Chile.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Det ble for mye belastning med alle reisingen i fjor, sier slalåmkjører Jonathan Nordbotten til NRK.

Sammen med slalåmkjørerne Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Haugen på teknikklaget dropper Nordbotten den årlige treningssamlingen i Chile i september.

Mens fartslaget med Aksel Lund Svindal i spissen nok en gang gjennomfører den tradisjonelle treningsleiren, velger slalåmkjørerne kun de noe kortere bakkene på New Zealand i sesongoppkjøringen.

– Ble for oppstykket

– I fjor dro vil til New Zealand. Så var vi hjemme i ti dager, og deretter dro vi til Chile. Det var mye belastning med all reisingen, sier Nordbotten videre.

Også sportssjef Claus Ryste bekrefter at opplegget for slålamkjørerne i fjor ikke var optimalt.

–Vi dropper en samling for teknikklaget i år. Det ble for mye reising og oppstykket i fjor. Det er en naturlig avgjørelse etter erfaringene vi gjorde, sier Ryste til NRK.

– All reisinga gir ganske stor slitasje, så i år har vi mer fokus på kvalitet, fortsetter Ryste.

Teknikklaget med Nordbotten, Haugen og Foss Solevåg reiser til New Zealand 18. august, og blir borte i tre uker. Ved å droppe Chile-turen blir samlingen på New Zealand noe lengre enn tidligere.

Jansrud

TIL CHILE: Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal reiser på den årlige Chile-samlingen i september. Alpinistene tar nå ferie med egentrening før de samles på snø i august.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Optimale snøforhold.

Alpinlandslaget har i flere år lagt sesongoppkjøringen på snø i fjellene i Chile i september.

Også i år skal alpinistene trene i samarbeid med det amerikanske laget. Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Adrian Smiseth Sejersted, Marcus Monsen, Axel William Patricksson og Bjørnar Neteland reiser til Sør-Amerika.

Etter seks uker med knallhard barmarkstrening i Oslo-området tar alpinistene nå ferie. Formen skal holdes vedlike med egentrening, før gjengen samles for første gang på snø på Folgefonn Sommerskisenter i Hordaland, 1. august.

Jonathan Nordbotten mener samlingen på New Zealand også gir optimale snøforhold.

– Grunnen til at vi drar dit er for å kjøre på ordentlige vinterforhold, og få testet utstyr. Vi hadde en bra samling der i fjor. Vi får håpe på samme uttelling i år, sier Jonathan Nordbotten.

Siste nytt

 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag