NRK Meny
Normal

Alpingutta må kjøre i svenske farger

– Vi representerer de gule og blå nå, spøker Kjetil Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde og Christian Mitter

GULT OG BLÅTT: De norske alpinguttas leiebil i Sverige er prydet av logoen til det svenske alpinlandslaget. På bildet gjør Aleksander Aamodt Kilde (t.v.) og landslagstrener Christian Mitter seg klar til å kjøre fra flyplassen til Åre. (Bilde gjengitt med tillatelse fra Kjetil Jansrud.)

Foto: Kjetil Jansrud / Privat

De norske alpingutta lo godt da de landet i svenske Åre mandag og så at leiebilen hadde det svenske alpinlandslagets logo smurt ut over hele panseret.

– Mitter hadde leid bil til oss og tilsynelatende har de (leiebilfirmaet, journ.anm.) en avtale med det svenske skiforbundet, skriver Kjetil Jansrud i en tekstmelding til NRK.

– Nå kjører vi konsekvent i 50 km/t i 80-sonen og sklir sidelengs i bakken, spøker han og kommer med et lite stikk til sine svenske konkurrenter.

Christian Mitter

BESTILTE BILEN: Landslagstrener Christian Mitter bestilte bilen fordi den er en del av en avtale som gir internasjonale alpinlag gode priser.

Foto: Johann Groder / AFP

VM-reklame

De norske alpingutta er i Sverige for å teste VM-løypene som skal kjøres om to år. I motsetning til løperne visste treneren, som bestilte bilen, godt hva som ventet dem av svenske farger på flyplassen i Åre.

– Det er mange som kjører rundt med de bilene her så det er ikke farlig, sier landslagstrener Christian Mitter.

Den svenske landslagslogoen er reklame for alpin-VM i Åre i 2019 og dét er årsaken til at mange biler i Jämtland kjører rundt med den.

Kjetil Jansrud har lagt ut et bilde av bilen på Facebook med følgende ironiske kommentar:

– Elsker deg også, Sverige...

Aleksander Aamodt Kilde og Christian Mitter ved leiebil

FACEBOOK-INNLEGG: Kjetil Jansrud la ut dette bildet på Facebook av den svenske leiebilen mandag.

Foto: Skjermdump / facebook.com/K.Jansrud/

Christian Mitter sier han bestilte bilen fordi den er en del av en avtale som gir internasjonale alpinlag gode priser. Han var aldri i tvil om han skulle bestille den selv om den kun kom i gult og blått.

– Det spiller ingen rolle. Det er en god bil, sier han.

Tester VM-løypa

Selv om neste års OL i Pyeongchang har hovedprioritet for det norske laget, handler altså denne ukens tur om VM om to år.

– Vi ønsker å trene i fartstraseen så ofte vi kan, sier Mitter.

Av dagens landslagsløpere er det kun Aksel Lund Svindal som deltok forrige gang Åre arrangerte VM, tilbake i 2007. Derfor utnytter nordmennene den geografiske nærheten til nabolandet så ofte de kan med tanke på det kommende mesterskapet.

Tirsdag trente de norske farstløperne super-G og resten av uka skal de kjøre utfor så mye de kan, ifølge treneren.

– Vi sklir sidelengs

Men selv om nordmennene kjører i rødt, hvitt og blått i bakken, må de altså hele uka rulle rundt i gult og blått på veien.

– Vi representerer de blå og gule nå, fleiper Jansrud.

Det norske farstlaget blir etter planen i Sverige frem til søndag før de reiser til Røldal Skisenter.

Siste nytt

 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag