Hopp til innhold

Alpingutta må kjøre i svenske farger

– Vi representerer de gule og blå nå, spøker Kjetil Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde og Christian Mitter

GULT OG BLÅTT: De norske alpinguttas leiebil i Sverige er prydet av logoen til det svenske alpinlandslaget. På bildet gjør Aleksander Aamodt Kilde (t.v.) og landslagstrener Christian Mitter seg klar til å kjøre fra flyplassen til Åre. (Bilde gjengitt med tillatelse fra Kjetil Jansrud.)

Foto: Kjetil Jansrud / Privat

De norske alpingutta lo godt da de landet i svenske Åre mandag og så at leiebilen hadde det svenske alpinlandslagets logo smurt ut over hele panseret.

– Mitter hadde leid bil til oss og tilsynelatende har de (leiebilfirmaet, journ.anm.) en avtale med det svenske skiforbundet, skriver Kjetil Jansrud i en tekstmelding til NRK.

– Nå kjører vi konsekvent i 50 km/t i 80-sonen og sklir sidelengs i bakken, spøker han og kommer med et lite stikk til sine svenske konkurrenter.

Christian Mitter

BESTILTE BILEN: Landslagstrener Christian Mitter bestilte bilen fordi den er en del av en avtale som gir internasjonale alpinlag gode priser.

Foto: Johann Groder / AFP

VM-reklame

De norske alpingutta er i Sverige for å teste VM-løypene som skal kjøres om to år. I motsetning til løperne visste treneren, som bestilte bilen, godt hva som ventet dem av svenske farger på flyplassen i Åre.

– Det er mange som kjører rundt med de bilene her så det er ikke farlig, sier landslagstrener Christian Mitter.

Den svenske landslagslogoen er reklame for alpin-VM i Åre i 2019 og dét er årsaken til at mange biler i Jämtland kjører rundt med den.

Kjetil Jansrud har lagt ut et bilde av bilen på Facebook med følgende ironiske kommentar:

– Elsker deg også, Sverige...

Aleksander Aamodt Kilde og Christian Mitter ved leiebil

FACEBOOK-INNLEGG: Kjetil Jansrud la ut dette bildet på Facebook av den svenske leiebilen mandag.

Foto: Skjermdump / facebook.com/K.Jansrud/

Christian Mitter sier han bestilte bilen fordi den er en del av en avtale som gir internasjonale alpinlag gode priser. Han var aldri i tvil om han skulle bestille den selv om den kun kom i gult og blått.

– Det spiller ingen rolle. Det er en god bil, sier han.

Tester VM-løypa

Selv om neste års OL i Pyeongchang har hovedprioritet for det norske laget, handler altså denne ukens tur om VM om to år.

– Vi ønsker å trene i fartstraseen så ofte vi kan, sier Mitter.

Av dagens landslagsløpere er det kun Aksel Lund Svindal som deltok forrige gang Åre arrangerte VM, tilbake i 2007. Derfor utnytter nordmennene den geografiske nærheten til nabolandet så ofte de kan med tanke på det kommende mesterskapet.

Tirsdag trente de norske farstløperne super-G og resten av uka skal de kjøre utfor så mye de kan, ifølge treneren.

– Vi sklir sidelengs

Men selv om nordmennene kjører i rødt, hvitt og blått i bakken, må de altså hele uka rulle rundt i gult og blått på veien.

– Vi representerer de blå og gule nå, fleiper Jansrud.

Det norske farstlaget blir etter planen i Sverige frem til søndag før de reiser til Røldal Skisenter.

Siste nytt

  • Hallingdølen: Johaug og Skarverennet stoppet av uvær

    Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen.

    På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM.

    Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet.

    NRK kommer tilbake med mer.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal