– Har slått Lund Svindal flere ganger på trening

Aleksander Aamodt Kilde er norsk alpints nye stjerneskudd. Nå belønnes fremgangen med egen servicemann.

Aleksander Aamodt Kilde

Skiprodusenten Atomic har investert i egen servicemann til det norske stortalentet Aleksander Aamodt Kilde.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

21-åringen fra Jar i Bærum ble juniorverdensmester i storslalåm i Canada sist sesong. Som tredje nordmann i historien vant han også europacupen sammenlagt.

Derfor har skiprodusenten Atomic investert i egen servicemann til den unge nordmannen. Og den som får ansvaret for skiene til Bærums-gutten er ingen hvem som helst.

Tilpasser utstyret til kjørestilen

Othmar Blesik har tidligere hatt ansvaret for en av verdens beste alpinister, kroaten Ivica Kostelic. Og Aamodt Kilde mener Blesik kan hjelpe ham til bedre resultater.

– Blesik har over åtte års erfaring og er en veldig dyktig type. Han er flink til å tilpasse utstyret etter teknikken og kjørestilen min. For min del er det ekstremt viktig, og gjør det mulig å kjøre fortere på ski, sier Aamodt Kilde.

Etter det NRK forstår innebærer avtalen at Atomic betaler 70 prosent, mens skiforbundet dekker resten.

Alpinisten, som kjører for Lommedalen IL, har de fire siste ukene trent med resten av verdenscuplaget i Chile og Argentina. 21-åringen har imponert landslagsstrener Håvard Tjørom.

Har gitt gass

– Da vi trente med canadierne i Chile kom de bort og lurte på hvem i all verden denne gutten var? Han har tatt nivået. Og slått Aksel Lund Svindal flere ganger på trening. Han gir gass, og puster de etablerte i ryggen. Det er ekstremt positivt, sier Tjørom.

Aamodt Kilde kommer til å starte i verdenscupåpningen i Sølden 26.-27. oktober. Deretter blir han med Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud til fartsrennene i Lake Louise i Canada.

Siste nytt

 • Slo tilbake etter skrekkomgang

  Chelsea var store favoritter før bortemøtet med West Brom, men en rekke personlige feil bidro til at hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause. Chelsea-manager Frank Lampard gjorde to bytter i pausen, og blåtrøyene spilte seg inn i kampen igjen – tre ganger. Til slutt sikret Tammy Abraham for at London-laget tok med seg ett poeng hjem.

  Chelsea
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Molde snublet mot Sandefjord

  Sandefjord tok en sterk seier borte mot Molde etter en tidlig dødballscoring av midtstopper Marc Vales.

  Molde stilte noe reservepreget mellom oppgjørene om mesterligaspill mot Ferencvaros. Nærmest mål var Ohi Omoijuanfo med et stolpeskudd. Laget står nå med sju tap på de ti siste kampen i serien.

  Tapet gjør at Molde potensielt kan falle ned til femteplass etter helgens runde, mens Sandefjord foreløpig er oppe på en niendeplass.

  Eliteserien 2020: Molde - Sandefjord
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vipers med sterk borteseier

  Vipers Kristiansand slo tyske Bietigheim 33-29 på bortebane i mesterligaen lørdag kveld. Nora Mørk stod frem med hele ni mål, mens Henny Reistad noterte seg for sju. Katrine Lunde var tilbake mellom stengene for første gang på 504 dager, ifølge NTB. Keeperen leverte flere sterke redninger i Tyskland. De øvrige kampene i gruppa denne helgen er utsatt på grunn av koronasmitte.

  Mørk
  Foto: Borut Zivulovic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal