Hopp til innhold

Allsvenskan 2019

 • Nordmenn i svensk gull-drama

  Seriegullet var langt unna da Djurgården i sesongens siste kamp lå under 2-0 for Norrköping. Både Malmö og Hammarby lå på det tidspunktet foran.

  Men en råsterk opphenting - som nordmennene Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry var en del av - sørget for 2-2.

  Uavgjortresultatet var det de trengte. Djurgården endte på 66 poeng - ett poeng foran de to tittelrivalene.

  Med det vant klubben sin ellevte Allsvenskan-tittel, og sin første siden 2005. Da dommeren blåste av ble det banestorming fra den tilreisende fansen fra Djurgården.

  – Det er helt jævlig sykt. Se på disse jævla spillerne, da! Jeg hadde det ikke bra i pausen, men jeg hadde tro på det. Fy faen altså, sier sportsdirektøren Bosse Andersson like etter kampen.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/TT / Maja Suslin/TT
 • Expressen: Solheim ferdig i Sverige

  Mats Solheim kan bli seriemeister i sin siste kamp for Hammarby i dag, melder Expressen. Den svenske avisa skriv at Solheim og familien flyttar heim til Noreg. Hammarby kjempar om seriegullet i Allsvenskan, og laget har sin siste kamp for sesongen kl. 13 i dag mot Häcken. 31-åringen frå Loen har vore i Sverige sidan 2011.

  Mats Solheim
  Foto: Thérese Ny/TT / TT NYHETSBYRÅN
 • Tarik irritert over gull-miss

  Tarik Elyounoussi og AIK fikk gullhåpet i Allsvenskan knust mandag. Klubben måtte ha tre poeng i bortekampen mot gullrival Malmö, men tapte 0-2. – Vi har kastet bort så mange poeng i år. Vi har rett og slett ikke vært bra nok til å vinne gull, sier Tarik til Aftonbladet.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Preget Klopp satt ut av Russland-spørsmål

  Jürgen Klopp stilte fredag opp til pressekonferanse før lørdagens mesterligafinale. Etter å ha delt sine tanker om kampen, laguttak og det bitre finaletapet i 2019, fikk den tyske treneren et spørsmål som satt han helt ut.

  – Har denne kampen en større betydning enn bare det som vil skje på banen?, spurte reporteren.

  – Frem til du spurte meg nå har jeg bare tenkt på kampen for å være ærlig med deg, svarte Klopp før han ble stille i flere sekunder mens han lette etter de riktige orda.

  – For å være ærlig har jeg ikke mye å si. Jeg er glad for at kampen spilles her av tusen grunner. Dette er veldig merkelig. For en måte å ødelegge stemningen på.

  – Men det er greit. Krigen pågår fortsatt og vi må tenke på det. At kampen fortsatt spilles og at den ikke spilles i St. Petersburg er akkurat den beskjeden Russland må få. Livet går videre, selv om de prøver å ødelegge det, sier Klopp da han til slutt fikk summet seg.

 • Formel 2: Hauger avanserer etter rivalenes regelbrudd

  Dennis Hauger hopper to plasser opp i Formel 2-kvalifiseringen som følge av at Liam Lawson og Ayumu Iwasa begikk regelbrudd da Felipe Drugovich krasjet.

  Det bekrefter Det internasjonale bilsportforbundet (Fia).

  Hauger ble opprinnelig nummer elleve, men blir flyttet to plasser opp som følge av straffene mot Lawson (New Zealand) og Iwasa (Japan). To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag.

  F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter bilene etter plasseringen de fikk fredag. (NTB)

  Pressekonferanse med Dennis Hauger
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Kristoff slått i spurten på den fjerde Tour of Norway-etappen

  Alexander Kristoff lå godt an i avslutningen av den fjerde etappen i Tour of Norway, men måtte se seg slått av sin tidligere opptrekker Marco Haller.

  Haller var Kristoffs hjelper under tiden i Katjusja for en del år siden, men fredag var det østerrikeren som var best i avslutningen.

  Med 15 kilometer igjen var feltet samlet, og flere nordmenn var godt plassert kampen om topplasseringene. Med seks kilometer igjen kjørte det norske profflaget Uno-X opp sin sammenlagtkandidat Tobias Halland Johannessen, og de samarbeidet godt opp den siste stigningen opp Gimlekollen i Kristiansand.

  Johannessen greide imidlertid ikke å skaffe seg luke i jakten på seier, og til slutt måtte det hele avgjøres i et spurtoppgjør der Haller var best. Kristoff var med, men var ikke nære nok til å true Haller på oppløpet.

  – Jeg er skuffet. Han er en fin fyr så jeg unner ham det, sa Kristoff til TV 2. (NTB)

  NM på sykkel 2021.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste