Allsvenskan 2019

 • Nordmenn i svensk gull-drama

  Seriegullet var langt unna da Djurgården i sesongens siste kamp lå under 2-0 for Norrköping. Både Malmö og Hammarby lå på det tidspunktet foran.

  Men en råsterk opphenting - som nordmennene Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry var en del av - sørget for 2-2.

  Uavgjortresultatet var det de trengte. Djurgården endte på 66 poeng - ett poeng foran de to tittelrivalene.

  Med det vant klubben sin ellevte Allsvenskan-tittel, og sin første siden 2005. Da dommeren blåste av ble det banestorming fra den tilreisende fansen fra Djurgården.

  – Det er helt jævlig sykt. Se på disse jævla spillerne, da! Jeg hadde det ikke bra i pausen, men jeg hadde tro på det. Fy faen altså, sier sportsdirektøren Bosse Andersson like etter kampen.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/TT / Maja Suslin/TT
 • Expressen: Solheim ferdig i Sverige

  Mats Solheim kan bli seriemeister i sin siste kamp for Hammarby i dag, melder Expressen. Den svenske avisa skriv at Solheim og familien flyttar heim til Noreg. Hammarby kjempar om seriegullet i Allsvenskan, og laget har sin siste kamp for sesongen kl. 13 i dag mot Häcken. 31-åringen frå Loen har vore i Sverige sidan 2011.

  Mats Solheim
  Foto: Thérese Ny/TT / TT NYHETSBYRÅN
 • Tarik irritert over gull-miss

  Tarik Elyounoussi og AIK fikk gullhåpet i Allsvenskan knust mandag. Klubben måtte ha tre poeng i bortekampen mot gullrival Malmö, men tapte 0-2. – Vi har kastet bort så mange poeng i år. Vi har rett og slett ikke vært bra nok til å vinne gull, sier Tarik til Aftonbladet.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Siste nytt

 • – Haaland beste tenåring i Europa

  Det mener sportsdataselskapet InStat. Selskapet skal analysere spillere på en objektiv basis, og har analysert spillere i alle de topp 35 europeiske ligaene. Ikke overraskende er Lionel Messi oppført som nummer en, med 401 poeng, i saken publisert hos CIES Football Observatory. Erling Braut Haaland er kanskje mer overraskende oppført på delt 32. plass, over blant annet Mohammed Salah og Eden Hazard, med 330 poeng. Andre nordmenn på listen er Martin Ødegaard på delt 69. plass og Fredrik Midtsjø på delt 136. plass.

  I flytsonen
  Foto: Kerstin Joensson / AP
 • Mer hjelp for Norge

  Danmark slo Nederland 27-24, og det er gode nyheter for Norge. Med poeng mot Sør-Korea vil Norge gå forbi Nederland (4 poeng), og med seier vil de toppe gruppen foran Tyskland (5 poeng). I kampen mot Nederland var det den danske målvakten Sandra Toft som ble kåret til banens beste etter å ha stått en kjempekamp.

  Danmark slo Nederland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal