Alle norske kvalifisert i Engelberg

Bardal hoppet lengst, mens stjerneskuddet Phillip Sjøen er klar for sitt første verdenscuprenn i år.

Bardal

Anders Bardal var allerede kvalifisert, men hoppet likevel fem meter lenger enn alle sine konkurrenter i hoppkvaliken i Engelberg.

Foto: Jens Meyer / Ap

Alle de seks norske hopperne gjorde jobben de skulle i svetsiske Engelberg fredag ettermiddag.

Med et hopp på 141 meter landet forhåndskvalifiserte Anders Bardal lengst nede i bakken av samtlige hoppere. Nærmest var japanske Kento Sakuyama og Johann Andre Forfang med 136 meter. Nordlendingen hadde imidlertid veldig gode vindforhold og havet totalt nede på en 8. plass av de som måtte kvalifisere seg i dag.

Sjøen er med

Det har vært mye spenning knyttet til sommerkometen Phillip Sjøen, som har vært ute med hjernerystelse i sesonginnledningen. Fra startnummer 12 havnet han på 25. plass i dag, noe svakere enn det som forventes av en hoppukefavoritt.

Rune Velta havnet på 21. plass, med et hopp på 124 meter. Daniel-Andre Tande hoppet 122,5 meter og ble med det nummer 36.

Damjan «vant»

Slovenske Jarnej Damjan vant kvalifiseringen, til tross for at han ikke hoppet lenger enn 132,5 meter. Tyske Richard Freitag ble nummer to.

Følg hopprennet lørdag klokka 14.15 på NRK.

PS: Også Anders Fannemel er forhåndskvalifisert. Verdenscuplederen landet på 126,5 meter.

Siste nytt

 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Utestenges i fire år

  De to østerrikske langrennsløperne Max Hauke og Dominik Baldauf har fått fire års utestengelse etter dopingskandalen i ski-VM i Seefeld i februar. Det bekrefter det østerrikske antidopingbyrået ÖADR tirsdag. Hauke ble tatt på fersken av politiet med en nål i armen.

  Max Hauke

Sendeplan

Kl. Program Kanal