NRK Meny
Normal

Alle nordmennene med i Oberstdorf

Samtlige sju norske hoppere er klare for lørdagens verdenscuprenn i skiflyging. Anders Jacobsen var fjerde best i fredagens kvalifisering.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen var best av de norske i kvalifiseringen i Oberstdorf. Alle sju nordmennene får være med i rennet lørdag

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

– Dette var ikke noe stort hopp. Forholdene var litt vanskelige og varierende. Jeg skulle nok lagt litt mer på kanten. Men det får vi spare til i morgen, sier Jacobsen til NRK.

– Hva kan vi vente av de norske i morgen?

– Dette er en bakke vi er glade i, og vi er mange gode hoppere på laget nå. Får vi nok fart, skal vi være med å kjempe, sier Jacobsen.

Japaner best

Best var japaneren Daiki Ito som hadde 198,5 meter. Østerrikeren Stefan Kraft hadde 198 på annenplass, mens Jacobsen hadde 182 meter. Anders Bardal var nummer seks med 184,5 meter, mens Tom Hilde fulgte på plassen bak med 182 meter.

Øvrige norske: 10) Kim Rene Elverum Sorsell (180), 12) Rune Velta (177). Anders Fannemel (174,5) og Andreas Stjernen (192,5) var direkte kvalifisert på grunn av sine sammenlagt plasseringer blant de ti beste i skiflygingscupen.

Tyske Severin Freund var eneste hopper over 200 meter med sine 202,5 meter. Han havnet likevel på plassen bak Jacobsen i kvalifiseringen.

Lørdagens renn er det tredje rennet i FIS' laghoppuke som avsluttes med lagkonkurranse søndag.

– Viktigere ting neste uke

Det er også siste renn før VM, som begynner i neste uke. Det ser de norske hopperne litt ulikt på.

– Man skal være litt forsiktig i en så stor bakke bare noen dager før VM i en liten bakke (K90). Da er det like greit å ha så få hopp som mulig i skiflyging, sier Tom Hilde. Han sto derfor over treningsomgangen. – Men det har jo ikke gått så bra for meg i skiflyging hittil i år heller, legger han til.

Anders Bardal ser det på en litt annen måte.

– Nå er det skiflyging, og jeg har lyst til å hoppe godt på ski. Men leg legger ikke så altfor mye vekt på det som skjer her. Det er viktigere ting som skjer etter helga, sier Bardal.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid