NRK Meny
Normal

Alle nordmennene med i Oberstdorf

Samtlige sju norske hoppere er klare for lørdagens verdenscuprenn i skiflyging. Anders Jacobsen var fjerde best i fredagens kvalifisering.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen var best av de norske i kvalifiseringen i Oberstdorf. Alle sju nordmennene får være med i rennet lørdag

Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

– Dette var ikke noe stort hopp. Forholdene var litt vanskelige og varierende. Jeg skulle nok lagt litt mer på kanten. Men det får vi spare til i morgen, sier Jacobsen til NRK.

– Hva kan vi vente av de norske i morgen?

– Dette er en bakke vi er glade i, og vi er mange gode hoppere på laget nå. Får vi nok fart, skal vi være med å kjempe, sier Jacobsen.

Japaner best

Best var japaneren Daiki Ito som hadde 198,5 meter. Østerrikeren Stefan Kraft hadde 198 på annenplass, mens Jacobsen hadde 182 meter. Anders Bardal var nummer seks med 184,5 meter, mens Tom Hilde fulgte på plassen bak med 182 meter.

Øvrige norske: 10) Kim Rene Elverum Sorsell (180), 12) Rune Velta (177). Anders Fannemel (174,5) og Andreas Stjernen (192,5) var direkte kvalifisert på grunn av sine sammenlagt plasseringer blant de ti beste i skiflygingscupen.

Tyske Severin Freund var eneste hopper over 200 meter med sine 202,5 meter. Han havnet likevel på plassen bak Jacobsen i kvalifiseringen.

Lørdagens renn er det tredje rennet i FIS' laghoppuke som avsluttes med lagkonkurranse søndag.

– Viktigere ting neste uke

Det er også siste renn før VM, som begynner i neste uke. Det ser de norske hopperne litt ulikt på.

– Man skal være litt forsiktig i en så stor bakke bare noen dager før VM i en liten bakke (K90). Da er det like greit å ha så få hopp som mulig i skiflyging, sier Tom Hilde. Han sto derfor over treningsomgangen. – Men det har jo ikke gått så bra for meg i skiflyging hittil i år heller, legger han til.

Anders Bardal ser det på en litt annen måte.

– Nå er det skiflyging, og jeg har lyst til å hoppe godt på ski. Men leg legger ikke så altfor mye vekt på det som skjer her. Det er viktigere ting som skjer etter helga, sier Bardal.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal